Ateistiuutiset

Päivitetty:

Sisällysluettelo - Contents

Julkaisija:        Suomen ateistiyhdistys ry
Sähköposti:     info@ateismi.fi

Näiden sivujen ylläpito on hankalaa

Erkki Hartikainen 25.9.2018

Tämä johtuu siitä, että Saunalahden tiedonsiirto ei ole salattua.

Olen tänään korjaillut aika paljon sekä tiedostoja että hakemistoja.

On ilmeistä, että tarkistuksia pitää lisätä.

Webbihotellia en voi vaihtaa, koska puoli maailmaa lukee näitä sivustoja (se toinen puoli ei osaa lukea ollenkaan).

Hankaluuksia tiedon sirron kanssa

Erkki Hartikainen 24.9.2018

Olen yrittänyt saada erästä siirtämääni sävelmää näkymään Internetissä. Ei onnistu, vaikka tiedosto näkyy levytilassani. Mikähän on vikana? Tiedoston oikeudetkin ovat kunnossa.

Risto Siilasvuo ja Jorma Ollila Helsingin Sanomissa

Erkki Hartikainen 23.9.2018

En pidä kiinalaisesta Android -puhelimestani, josta onnistuin kuitenkin katsomaan, että tänään on syyskuun 23, päivä.

Käyttöjärjestelmä ei ratkaise tätä mielipidettä. Entinen Samsungin Android- puhelin oli aivan hyvä, mutta siitä tuli loppu. Tämä uusi myytiin satasella. Pienieläkkeisenä ostin halvan puhelimen.

Siilasvuon ja Ollilan tarinaan sisältyy hupaisiakin piirteitä. Siilasvuo rikastui siksi, että mikrotietokoneiden Windows- käyttöjärjestelmä on kelvoton. Se, että Windows on melkein kaikissa mikrotietokoneissa, on monopolikapitalismin kummallisuuksia.

Todettakoon, etteivät sen enempää Siilasvuo kuin Ollilakaan puhu mitään monopolikapitalismista.

En ole koskaan ollut minkäänlaisissa johtotehtävissä, joten minut katsottanee epäpäteväksi tässä asiassa.

Koska olen opiskellut tietojenkäsittelytiedettä peräti yliopistossa, kirjoitan tätä uhallakin.

Minun keski-iässäni, jolloin varsinaisesti opiskelin yhä käytössä olevaa tietotekniikkaa, käyttöjärjestelmiä opetettiin yliopistoissa. Omistan edelleen Andrew Tanenbaumin käyttöjärjestelmiä käsittelevän kirjan, jossa on lähdekielinen UNIX - käyttöjärjestelmä MINIX.

Olen opettanut sitä käyttäen joskus Unixia.

Linus Torvalds kehitti siihen perustuen Linuxin.

Linux - käyttöjärjestelmää käytetään kaikissa 500 maailman tehokkaimmassa tietokoneessa.

Melkein kaikissa maailman kännyköissä on Linux - ytiminen Android käyttöjärjestelmä.

Sekä Linux että Android ovat ilmaisia. Minä kirjoitan tätä Ubuntu- nimisellä Linuxilla, joka on mielestäni ylivoimaisen paras mikrotietokoneiden käyttöjärjestelmä.

Tyttärenpoikiani varten minulla on kuitenkin Windows- kone, koska monopolikapitalismissa tietokonepelejä tekevät yritykset eivät vaivaudu kääntämään pelejään lähdekielisestä (kuten C -kieli) Ubuntulla toimiviksi. Rahan tulo köyhiltä Ubuntun käyttäjiltä olisi melko pientä.

Monopolikapitalismin arvostelijana minua huvittaa se, että Microsoft epäonnistui yrityksessään kaupata puhelimia surkealla Windowsilla.

Toivottavasti peliin väsynyt Linus Torvalds tukee niitä, jotka kehittävät Linuxia edelleen. Minusta olisi luontevaa, että ne 500 maailman tehokkaimmaan tietokoneen valmistajaa osallistuisivat Linuxin kehittämiseen.

Mitä tulee Ollilaan, hän ei ymmärtänyt sitä, että pienessä Suomessa ei edes isolla rahalla saataisi aikaan kilpailukykyistä matkapuhelinten käyttöjärjestelmää.

Suomalaisen Linus Torvaldsin (ilman rahaa) kehittämä Linux on jonkinlainen poikkeus, vaikka Linuxin kehittämiseen on osallistunut myös suuri määrä ulkomaisia ohjelmoijia. Androidin käyttöliittymä on jättimaisen Googlen käsialaa.

Intelin boot agent pesiytyi Ubuntu - koneeseni

21.9.2018

Tämä johtunee siitä, että asioin omagurun kanssa, ja hän sai etäkäyttää konettani.

Toisen koneen Windowsissa se ei näy haittaavasti käynnistettäessä, Ubuntussa se näkyy.

Ubuntu - koneen biosissa ei kuitenkaan näy kyseistä käynnistystä.

Voiko tämä sinänsä harmiton ohjelma pesiytyä reitittimeen?

Eräs kapitalismin laki

20.9.20189

on se, että tavallisten ihmisten käyttöön tarkoitetut hyvät tuotteet häviävät vähitellen markkinoilta.

Eräs tuote hävisi markkinoilta, mutta ostin sitä ison erän Saksasta, kun kuulin, että valmistus lopetetaan. Nyt tuotteita häviää pienin äänin, eikä niitä ehdi ostaa edes varastoon.

Ongelmana tavaroiden järjestäminen 

Erkki Hartikainen 18.9.2018

Ongelmana on oikeastaan se, että osaan melkein mitä tahansa, kuten eräs pomoni aikoinaan totesi.. Tästä syystä minuilla on tavaroita, joilla elektroniikkaan harrastava pikkupoika leikkii. Tällaisia tavaroita on monta lajia, ja jos pieniä komponentteja menee sekaisin keskenään ja muita romuja on seassa, järjestely vie aikaa ja rasittaa selkää.

Jos kyse olisi tavanomaisista tavaroista, voisi heittää koko kasan riskikseen ja ostaa uusia.

Valitettavasti lähin maa, josta tällaisia tavaroita saa, on Saksa. Joitain tavaroita ei saa mistään, vaikka niitä valmistetaan kojeiden rakentajayrityksille.

Joitain tavaroita ei enää valmisteta, vaan ne on saatu purkamalla vanhoja tavaroita.

Liimat ovat pikkuesineiden korjauksesta kiinnostuneiden painajainen

15.9.2018

Ainoastaan puuliimat puukappaleiden välissä toimivat.

Yleensä muovin liimaaminen on mahdotonta.

Miten äänestyshaluttomuus voitaisiin jättää huomiotta

Erkki Hartikainen 13.9.2018

Ainakin eduskuntaan pitäisi arpoa nukkuvien puoleen osuus kansanedustajia. Arvalla siis valittaisiin kansanedustajikasi niitä, jotka eivät ole äänestäneet.

Saksan katolisen kirkon tutkimus paljasti tuhansia lasten hyväksikäyttötapauksia

HS 12.9.2018

Yli puolet uhreista oli hyväksikäytön tapahtuessa alle 13-vuotiaita. Tekoihin syyllistyi seitsemän vuosikymmenen aikana 1 670 pappia, raportti kertoo.

Mistä tiedät, että lääke tehoaa

11.8.2018

Lääkepurkissa on myrkyn merkki.

Toiseksi huonoin yhteiskuntajärjestelmä

oli Platonin mukaan demokratia. Huonoin oli diktatuuri.

Muodollisesti demokraattiset yhteiskunnatkin, Ruotsi mukaan lukien, ovat oligarkioita eli harvainvaltoja.

Muinaisen Ateenan demokratia oli vapaiden kansalaisten demokratiaa. Orjilla ei ollut äänioikeutta. Demokratian esikuva oli siis harvainvaltaa.

Ogelman syy saattaa olla se, että enemmistö ihmisistä uskoo varsin yleisesti olevansa muita parempia ihmisiä.

Afrikassa ei varsinaisesti ole liikaväestöongelmaa, vaan ongelmana on se, etteivät afrikkalaiset aina osaa hoitaa asioitaan. Tämä ei johdu afrikkaslaisten hieman vähemmästä älystä vaan historian taakasta.

Afrikkalaisten Suomeen muuttoa en kannata. Myös oikeat pakolaiset on sijoitettava lähemmäksi omaa maataan kuin nykyään. Suomen pitää osallistua tämän kustannuksiin.

Afrikkalaisten pakolaisten sijoittamiselle on tilaa Afrikassakin.

Montako purumia pitää ottaa, jotta ei puraise omaa keltään

2.9.2018

Vastaus: Nolla purukumia.

Varoitus: Hammasharja kuluttaa hampaasi teräviksi.

Kuka oli jeesussadun filosofi

Erkki Hartikainen 1.9.2018

Hän oli silloisen takapajuisen ja vanhoillisen Palestiinan maaherra Pilatus. Pilatus pohti mm. kysymystä siitä, mitä on totuus. Todettakoon, että tästä asiasta väitellään yhä, mikä tekee siitä filosofiaa.

Muutamia päiviä katosi tästä lehdestä

Erkki Hartikainen 31.8.2018

Koska olen tästä maailmasta poistuvaa kalustoa , en murehdi sitä suuresti.

Virheeni oli, että en valvonut tyttärenpoikaani riittävän hyvin. Pyysin häntä ottamaan toisesta koneesta sata-kaapelin, mutta hän riuhtaisi liian kovaa ja ssd- kiintolevyn lisäkotelosta irtosi muovinpala.

Mitään vahinkoa ei ollut tapahtunut, mutta koska en valvonut impulsiivista poikaa riittävästi, hän hajotti kotelon enkä löydä sen osia edes roskakorista. Huomasin, että en saa jäännöksistä tietoja palautettua-

Minulla on monta konetta, ja kaikki eivät ole ajan tasalla tämän lehden suhteen, Näin kadotin kokonaan eilisen lehden. Onneksi vain vähän vanhempia oli tallessa.

Varmuuskopiopintijärjestelmä (kaksi tiedostoa omassa koneessani ja kaksi Internetissä) petti.

Yleisradio häpäisee taas suomalaiskansallisia perinteitä

Erkki Hartikainen 25.8.2028

Yleisradio mainostaa "Venetsialaista juhlaa" jolla ei ole mitään tekemistä suomalaiskansallisen perinteen kanssa. Suomessa on jo ikioma syysuhla kekri.

Kekri, myös keyri tai köyri, on perinteinen suomalainen syysjuhla, jonka juuret ovat eurooppalaisessa maatalouskulttuurissa. Sillä ei alkujaan ollut vakinaista kalenteriin sidottua ajankohtaa, vaan se määräytyi kulloisenkin vuoden syystoimien mukaan.

Nykyään puolikristillinen kekrin aika alkaa Mikkelinpäivästä ja jatkuu Pyhäinmiesten päivään (29. syyskuuta - lauantai, joka ajoittuu välille 31. lokakuuta - 6. marraskuuta).

Minun mielestäni kekri voitaisiin uusia ja siirtää se syyspäivän tasaukseen, joka on ikivanha eurooppalainen juhla-aika. 

Vuonna 2018 syyspäivän tasaus on sunnuntaina 23.9. eli lähes kuukauden päästä "venetsialaisesta". Oletko muuten nähnyt kenenkään nostavan venettään talviteloilleen tänään? Katsopa huomisaamuna venesatamia.

Vastaavasti esimerkiksi joulu tulee sanasta hjul, joka takoittaa auringinkehrää. Joulu on auringon eikä satuolento Jeesuksen syntymäpäivä. Talvipäivänseisaus ajoittuu aikavälille 21.–22. joulukuuta. Joulun vääntyminen väärään paikkaan johtuu siitä, ettei kalenterimme ymmärrä tähtitiedettä, vaikka kalenteria on pitkään laatinut tähtiteteilijä.

Kalashnikov on teettänut Mossesta sähköautoversion

25.8.208

Alla on kuva alkuperäisestä Mossesta.

mosse

Päivä omana mikrotukihenkilönä

Erkki Hartikainen 24.8.2018

Eilen tarmokas tyttärenpoikani järjesti uudestaan työhuoneeni. Nyt rivi tietokoneita on keskilattialla, ja ikkuna on vasemmalla puolella tietokoneriviä.

Tänään sain kaikki tietokoneet toimimaan, ja sain toimimaan myös syntymäpäivälahjakseni saamani verkkovärilasertulostimen.

Tosin olen vain viiden tietokoneen mikrotukihenkilönä, ja kun olen useimmiten niiden ainoa käyttäjä, tehtävä ei ole mitenkään kokopäivätoiminen.

Tyttärenpojaltani opin mm. sen, miten jatkojohdon jakorasia kiinnitetään kipsiseinään. Tarkoitusta varten piti ostaa kipsilevyankkurit ja kaksi kiinnitintä, jotkatarttuvat jakorasiaan hampaillaan.

Kolme koneistani on varsin tehokkaita, sillä kaksi tyttärenpoikaani haluavat meillä ollessaan pelata niillä.

Neljäs kone on makuuhuoneessani ja viides on maalla.

Kerjääkö Sipilän hallitus valituksia ihmisoikeustuomioistuimiin

Kerjää. Laestadolaiset (Sipilän tausta) ovat lutkujen vanhoillisimpia jäseniä. Kirkko on oikeassa ja ihmisoikeustuomioistuimet ovat väärässä.

Onneksi meitä ateisteja ei enää polteta roviolla mutta meitä kiusataan muuten entiseen tapaan.

Varsin monet erityisoikeistolaiset koulut sekoittavat elämänkatsomustietoa luterilaismössöön Se on sekä ihmisoikeuksien että Suomen lakien vastaista, mutta uskovaisten laittomuuksiin ei tässä maassa juuri puututa.

Esimerkiksi papit syyllistyvät tiedotusvälineiden mukaan laittomuuksiin vain ulkomailla.

Juuri, kun ehtii oppia

mikä päivä tänään on, onkin jo ylihuominen.

Onneksi tämä tietokone sanoo, että on elokuun 21. päivä 2018.

Suuri arvoitus ei ole, onko jumalia olemassa vaan se, että ihmiset luulevat niitä olevan olemassa

20.8.2018

John Carlshausenin kirjasta (ISBN 9780648245223).

Pitää kävellä sisällä lampaanvillaa varpaanvälissä

Erkki Hartikainen 19.8.2018

Yritän saada varpaanvälin sellaiseen kuntoon, että voin kävellä 10 minuuttia eli kuntosalille.

Yksityistäminen syö eläkeläisten etuja

Erkki Hartikainen 18.8.2018

Eläkeläisalennukset ovat pienenemässä muutenkin. Esimerkiksi halvat junaliput on poistettu eläkeläisiltä.

Huomenna olen matkalla takaisin Helsinkiin

Erkki Hartikainen 16.8.2018

Luultavasti harvennan kirjoittelua ja lopetan säveltämisen, koska vaimoni ei pidä siitä, että sävellän.

Luultavasti se johtuu siitä, ettei hän muutenkaan  pidä minusta.

Jotenkin tätä elämää on elettävä siihen saakka, kun kuolee. Onneksi ei ole olemassa mitään kuoleman jälkeistä elämää.

Hysterian historia

15.8.2018

Jahve tuli hysteeriseksi luotuaan ihmisen omaksi kuvaksi ja huomattuaan sen jälkeen millainen hän itse oli.

En osannut elää viisaasti

Erkki Hartikainen 12.8.2018

Nyt, 76 -vuotiaana väsyneenä eläkeläisena voin sanoa tämän.

Nuorena piti päästä pois köyhyydestä, ja laajat korkekouluopinnot olivat välttämättömiä. Osasin myös taktikoida niin, että virkaurani alkoi myöhempiä virkoja korkeammista.

Myöhemmin varovaisuuteni ihmissuhteissa ja niissä tehdyt virheelliset valinnat heikensivät elämäni laatua. Eniten minua kaduttaa se, että varovaisuuttani jätin käyttämättä tilaisuutta eräisiin naissuhteisiin.

Vielä vähän yli kymmenen vuotta sitten jätin käyttämättä elämäni parhaan tilaisuuden, Minulle tarjottiin jotain sellaista, jota esimerkiksi ystävälleni dosentti Pertti Lindforsille ei hänen muistelmiensa mukaan koskaan tarjottu (tai oikeastaan jätin sellaisen jatkumisen käyttämättä).

Olen saanut hyvin monipuolisen päättelykoulutuksen (matematiikka, filosofia ja tietojenkäsittelytiede), mutta päättelykyvystä ei ole ihmissuhteissa apua,

Viisaasti elävä uskaltaa enemmän kuin minä.

Buddhalaisetkin osaavat rötöstellä

Erkki Hartikainen 10.8.2018

Tämän lehden englanninkielisessä osiossa kirjoitetaan thaimaalaisesta buddhalaismunkista, jonka omalla suihkulentokoneella lentely päättyi yli sadan vuoden vankeustuomioon.

Olen paikassa, jossa kännykän kuuluvuus on huono

Erkki Hartikainen 9.8.2018

Onneksi voin kirjoittaa näitä, koska minulla on GSM - antenni yläkerran ulkoseinässä.

Tänään onnistuin yläkerrasta soittamaan kaksi puhelua. Alakerrassa ei ollut riittävästi kenttää.

Antenni on väärällä puolella Käppämäkeä ja lähettää signaaleja lähinnä laajaan erämaahan, jossa karhutkaan eivät enää viihdy.

Tässä lähistössä asustaa karhuperhe, joka on ilmeisesti tänä syksynä vaikeuksissa, koska marjasato on heikko.

Karhut on havainnut pikkuserkkuni, joka on siinä suhteessa kunnon mies, että hän pyydystää minkkejä, jotka ovat huomattavan haitallisia Suomen luonnolle.

Karhut ovat täällä päin niin  harvinaisia, että tuskin kukaan ymmärtää auttaa karhuperhettä, johon kuuluu emo ja kaksi suurta pentua. Minä poistun täältä ensi viikon lopulla, joten minusta ei ole karhuille apua. Nyt olen Iisalmen kaupungin  Ruotaanlahti 3:24:ssä, joka on entinen kotitilani ja nykyinen kesäpaikka.

Kysymys Jahvelle 8.8.2018

Sähköinsinörismin kirous

Erkki Hartikainen 7.8.2018

Tunnin etsittyäni löysin sittenkin Elisan langattoman yhteyslaitteen USB - kaapelin. Tarvitsen sitä vain maalla. Elisa itse ei myy USB - kaapeleita.

Laitteen lisäksi tarvitsen GSM - antennin, koska lähettävä antenni on viisaasti melko lähellä mutta mäen takana. Antenni on kyllä paikallaan, sillä se on talon päädyn seinässä toisen kerroksen korkeudella.

Erilaiset USB - liitännät ovat sähköliitäntöjen uusin kirous. Ehdin jo tutkia, myykö joku adapterisarjaa, mutta ei myy.

Standardointijärjestöjä on olemassa, mutta pitäisikö entiset lopettaa ja perustaa kokonaan uudet?

Basso korjattiin sävellykseeni, mutta en ole varma siitä, onko se hyvä

Erkki Hartikainen 5.8.2018

Olen tottunut tekemään lähinnä argentiinalaisen tangon bassoja. Uusimmat sävellykseni eivät ole   tangoja.

Kerrotaan, että Toivo Kärki poistatti levyltä    yhden ainoan ylimääräisen basson pamauksen. Onneksi en ole koulutettu muusikko kuten Toivo  Kärki oli. Joskus kaikki basson kumahdukset ovat minulla vääriä.

Minulle tuli tänään vielä suurempi virhe. Olin unohtanut sävelmääni sähköbasson, joka oli määrä  pyyhkiä pois sitten, kun kontrabasso valmistuu. Kun olin aikani ihmetellyt sävelmäni sointia huomasin, että minullahan oli yksi soitin liikaa.

Minähän en omista yhtään oikeaa bassosoitinta. Minulla on kasa muita kielisoittimia ja midisoitin, jota en ollenkaan käytä, koska MuseScorella saa sävelmän tallennettua myös midi - muodossa.

Bandeonin puutteen MuseScoressa olen onnistunut kiertämään, mutta en kerro miten, koska tekijänoikeusviranomaiset voisivat tukkia tämän aukon.

Minunkin sävelkorvani huomaa sellaisen kumahduksen, joka aiheuttaa riitasoinnun, mutta  muuten kaikki kumahdukset kelpaavat korvalleni.

Myös riitasointuja pitäisi käyttää, mutta en ole jaksanut ihastua tähän ajatukseen.

Muuten nykyisin valmistetaan                näppäimistöjä, joilla teen virhelyönteja. Pahimpia ovat pelinäppäimistöt. Myös mekaaniset näppäimistöt ovat minulle huonoja. Sen sijaan Logitechin halvin kalvonäppäimistö sopii sormilleni.

Se, että meiltä löytyy moisia hirvityksiä, johtuu tyttärenpojistani. He eivät ole perineet kömpelöitä sormiani.

Sävellys, joka ei aikaisemmin onnistunut onnistui lopulta hyvin

Erkki Hartikainen 4.8.2018

Sävellys Reina Blanca on nyt kopioitavissa tämän lehden linkistä, Basson sovitus puuttuu vielä, mutta teen sen sitten kun ehdin. Nykyinen basso on siis jumputusta nuotin vierestä.

Sävelmään liittyy yksitoikkoisen surumielisiä jaksoja, joita Edelfeltin maalauksen esikuvalla on ollut, koska hän lienee ollut pohjoismaiden kaikkien aikojen vaikutusvaltaisin nainen jo 1300 - luvulla.

Nainen oli  kotoisin pikkukylästä Keski-Euroopasta, josta hänet haettiin 18 -vuotiaan kuningas Magnuksen vaimoksi.

Kun mies ja lapset tai lapset keskenään sotivat, Blanka oli puolueeton. Usein hän oli kolmanena osapuolena tekemässä rauhaa.

Blanka oli niitä ihmisiä, jotka loivat Pohjolan valtiot. Häntä pidetään osasyyllisenä ns. satavuotiseen sotaan, joka siis oli pitempi kuin kolmikymmenvuotinen sota.

Kolmikymmenvuotista sotaa opetettiin lapsille uskonsotana, vaikka se oli itseasiassa Ruotsin valtion laajamittainen ryöstöretki ympäri Eurooppaa.  Ryöstöretken saaliita palautetaan vieläkin niiille valtioille,joista niitä ryöstettiin.

Amerikkalaiset papit ovat usein syytteessä seksuaalirikoksista

Erkki Hartikainen 1.8.201

Miten on mahdollista, että Suomen papit eivät ole?

Sadan tahdin sävellys on isotöinen

ErkkiHartikainen 31.07.2018

Minulla on se käsitys, että säveltämään oppii vain säveltämällä.

Jonkinlainen säveltämisen teoria kehittyy omaan päähän vähitellen.

Kun olen viimeinkin oppimassa säveltämään, huomaan sen tavattoman työlääksi. Kun eläkeläinen ei voi tällaisilla helteillä tehdä juuri ḿitään, säveltäminen on pitänyt minut istuallaan tietokoneen ääressä Martelan Logic - tuolissa. Pidän suurimpana saavutuksena istuallaan pysymistä.

Käytän MuseScore -ilmaisohjelmaa, joka riittää minulle, koska en viitsi muutenkaan tehdä sävelmiini kitarasointuja. Minulle riittää kontrabasso, joka on mainio soitin.

Ilmeisesti onnistuin pääsemään Messengeriin

Erkki Hartikainen 30.7.2018

Käyttämäni yritys Elisa on yhtä sotkuinen kuin ennenkin. Aikoinaan jopa omistin Elisan osakkeita, kun puhelinosuuskunta yhtiöitettiin. Onneksi onnistuin myymään osakkeet silloin, kun niillä sai paljon rahaa.

Luultavasti vaihtaisin palvelua, mutta kun puoli maailmaa tietää nykyiset osoitteeni, ja minulla on puoli gigaa tietoa Saunalahden isolla G:llä, joudun pitämään nykyiset palveluni.

Maailmaa pitäisi jäähdyttää

Erkki Hartikainen 29.7.2018

Maailmaa pitäisi jäähdyttää niin, että ihmiset Afrikasta alkaen voisivat alkaa kiivetä takaisin puihin.

Jäähdyttämiseen riittäisi yksi ainoa riittävän suuri vetypommi, joka pudotettaisiin Yellowstonen kalderaan. Tuluvuoren purkauksen aiheuttama tomupilvi aiheuttaisi uuden jääkauden.

Jos marsilaisia olisi olemassa, he olisivat jo tehneet sen.

Avioliitto on inhimillisen itsekkyyden pahin ilmentymä

Erkki Hartikainen 28.7.2018

Menneinä aikoina suku joutui huolehtimaan perheestä, jos perheenisä kuoli. Erityisen haluton suku oli huolehtimaan perheestä, jos perheenisä, joka muutaman tuhannen vuoden ajan on huolehtinut työn teolla perheen elatuksesta, läksi karkuun.

Kaikki silloiset yhteiskunnat ottivat käyttöön sekä elatusvelvollisuuden että sen vahvistamiseksi avioliiton.

Alun perin avioliitto on siis ollut sosiaaliavun muoto.

Erityisesti avioliittoja on pönkitetty uskonnoilla, ja erityisen paha avioliittojen pönkittäjä on ollut maailman suurin uskonto kristinusko.

Huolimatta siitä, että islam ei pidä naisia edes ihmisinä, historiallisesti pahin uskonto on ollut kristinusko.

Uskonnot ovat inhimillisen pahuuden ja erityisesti inhimillisen itsekkyyden ilmentymiä. Monet uskonnot valehtelevat kuoleman jälkeisestä Helvetistä kun ne tosiasiassa pitävät yllä maanpäällistä Helvettiä.

Todettakoon  lopuksi että helvetti on huono sana. Esimerkiksi saksan kielen hell tarkoittaa valoisaa. Ruotsin kielen veta tarkoittaa puolestaan tietämistä.

Tuotetakuu

Tämä tuote kestää kaikissa muissa maakunnissa paitsi Savossa, missä se saatetaan nauraa rikki.

Missä viipyy ukkosenjumala Perkele

Erkki Hartikainen 26.7.2018

On aivan väärin, että pikkukaupunki Rovaniemellä sataa liikaa ja pääkaupungissa ei ollenkaan.,

Olen lukenut uuden suomenkielisen artikkelin Kennedyn murhasta

Erkki Hartikainen 24.7.2018

Siinä todistellaan jälleen, että Osvald ampui Kennedyn.

Artkkelin kuvat ovat uusia, ja ainoa kuva, josta saattaisi olle apua, on näyttävinään siltaa.

Olen käynyt murhapaikalla kauan sitten. Nyt metsäksi kasvanut puisto sillan vieressä oli minun siellä käydessäni täysin ampumiskelpoinen pusikko sillan vieressä. Ampuja olisi voinut liittyä sillalla käveleviin ihmisiin. Minulla ei ole tietoa siitä, onko pusikkoa aikoinaan edes tutkittu, kun sopiva mies saatiin lavastettua syylliseksi.

Amerikkalainen ystäväni, joka oli älykäs mies (ja on sittemmin murhattu), näytti, miten apuminen pusikosta onnistuu. Vastavaloa ei siinä suunnassa ollut.

Vahinko, että en ottanut kuvaa silloisesta maisemasta.

CIA ei ollut silloin eikä ole nyt mikään amatöörijärjestö. Kukaan ei tiedä tarkkaa määrää CIA:n tekemistä murhista, mutta paljon niitä on.

Eivät kaikki amerikkalaiset ole yhtä höhliä kuin Trump. Yhdysvallat on edelleen  tieteen johtava maa maailmassa. Tietotekniikan johtava maa on nykyisin Kiina, jolla lienee monia intressejä asiaan.

Ainoa syy siihen, ettei Kennedy aloittanut kolmatta maailmansotaa, oli se, että hänen kenraalinsa ilmoittivat amerikkalaisten uhrien määräksi noin 50 miljoonaa kuollutta.

En ole koskaan pitänyt Kennedyistä. Kun John Kennedy poistui joukostamme, hyppäsin kolme kertaa ilmaan. Näin siitä huolimatta, että olen pasifisti.

Ei Fidel Castroa yritetty tosissaan salamurhata. Amerikkaisille riitti, että venäläiset ydinohjukset  vedettiin pois Kuubasta. Jos Castro olisi tosissaan haluttu murhata, olisi käytetty samaa menetelmää kuin Trotskin murhassa Meksikossa (sen oli tilannut itse Josif Vissarionovitš).

Selän hoitomenetemistä

Erkki Hartikainen 23.7.2018

Yritin suomenkielisellä Internetillä selvittää sitä, miten yleisiä ovat selkävaivat. Artikkeleita löytyi nopeasti paljon, mutta vastausta kysymykseen en saanut. Sellainen on Internet.                                                                                                                           Koska itse olen ollut vakavaa perinnöllistä selkäsairautta sairastava ihminen, kehotan suhtautunaan hyvin kriittisesti siihen hölynpölyyn, jolla ihmisiä rahastetaan,

Ongelman ydin on se, että  tavalliset särkylääkkeet tappavat Suomessa paljon ihmisiä sivuvaikutuksillaan, ja kunnolliset särkylääkkeet ovat syöpäpotilaita lukuun ottamatta käytännöllisesti katsoen kiellettyä Suomessa. 

Ainoat luonnonmenetelmät, joilla on jotain tehoa, ovat oikein suunniteltu liikunta (kiertoliikkeet ovat kiellettyjä) ja terveellinen ruokavalio, jolla estetään myös lihomista.

Suggestiolle alttiit eli huuhaahan taipuvaitset ihmiset saattavat saada taivastelullaan jotkin aivojen välittäjäainepitoisuudet nousemaan, jolloin luullaan, että huuhaa autaa selkävaivoihin.

Itse olen pikemmin  masennukseen taipuvainen, joten huuhaa ei vähennä selkävaivojani. Masennuslääkkeet, erityisesti vanha kunnon        amitriprtyliini, vaikuttavat kipukynnykseen niin, etteivät pienet selkäkivut tule esiin.  

Amitriptyliiniä syövät ei kuulu hullujenhuoneisiin kuten huuhaaihmiset luulevat vaan he käyttävät viisaasti sen avun, jota on halvalla saatavissa.

Munun oli aikoinaan pakko mennä oikealle  yksityiselle ortopedille, joka antoi minulle vuoden sairaslomaa ja sai minut sitten leikattavaksi Töölön sairaalaan. Kirurgi Heikki Kinnunen sanoi, että välilevyjä tulee ja menee, mutta minun selkääni on tehtävä isompi leikkaus.

Hän sanoi leikkauksen kestäneen kauan, koska luu oli kovaa. Sairaanhoitajat sanoivat, että hänellä oli tylsä veitsi. Se on tietysti vitsi, sillä ei veitsellä voida leikata luuta. Kyllä siihen pora tarvitaan.

Luuta poistettiin kolmesta nikamavälistä. Laikkaus auttoi. Tosin minun on oltava yhä varivovainen painavien esineiden kanssa, koska onhan selässä välilevyjä.

Myöhemmin veljelleni tehtiin täsmälleen samat korjaukset. Luultavasti kyseessä oli perinnöllinen vika.

Kuntosalilla käyn joka talvikaudella. Kesäisin olen lenkkeillut, paitsi tänä kesänä, jolloin on ollut liian kuuma.                  

Kumma kyllä minulla on lihasjännitystä. Siihen minulla on diapamia, jota syön vain tiukan paikan tullen.                   

Kerran minulla oli niin paha lihasjännitys, että minut kannettiin ambulanssiin selkä suorana omakotitalon yläkerrasta. Päivystyksessä ei tehty muuta kuin annettiin diapamia, jota minulla olisi ollut kotinani.

On omituista, että jotkut popsivat diapamiakin muka huumeena, vaikka aine on väsyttävä.

Onneksi minulla ei ole taipumusta minkäänlaisiin riippuvuuksiin. Siitä syystä olen jopa kovan telaketjulinjan ateisti.                                                                                                                                                                                                                         

Onko Internet muuttunut aikaisempaa paremmaksi tietolähteeksi?

Erkki Hartikainen 21.7.2018

Ei ole.

Kansanäänestyksistä

Erkki Hartikainen 20.7.2018

Kerrotaan, että Vladimir Putin olisi luvannut Itä-Ukrainan tilanteesta kansanäänestyksen.

Rohkenen arvata, että Itä-Ukrainan venäläiset haluavat mieluiten kuulua vauraaseen Venäjään kuin köyhään Ukrainaan.

Jos Suomen Venäjälle luovutetuilla alueilla suoritettaisiin kansanäänestys, olen melko varma, että siellä asuvat ihmiset haluaisivat liittyä vauraampaan Suomeen.

Edesmenneellä presidentti Mauno Koivistolla oli tietysti sama aavistus, mutta entisenä pankinjohtajana hän sanoi, että alueiden palauttaminen toisi Suomelle valtavia kustannuksia, joten niitä ei kannata ottaa.

Tietysti Venäjän olisi vaarallista siirtää                  rajaa liian lähelle  Pietaria. Vanha rajahan oli niin lähellä Pietaria, että sieltä olisi voitu ampua tykillä suoraan Pietariin.

Kyllä Stalinkin oli sen verran shakkimiehiä, että hän talvisodassa siirsi rajaa kauemmaksi, koska hän tiesi, että Suomi hyökkää Hitlerin liittolaisena Venäjälle. Valitettavasti Stalin ei    ehtinyt varustaa Karjalan kannasta Suomen hyökkäyksen varalle, ja Pietarissa kuoli nälkään Suomen ja Saksan piirityksen takia miljoona ihmistä.

Valitettavasti Stalin ei uskonut omia vakoojiaan, jotka tiesivät tarkalleen päivämäärän, jona Hitler hyökkäisi (tieto saatiin Japanista).

Venäläisten puolella taistelleet suomalaiset ovat kirjoittaneet, että jatkosodassa suomalaiset saivat marssia Ääniselle ilman minkäänlaista vastarintaa. Muurmanskin radalle suomalaisia ja  Lapissa sotineita saksalaisia ei sentään voitu päästää.

Saksalaisten päämääränä oli Kaukaasian öljy, mutta hyökkäys pysähtyi vuoristoon. Suomen metsäteollisuuden tavoitteena olivat Itä-Karjalan järeät metsät. Presidentti Risto Rytihän oli aikaisemmalta ammatiltaan Suomen Pankin pääjohtaja.

Jos puolet Pietarin uhreista lasketaan Suomen tilille, se on puoli miljoonaa. Jos pieni Suomi ei muussa pärjää, niin kansanmurhissa se on asukaslukuun nähden maailman johtava maa. Jopa omassa sisällissodassa (valkoiset eli) virallinen Suomi tappoi Väinö Tannerin (aikalainen) muistelmien mukaan noin 50 000 omaa kansalaista, teloittamalla ja nälkään.

Keskitysleiri on siis alun perin suomalainen keksintö. Itse asiassa eräät suomalaiset neuvoivat Stalinia perustamaan suomalaismallisia keskitysleirejä, joilla ruokaa annettiin vain niille, jotka pystyivät tekemään työtä. Muut kuolivat nälkään. Ennen suomalaisten neuvoja Venäjän keskitysleiriläiset laiskottelivat.

Suomen sodissa (talvisodassa ja jatkosodassa Hitlerin liittolaisena) kuoli 95 000 suomalaista.

Mainttakoon, että enen Talvisotaa Stalin olisi vaihtanut Karjalan paljon suurempiin alueisiin Itä-Karjalassa. Kostamus olisi Suomen, ja metsää olisi paljon enemmän kuin nyt. Karjalaiset olisi aivan hyvin voitu asuttaa vaihdossa tarjolla olleelle alueelle, ja he eläisivät siellä nyt  vauraina metsänomistajina.

Ukkosenjumala Perkele ilmaantui paikalle ja antoi äänivihjeitä tangoni korjaamiseen

Erkki Hartikainen 20.7.2018

Nyt Tango Perkele kuulostaa paljon paremmalta kuin äsken.

Raamatun todet lauseet

Koi syö, ruoste raiskaa ja varkaat varastavat.

Siinäpä ne olivatkin.

Miksi Trump peruu lausuntoja, jotka hän tietää tosiksi

Erkki Hartikainen 18.7.2018

Yhdysvaltain presidentti ei ole erottamaton. Jos oma puolue siirtyy kannattamaan Trumpin erottamista, hänet erotetaan. On huomattava, että Trumpin oma puolue on sotapuolue, jota aseteollisuus vahvasti tukee.

Kun melkein koko maailma tietää, että Yhdysvaltain keskustiedustelupalvelu on äärioikeistolainen ryssävihainen jäjestö, jonka "tutkimuksiin" ei ole luottamista, edes Trump ei ole niin tyhmä mies, että luottaisi järjestöön.

John Kennedyn murhaa ei olekoskaan selvitetty. Olen itse käynyt murhapaikalla, ja minulle näytettiin metsä, josta Kennedy tosiasiassa ammuttiin. On vahvoja epäilyjä siitä, että CIA murhasi Kennedyn.

Trump ei halua tulla CIA:n murhaamaksi. Kuten muutkin amerikkalaiset oligarkit, Trump haluaa elää satavuotiaaksi.

Amerikkalaisten ryssäviha ihmetyttää

Erkki Hartikainen 17.7.2018

Amerikkaiset opetettiin vihamaan venäläisiä silloin, kun Venäjällä vallassa oli kommunistinen puolue. Nyt vallastsa ovat samat piirit kuin Yhdysvalloissa: Oligarkit. Esimerkiksi Trumpin omaisuuden arvellaan olevan yli kolme miljardia euroa. Luultavasti Putin on  hänen rinnallaan harrastelija.

Luin Internetistä kaikki, mitä Putin oli lähteiden  mukaan sanonut, ja allekirjoitan suurin piirtein kaikki, mitä hän puhui. Minun mielestäni Putin on suuri valtiomies, vaikka olen hänen kanssaan eri mieltä mm. uskontojen hyödyllisyydestä.

Myös Trump puhui vaihteeksi aivan järkevästi, ja tästä syystä monet amerikkalaiset kutsuvat häntä maanpetturiksi.

Yhdysvalloillaja Venäjällä on yhteistä rajaa vain Beringin salmessa. Alun perin Alaska kuului Venäjälle, mutta jo tsaari myi sen amerikkalaisille.

Kukaan täysjärkinen ei ajattele, että jompi kumpi osapuoli yrittäisi hyökätä Beringin salmen yli, mikä ei enää edes jäädy.

Kolmatta maailmansotaa ei koskaan tule, ei varsinkaan, kun jopa Trump on ystävystynyt Putinin kanssa.

Amerikkalaisten ryssäviha säilyy vain niin kauan, kun sotateollisuus sitä rahoittaa. Sellaista oikea kapitalismi on.

Pohjoismaalaisten uskovaisuuden ihmettely

Erkki Hartikainen 16.07.2018

Ihmettelyn syy selvisi jo vuonna 1973 tekemästäni tutkimuksesta. Suomalaiset olivat hylänneet uskonnollisen moraalin.

Tämä on johtanut pohjoismaisiin hyvinvointivaltioihin, ja vähitellen oikeiden ateistienkin määrä on alkanut kasvaa.

Paras jätettiin tänään toiseksi tangomarkkinoilla

Erkki Hartikainen 15.7.2018

Ei ollut ensimmäinen kerta, että paras ja ammattilainen syrjäytettiin  nuoren ja hyvän näköisen naisen takia Seinäjoen tangomarkkonoilla.

Olen joka kerta ihmetellyt sitä, että vaikka tuomaristo selvästi ymmärtää, kuka on paras, tämä paras syrjäytetään.

Miten kilpailussa voidaan usein jättää paras toiseksi. Eikö kilpailuissa parhaan pidä voittaa?

Toivottavasti paras saa eniten töitä tanssilavoilla.

Ohjelmaa häiritsi myös hörökorvainen juontaja. Eikö miesjuontajaksi kelpaisi esimerkiksi joku entinen tangokuningas?

Olen entinen helteiden ystävä

Erkki Hartikainen 15.7.2018

En ole enää. Ehkä iällä (76 vuotta) on merkitystä tässä asiassa.

Tämän tietokoneen tuuletinkin on nyt aika kovaääninen.

Entiseen Ubuntu-koneeseen tuli vakavia ongelmia

Syyllinen on todennäköisesti SSD - kiintolevy

Erkki Hartikainen 14.7.2018

Nuorempana ihmettelin sitä, ettei vastaan tullut sellaisia tietotekniikan ongelmia, joita en osannut ratkaista.

Nyt sellainen tuli.

Aluksi Ubuntu -kone kieltäytyi käynnistymästä eli Ubuntun lataus jäi kesken.

Sitten havaitsin, etten voi asentaa rinnalle mitään käyttöjärjestelmää ilman, että tyhjennän kiintolevyn.

Lopulta tyhjensin kiintolevyn ja asensin Ubuntu 18.04:n. Asennus takerteli mutta onnistui lopulta.

Valiettavasti ohjelmistojen asennus jäi vaillinaiseksi. Olisi aika vaikeaa käyttää konetta tähän työhön ilman kunnollista Wysiwyg -editoria. Sen enempää Bluegriffon kuin Seamonkeykään eivät suostuneet asentumaan. Toistaiseksi käytän tätä toista konetta, jossa on sekä Ubuntu että Windows.

Perjantai 13. päivä

Erkki Hartikainen 13.7.2018

Uskottavin selitys sille, että 31 on hyvän onnen luku:

One of the Hebrew names of God is El, composed of the Hebrew letters Lamed (representing 30) and Aleph (representing 1), which totals to the number 31.

Kun numerot käännetääm päinvastaiseen järjestykseen, saadaan tietysti huonon onnen luku 13.

Joissain maissa 13 on hyvän onnen luku.

Suomen lääkevalvonta rikkoo jo ihmisoikeuksia

Erkki Hartikainen 11.7.2018

Apteekit eivät uskalla antaa psoriasisvoidetta, kun sen käytön määrää ei voida valvoa kuten iter resepteissä on tapana. Psoriasis sattuu olemaan välillä pahempi, jolloin voidetta menee enemmän ja välillä parempi, jolloin voidetta menee vähemmän.

Suomen kaupat

Erkki Hartikainen 9.7.2018

Suomessa ei ole enää muita miesten kauppoja kuin rautakaupat ja Verkkokauppa.com.

Onnellisuusarviot ovat huuhaata

Erkki Hartikainen 8.7.2018

Ihmisen käsitys omasta onnellisuudesta riippuu hyvin monista tekijöistä.

Edes siitä, mitä onnellisuus on, ei ole mitään yksimielisyyttä.

Ihmisen oma käsitys onnellisuudesta riippuu tietysti suuresti siitä, mitä hän ajattelee onnellisuuden olevan.

Toinen tärkeä tekijä on yksilön aivojen rakenne ja aivojen välittäjäaineiden pitoisuudet.

Kolmas tärkeä tekijä on ihmisen ympäristö. Ihmisen ajatteluun vaikuttavat sekä perintötekijät että ympäristö, ja niiden suhteet ja vaikutukset vaihtelevat yksilöstä toiseen.

Minä itse en ole koskaan ajatellut olevani onnellinen, ja enimmäkseen olen pitänyt onnellisuujsajattelua hurahtaneisuuden muotona.

Mitä tulee oman, lopuillaan olevan elämäni vaiheisiin, niihin on vaikuttanut enimmäkseen ympäristö. On puuttunut vaihtoehtoja.

Tietysti elämääni ovat vaikuttaneet sekä viisaat että tyhmät päätökset. Tyhmiä päätöksiä olen tehnyt pääasiassa siksi, että olen liian pehmeä ihminen ja sellaisena liian helposti painostettava.

Mitään onnellisuutta en ole koskaan kaivannut, ja viihdyn parhaiten silloin, kun olen aivan yksin.

Jouduin opettelemaan uudestaan Ubuntun asennusta

Erkki Hartikainen

Kun työpöytääni maalataan jouduin asentamaan Ubuntun tähän Windows koneeseen, joka on ollut tyttärenpoikien pelikäytössä.

Tässä koneessa ei ole dvd- asemalle paikkaa etupaneelissa, joten ostin usb - liitäntäisen dvd- aseman. Valitettavasti se toimii miten sattuu. Onnistuin asentamaan vanhentuneen ubuntun, ja sen päivitys 18.04:ään takkuili pahasti.

Lopulta sain sen asennettua ja siirrettyä sinne tarpeelliset tiedostot.

Trump ehdotti tyrmistyneille neuvonantajilleen useasti hyökkäystä Venezuelaan


Yhdysvaltain presidentti Donald Trump ehdotti viime vuoden elokuussa useita kertoja Valkoisen talon neuvonantajilleen mahdollisuutta hyökätä sotilaallisesti Venezuelaan, kertoo tuore raportti.

Trumpin avustajat, mukaan lukien silloinen Valkoisen talon turvallisuuspoliittinen neuvonantaja Herbert Raymond McMaster ja entinen ulkoministeri Rex Tillerson, vastustivat voimakkaasti Trumpin ehdotusta ja olivat siitä tyrmistyneitä.

He varoittivat, että äärimmäinen liike kostautuisi Yhdysvalloille liittolaisten kritiikkinä ja kääntäisi päälaelleen Yhdysvaltain maltillisen politiikan Venezuelan poliittiseen ja taloudelliseen kriisiin.

Trumpin yksityisistä keskusteluista neuvonantajiensa kanssa kertoi ensimmäisenä uutistoimisto AP, jolle keskustelut vuosi nimettömänä vanhempi Yhdysvaltain hallinnon viranomainen.

Trumpin ehdotteluista on uutisoinut muun muassa yhdysvaltalainen CNN (siirryt toiseen palveluun) ja brittiläinen The Guardian (siirryt toiseen palveluun).
Trump vihjasi sotatoimista myös julkisuudessa

Presidentin ehdotukset hyökkäyksestä ajoittuvat elokuuhun 2017, jolloin Venezuelassa oli jatkunut kuukausien ajan väkivaltaiset mellakat hallituksen ja mielenosoittajien välillä.

Mielenosoittajat vastustivat presidentti Nicolás Maduroa ja istuvaa hallitusta. Ihmiset sai liikkeelle Venezuelan taloudelliset ja sosiaaliset ongelmat sekä hallituksen aikomus säätää maalle uusi perustuslaki, joka keskittäisi valtaa merkittävästi sosialistijohtaja Madurolle.

Ainakin sata ihmistä kuoli levottomuuksissa. Venezuela sai osakseen kansainvälistä kritiikkiä ja Yhdysvaltojen lisäksi esimerkiksi YK esitti huolensa maan kriisistä.

Elokuun loppupuolella Yhdysvallat nosti ankaria talouspakotteita Venezuelaa vastaan.


Nokian mainos

Älä äänestä vihreitä!

Erkki Hartikainen 1.7.2018

Vihreiden valtakaudella on alettu pakata koviin muoveihin tuotteita, jotka oli ennen pakattu pahviin.

Myös laatikoiden sisällä oleva pehmustus on korvattu muovirakenteella.

Erityisesti minua on alkanyt ärsyttää se, ettei kaikkia muovirakenteita saa auki edes terävillä Fiskarsin sakseilla.

Erottakaa Malmin Prisman johtaja

vaikka hän on parantanut liikkeen tuottoa

Erkki Hartikainen 1.7.2018

Ennen siitä kaupasta sai myös miesten tarvitsemia tuotteita kuten sähkötyökaluja. Nyt niiden tilalle on laitettu naisten vaatteita.

Yritin ostaa työkaluja myös Starkista, mutta vaimo oli mukana ja esti kaupat. Yhtä kaapin ovea en saa oikean kokoiseksi, mutta kyllä se välttää minulle, ja se on minun makuuhuoneessani.

Feminismi ei ole minkään lajin tasa-arvoliike

Erkki Hartikainen 29.6.2018

Jo harrastelijafeministit älyävät, että se on oiva väline miesten orjuuttamiseen.

Enkelisanomain tekoäly

Tosiasiassa tekoäly on huuhaata

Erkki Hartikainen 28.6.2018

Tekoälyn varsinainen ongelma on se, ettei ole yksimielisyyttä edes siitä, mitä äly on.

Ohjelmien kehittäjät tarvitsevat rahaa eläkseen ja luovat lehdessä kuvailtuja ohjelmia.

Näillä ohjelmilla on kyllä oikeaa käyttöä.

Tällä hetkellä käytän eniten ilmaisohjelma Muse Scorea. On hyvä, että se on vapaaehtoisten tekemä ja ilmainen. Jos se olisi maksullinen, eläkeläinen ei voisi Suomessa käyttää sitä.

Toivon kuitenkin ohjelmaan lisää toimintoja. Ohjelma osaa tehdä esimerkiksi rummut bassonuoteista tai muista nuoteista.

Valitettavasti ohjelma ei osaa tehdä annetun rytmilajin bassonuotteja tai komppisäestystyä.

Vaikka omistan kasan kitaroita, en kaipaa komppisäestystä. Minun sävellyksissäni se olisi vain tarpeetonta meteliä.

Sen sijaan bassonuotit nopeuttaisvat työtä. Itse asiassa olen tahallani tehnyt sävelmiä, joista saa helposti bassonuotit.

Enkelisanomat mainosti vakavaviin ihmisoikeusrikoksiin syyllistynyttä

Erkki Hartikainen 27.6.2018

Kyseessä oli entinen apulaisvaltakunnansyyttäjä.

Muslimirikolliset jatkavat Turkin johdossa

Erkki Hartikainenj 26.6.2018

Turkin vaalien tulos on ikävä uutinen. Vanhoilliset muslimit jatkavat valtion johdossa, ja presidentin valta kasvaa.

Euroopan olisi pitänyt tarmokkaammin vastustaa muslimien valtaa, ja Yhdysvallat vastustaessan Nevostoliittoa tuki Turkin rikollista hallintoa. Turkki jopa kuuluu Pohjois-Atlantin liittoon (NATO), vaikka se ei ole sen enempää pohjoisessa kuin Atlantin lähellä.

Uuden tukijan Turkki on saanut Venäjän presidentistä Vladimir Putinista, jonka rikoksista on julkaistu kirjoja jopa suomen kielellä.

Eduskunta teki lopullisen päätöksen lukioiden katsomusopetuksesta

Erkki Hartikainen

Vajarit kannattavat elämänkatsomustiedon tuhoamista eli avaamista kristityille. Vasemmistopuolueet, joiden toimesta elämänkatsomustieto tuli, kannattavat sen tuhoamista. Alas nykykommunistit"!

Uutinen

Hallitus esitti, että nykytilanne säilytetään eli erityisesti evlut kirkkoon kuuluva lukiolainen ei saa valita ET:tä katsomusaineekseen. Sivistysvaliokunta jakaantui, ja äänin 12-5 oli tässä hallituksen kannalla.

Suuressa salissa tehtiin vielä lausumaehdotus, jolla hallitus olisi velvoitettu laatimaan laki joka avaa ET:n. Se hylättiin äänin 122-54.

ET:n avaamista kannattivat SDP, Vihreät ja Vasemmistoliitto, sekä RKP:n edustajista 2. Vastaan olivat siis muut puolueet sekä 6 RKP:n edustajaa.

Erityisesti vastaan oli myös Kokoomuksen Sari Multala, joka kuitenkin sanoi kannattavansa ET:n avaamista myöhemmin. Hän vetosi siihen, että nyt ei ole tarkoitus puuttua oppiaineiden sisältöihin. Vasemmistoliiton Li Andersson huomautti (valehteli, EH), ettei avaaminen olisi sisältöön vaikuttanutkaan.

ET:n olisi vapauttanut myös Stefan Wallin, joka on vakaumuksellinen konservatiivikristitty.

Heikki oli pyhäkoulussa ja pappi kysyi siellä

24.06.2018

Heikki oli pyhäkoulussa ja pappi kysyi siellä:

- Tietääkö Heikki, mikä on pieni, ruskea, pitkä, tuuheahäntäinen?

Heikki mietti vähän aikaa ja vastasi:

- Normaalitilanteessa se varmaan olisi orava, mutta kun oikein pappi sitä kysyy, niin sen on pakko olla Jeesus

Pyöreä aita

Erkki Hartikainen 23.6.2018

Olipa kerran maatilanomistaja,  joka kutsui insinöörin, fyysikon ja matemaatikon ratkaisemaan aitausongelmaa. Tehtävänä oli aidata mahdollisimman suuri maa-ala mahdollisimman lyhyellä aidalla.

Ensin insinööri rakensi ympyrän muotoisen aidan ja sanoi ratkaisunsa olevan paras mahdollinen.

Seuraavaksi fyysikko rakensi suoran aidan ja sanoi: "Kuvitelkaamme, että aita jatkuu maapallon ympäri. Tämä on selvästi tehokkaampi ratkaisu kuin insinöörin ratkaisu."

Matemaatikko vain nauroi heidän ratkaisuistaan, rakensi itsensä ympärille pikkupienen aidan ja sanoi: "Ilmoitan olevani aidan ulkopuolella!"

Eläkkeitä on korotettava

Syy: Lastenlasten tietokoneet

Erkki Hartikainen 21.6.2018

Perheemme eläkkeet ovat yhteensä hieman alle keskitason. Lapsenlasten tietokonehankinnat ja muut elektroniikkahankinnat ovat lisänneet luottokorttivelkaa, mikä on kallista.

Kun kuolen, tyttäreni perii tietysti myös luotokorttivelkani. Toivottavasti hän osaa huomioida sen perintöverotuksessaan.

Kannatan terveydenhoitajien palkkojen korottamista

Erkki Hartikainen 20.6.2018

Terveydenhoitajat ovat niin pienipalkkaisia (ylemmän korkeakoulututkinnon suorittaneita), että kuntien kannattaa käyttää heitä omalääkärien portsareina, joilla vähennetään lääkäriin pääsyä.

Mitä Eeva sanoi Jahvelle omenan syömisestä

"Omena päivässä pitää lääkärin loitolla."

Ei muslimien rukouskutsuhuudoille

Erkki Hartikainen 19.6.2018

Myös kirkonkellojen paukutus on lopetettava. Me ateistit emme vahvistimin metelöi millään tavalla.

Jos Allah ja Jahve eivät kaikkivaltiaina ja kaikitietävinä  saa osallistujia tilaisuuksiinsa, se on Allahin ja Jahven oma vika.

Kuten jo muinaisten roomalaisten kerrotaan sanoneen: Jos jumalia pilkataan hoitakoot jumalat itse tämän asian.

Pistotulpan kehitys

Erkki Hartikainen 18.6.2018

Täytän ensi sunnuntaina 76 vuotta. Olin pikkupoika, kun kotitalooni tuli sähköt. Olen pikkupojasta lähtien osannut asentaa johdon päähän pistotulpan. Vaikka minulla on oikeus opettaa lukion fysiikkaa, minulla ei ole oikeutta tehdä asennustöitä. Sellaista oikeutta ei ole edes sähköinsinööreillä. Oikeus on vain sähköyhtiöiden sähköasentajilla.

Minua uhkasi tilanne, jossa 12 - vuotias sähköpoliisi olisi heittänyt aivan uuden jatkojohdon roskikseen, vaikka siitä ei puuttunut muuta kuin pistotulppa. Hän itse oli nuoruudessaan katkaissut johdon. Hän on sama nuorimies, jonka sain lopulta houkuteltua kokoamaan kolmannen tietokoneeni.

Ostin tavaratalosta ulkoisesti luotettavan näköisen suko- pistotulpan. Vedonpoisto ja muut suojaukset olivat pistotulpassa mallikelpoiset.

Valitettavasti sen vihreä-keltaisen johdon kiinnittämineen pistotulppaan osoittautui mahdottomaksi muuten kuin ehkä juottamalla. Minulla on juotoskolvi, mutta työ vaikutti minusta kohtuuttoman suurelta.

Kolmas johto siis jäi irralleen niin, että se mahdollisessa vaaratilanteessa toimii.

Toisaalta tässä 1970 - luvulla rakennetussa talossa ei ole suko- pistorasioita muualla kuin keittiöissä ja kylpyhuoneissa. Olen joutunut kytkemään esimerkiksi kaikki kolme tietokonettani lisälaitteineen tavalliseen kaksijohtoiseen pistorasiaan.

Otin taloyhtiön yhtiökokouksessa puheeksi johtojen lisäämisen talon sähköputkituksiin, mutta asia ei ole edistynyt, vaikka taloyhtiön hallituksessa istuu ihmisjoukko, joka kelpaisi Nokian hallitukseksi.

Liike-elämän sote on vielä pahempi kuin yhteiskunnan

Erkki Hartikainen 17.6.2017

Omaisuuteni vakuuttamisesta vastaava If on ostanut tietotekniikkapalvelut sieltä, mistä ne saa halvimmalla.

Nyt minun pitäisi uusia ja maksaa kaikki vakuutukseni itse Internetissä. En ole vielä selvittänyt, millä salasanoilla pääsen ne uusimaan ja maksamaan.

Kaikki kolme tietokonettani toimivat nyt

Erkki Hartikainen 16.6.2018

Olin tänään väsynyt kuluneesta viikosta, mutta sain lopulta vanhemman tyttärenpojan kokoamaan kolmannen tietokoneeni. Lupasin 40 euroa, jonka liikkeet perivät kokoamisesta, mutta poika jupisteli vastaan, mutta lopulta hän kokosi koneen ja se toimii nyt moitteettomasti.

Osaan kyllä edelleen koota mikrotietokoneita, mutta kun kädet vapisevat ja näkökin on vaatimaton, annan tehtävän mieluummin jollekin nuoremmalle.

Rahoilla hän osti halvan sähköruuvimeisselin Biltemasta ja antoi loput 20 euroa veljelleen korvauksena koneiden purkamisesta.

Purkaminen johtui siitä, että pojat halusivat uuden kotelon ja uudet sisukset itselleen. Oma kone syntyi hetkessä, ja vanhempi innostui ylikellottamisesta niin, ettei häntä tahtonut saada lähtemään kotiinsa. AMD:n Ryzen suorittimia voi ylikellottaa, ja hieman yli 4 gigahetrsin ylikellotus onnistui.

Ubuntu - koneeni toimii taas

Erkki Hartikainen 15.6.2018

Eilen illalla ei toiminut yksikään koneistani. Biosia säätämällä sain Windows - koneen toimimaan. Näköjään juuri käynnistämäni Ubuntu- kone toimii.

Enkelisanomat puolustaa islamin törkeää sharia- lakia

Erkki Hartikainen 15.6.2018

Uskontojen moraalisäädäkset ovat aina YK:n kansalais- ja poliittisia oikeuksia koskevan yleissopimuksen vastaisia. Kehenkään ei saa iskostaa jonkin uskonnon moraalia eikä ihmisten ole viisasta käyttäytyä uskontojen moraalisäädösten mukaan.

Onneksi suomalaiset lakkasivat noudattamasta kristinuskon moraalisäädäksiä jo viimeistään 1970 - luvulla (oma tutkimukseni on vuodelta 1973).

Todettakoon, ettei moraali sinänsä katoa mihinkään, vaikka uskonnoista luovutaan. Tämä on lukuisian tutkimusten tulos.

Myös ateistisen moraalin on syytä muuttua maailman muuttuessa.

Melskettä tietotekniikan kanssa

Erkki Hartikainen 13.6.2018

Tämä kone, jonka sain juuri taas toimimaan, on Ubuntu - koneeni. Ubuntulla kirjoittelen näitä juttuja.

Minulla on ollut yleensä myös Windows - kone tyttärenpoikia varten. Tarkoitus oli saada aikaan toinen Windows - kone toista tyttärenpoikaa varten (tässä koneessa on myös Windows, mutta tämä kone ei ole nopeudeltaan pelikoneen tasoa).

Vanhempi tyttärenpojista halusi vaihtaa oman koneensa (joka on kyllä pelikone, jonka osat ovat minun ostamiani) komponentteihin, jotka ostimme tänään.

Valitettavasti pojan ostoksiin tuli kaksi virhettä. Hän oli ostanut väärän muistikortin, mutta onneksi se sopi tähän koneeseen. Nyt tässä on 16 Gt työmuistia, mikä on minulle enemmän kuin tarpeeksi.

Toinen virhe oli ATX - emo, kun tarkoitus oli rakentaa pienempi kone. Tästä seurasi, että hän vei minun Windows - koneeni kotelon. Huomenna hän tuo oman vanhan Windows- koneensa minulle. Siinä on peliteho.

Turhaa on nyt pieni kotelo, jota ei saa toimimaan komponenttien kanssa muuten kuin ostamalla pienen emolevyn. Onneksi sellainen ei ole kovin kallis ja sellainen sopii hyvin kolmanneksi koneeksi tälle pöydälle. Toinen vaihtoehto on koota kone vanhaan koteloon poraamalla siihen lisää tuuletusreikiä. En kuitenkaan uskalla suututtaa tyttärenpoikaa omatekoisilla asennuksilla. Nähtäväksi jää, mitä teemme huomenna.

Enkelisanomat puolustaa muslimeja eli pahimpia ihmisoikeusrikollisia

Erkki Hartikainen 12.6.2018

Uskonnoista pahin on islam. Tämän lehden elämänkatsomustiedon sivustoilta löytyy helposti tosiasiat islamista. Erityisesti moraalin sitominen tuhansia vuosia vanhoihin sääntöihim haittaa jopa muuten sivistyneiden ihmisten elämää.

Maahanmuuttamisen ehdoksi pitäisi panna, että tulija hyväksyy YK:n ihmisoikeussopimukset.

Miten voit välttää kusipääksi tulemisen?

11.6.2018

Katetroimalla.

Enkelisanomat pitää teologiaa tieteenä

Erkki Hartikainen 10.6.2018

Enkelisanomat on tehnyt jutun naisteologi Jaana Hallamaan noususta teolgisen etiikan professoriksi. Teologinen etiikka on ihmisoikeussopimusten vastaista.

Myös vanhukset voivat joutua elämään kiusaamiskulttuurissa

Erkki Hartikainen 9.6.2018

Minäkin elän sellaisessa. Minua kiusaavat vaimo ja lapsenlapset.

Keskustelukulttuuri on opittua

Erkki Hartikainen 8.6.2018

Muistan itse sen ajan, jolloin minua pyrittiin siirtämään keskustelukulttuurin piiriin. Minulle kerrottiin, että minun pitäisi vierailla naapurien lasten luona. Ihmettelin kovasti, mistä syystä siellä pitäisi käydä. Minulle selitettiin, että voin siellä keskustella asioista.

Kun kysyin, mistä pitäisi keskustella, en saanut kunnon vastausta. Säästä puhuminen ei tuntunut viisaalta.

Valitettavasti olen joutunut toimimaan ammateissa, joissa on keskustelukulttuuri. Taitamattomuudestani johtuen en ole esimerkiksi  tullut solmineeksi sukupuolisuhteita minulle osoitettujen halukkaiden naisten kanssa. Olen jäänyt keskiarvokansalaiseksi.

Ulosotto

Miksi köyhiltä varastamista ei ole yksityistetty?

Erkki Hartikainen 6.6.2018

Tyhjästä on paha nyhjäistä.

Aborttikiellon seuraus: Filippiineillä sadat tuhannet naiset tekevät itse abortin hieronnalla ja lääkkeillä – "Joka päivä ainakin kolme naista kuolee"

(YLEn uutiset 5.6.2018)

Kristilliporvarilliset tiedotusvälineet pitävät ihmisoikeusrikoksia suvaitsevuutena

Erkki Hartikainen 4.6.2018

Vuosikausiin ei ole tiedotusvälineissä ylistetty virrenvaisuuta kouluissa muka suvaitsevuutena yhtä paljon kuin tänä keväänä.

Suomessa ei valitettavasti ole yhtään riittävän vaikutusvaltaista järjestöä, joka pystyisi vähentämään uskontojen kouluissa harjoittamaa mielivaltaa.

Kristillisporvarit ovat jopa intoutuneet pilkkaamaan Paula Vesalan suvilaulua ikäänkuin virsi olisi jollain tavalla parempi. Järjellä ajatellen ns. suvivirsi on täysin pähkähullu.

Suvivirren uskonnollinen osa on seuraava:

Se meille muistuttaapi
hyvyyttäs', Jumala,
ihmeitäs' julistaapi se vuosi vuodelta
Taas linnut laulujansa
visertää kauniisti,
myös eikö Herran kansa
Luojaansa kiittäisi!
Mun sieluni, sä liitä
myös äänes' kuorohon
ja armon Herraa kiitä,
kun laupias hän on.

Oi Jeesus Kristus jalo
ja kirkas paisteemme,
sä sydäntemme valo,
ain asu luonamme.
Sun rakkautes liekki
sytytä rintaamme,
luo meihin uusi mieli,
pois poista murheemme.

Ei vertaistasi sulle,
sä lilja Saaronin.
Suo armos lahjat mulle
ja kaste Siionin.
Kun Henkes virvoituksen
vain sielu saanut on,
keväisen kaunistuksen
se saa kuin Libanon.

Maan, meren anna kantaa
runsaasti lahjojas,
tarpeemme meille antaa
sun siunauksestas.
Suo suloisuutta maistaa
myös sielun sanassas,
ain armos sille paistaa,
niin on se autuas.

Törkeintä virressa on, että

 1. Virressä väitetään, että maailma on hyvä. Tällaista mielipidettä ei löydy täysjärkisiltä ihmisiltä.
 2. Virressä väitetään, että maailman hyvyys, jota ei siis ole olemassa, on satuolento jumalan ansiota.
 3. Satuolento Jeesus valjastetaan aikaansaamaan lähimmäisenrakkautta, minkä määrä määräytyy jokseenkin puhtaasti evoluution luomasta ihmisestä, joka omilla mittapuillaankaan ei voi olla hyvä tai paha.
 4. Masennuksesta kärsineenä ihmisenä voin vakuuttaa, että masennuslääkkeet tehoavat, eivät satuolennot, ei edes itse Joulupukki.
 5. Kaikkein hulluinta on tietysti satuolentojen ylistäminen. Erityisen hulluja ovat Suomen evankelisluterilaiset, jotka kutsuvat uskontopropagandan tekoa jumalanpalveluksiksi.
 6. Tätä listaa voitaisiin jatkaa loputtomiin, niin hulluja uskonnot ovat. Olkoon tämänpäiväinen annos kuitenkin tässä.


Kristillinen koulu Lahdessa yhdistää uskonnon terveystietoon – Opetushallitus: Uskonto olisi pidettävä erillään muista oppiaineista

Vararehtori selittää Suvivirren sanojen vaihtumista Paula Vesalaan: Kopioitiin vahingossa väärät sanat

Aki Raisanen

Annan pisteet viidelle kansanedustajalle eli Pilvi
Torsti (sd), Eeva-Johanna Eloranta (sd), Jukka
Gustafsson (sd), Li Andersson (vas) ja Jani
Toivola (vihr). Sivistysvaliokunnassa he halusivat antaa lukiolaisille vapauden itse valita, että menevätkö uskonnon vai elämänkatsomustiedon tunneille nykyisen uskonnonopetukseen pakottamisen sijaan.

Missä myydään tuomikirvoja?

Erkki Hartikainen 2.6.2018

Koulupoikana tyhmyyksissäni hävitin pellolta reppuruiskun kanssa tuomikirvoja.

Nyt omistamani entisen kotitalon pihalle kaatunut ja oksistaan kiinni juurtunut tuomi määrättiin poistettavaksi.

Siinä hommassa ei tuomen kukkien  tuoksusta päässyt nauttimaan. En ole saanut lupaa ostaa raivaussahaa, ja työkaluinani olivat kaarisaha ja suurikokoinen  vesuri, jollaisia kätettiin nuoruuteni aikaan risusavotoissa.

Nyt päiväunien jälkeen ei enää pistele jalkojani (iskiashermo) ja hikikin on poistunut vaatteiden vaihdon jälkeen.

Jos tuomi kaatuu, poistakaa se välittömästi ettei tule usean tunnin raskasta urakkaa.

Syy tämän sivun sotkuihin selvisi

Erkki Hartikainen 1.6.2018

Internet toimii tässä laaksossa hyvin huonosti, ja tiedonsiirtonopeus on hyvin huono. Kun olen Helsingissä langallisessa verkossa tottunut siihen, että sivu on perillä heti, olen täällä onnistunut katkaisemaan tiedonsiirron kesken. Tämä saa aikaan sen, että entistä tiedostoa on jäljellä.

Harvinaisen paljon sotkuja samana päivänä

Erkki Hartikainen 31.5.2018

Läksimme aamulla leikkaamaan nurmikkoa toiselle Iisalmessa sijaitsevalle omakotitalolle. Talvi oli kaatanut tielle järeitä puita. Onneksi omakotitalosta löytyi sahoja, joilla sain puut raivattua.

Nurmikko ei ollut nurmikkoa vaan heinäpeltoa. Onneksi talossa oli viikatteita,

Tämä sivu oli mennyt täysin sekaisin sekä Internetissä että tällä koneella. Kone, jossa olisi ollut oikea vanha kopio, on neljänsadan kilometrin päässä. Onneksi sivuun oli vain tullut kaksinkertaisia tiedostoja. Kuten tästä lehdestä näkyy, olen onnistunut poistamaan ylimääräiset tiedostot.

Jeesus oli juutalainen

Jeesus oli juutalainen, mutta vain äitinsä puolelta.

Kommentti: Juutalaisiksi katsotaan kaikki, jotka ovat juutalaisia äitinsä puolelta.

Joka kymmenennellä peruskoululaisella on kotonaan herätyskello, jossa on valmistusvirhe

Lähde: Opettajain ammattiliitto.

Miten raiskaus estetään

Kaksi nunnaa lähti luostarista kaupunkiin myymään pikkuleipiä. Toinen heistä oli nimeltään Sisar Matemaattinen (SM),  toinen puolestaan Sisar Looginen (SL).

Paluumatkalla alkaa jo tulla pimeää ja he ovat vielä kaukana luostarista kun…

SL: Oletko huomannut, että tuo mies on seurannut meitä jo puolisen tuntia?

SM: Olen, ja miettinyt mitä hän oikein haluaa.

SL: Sehän on ihan loogista. Hän haluaa raiskata meidät.

SM: Voi ei! Tätä vauhtia hän saa meidät viimeistään neljännestunnin päästä kiinni! Mitä ihmettä me voimme tehdä?

SL: Loogista, Sisar: tietenkin kävellä nopeammin.

SM: Ei auta.

SL: Ei tietenkään. Mies toimii täysin loogisesti ja kävelee hänkin nopeammin.

SM: Mitä me siis teemme? Tätä vauhtia hän saa meidät kiinni jo minuutin kuluttua.

SL: Loogista: me hajaannumme. Sinä menet tuonnepäin ja minä tännepäin. Hän ei voi seurata meitä kumpaakin yhtä aikaa.

Mies päätti seurata Sisar Loogista. Sisar Matemaattinen pääsee perille luostariin ja on huolissaan. Sitten tulee Sisar Looginen.

SM: Sisar Looginen! Jumalan kiitos olet täällä! Mitä tapahtui?

SL: Loogisesti ajatellen mies ei voinut seurata meitä molempia. Niinpä hän seurasi minua.

SM: Niin, aivan niin! Mutta entä sitten, mitä sitten tapahtui?

SL: Loogisesti ajatellen aloin juosta niin kovaa kuin pääsin ja hän alko juosta niin kovaa kuin pystyi.

SM: Ja sitten?

SL: Loogista, sisar: hän saavutti minut.

SM: Voi hyvänen aika! Mitä sinä teit?

SL: Loogista, sisar: nostin helmani ylös.

SM: Voi hyvänen aika! Mitä miest teki?

SL: Loogista, sisar: hän veti housunsa alas.

SM: Voi ei! Mitä sitten tapahtui?

SL: Eikö se ole täysin loogista, Sisar? Nunna jolla on helmat kainalossaan juoksee nopeammin kuin mies jolla on housut nilkoissa……..iskaus estetään.

Jeesus ja Jumala istuivat sohvalla

Jeesus ja Jumala istuivat sohvalla katsomassa telkkaria.

Ovikello soi ja Jeesus lähti avaamaan. Oven takana seisoi Allah.

Jeesus tsiigailee Allahia aikansa. Jeesus sitten huikkaa olkansa yli: “Jumala, oleks sä tilannut pitsaa?”

Religion will play no part in Philip Roth’s funeral tomorrow

Ajattelin tehdä lottoa

mutta kun jaossa on 90 miljoonaa, veikauksen sivustot olivat kaatuneet.

Helvetin enkeli

Helvetin enkelten jäsen kuoli ja joutui taivaaseen. Taivaan portilla Mooses sanoi:

– Taivaassa ei saa olla Harrikkaa, nahkatakkia eikä pitkää lettiä.

Sitten Helvetin Enkeli lähti kulkemaan taivaan ikuisilla poluilla. Vähän aikaa kuljettuaan hän istahti puun alle. Äkkiä hän oli kuulevinaan Harrikan ääntä. Seuraavassa hetkessä hän näki miehen kiiltelevän Harrikan selässä, pitkä letti hulmuten. Hän meni kyselemään Moosekselta, mistä se johtui.

Mooses sanoi:
– En voi mitään. Omistajan poika!

Sharia lain alueet

sharia
  Countries and members of the Organisation of Islamic Cooperation where sharia plays no official role in the judicial system.
  Countries where sharia applies in personal status issues (such as marriage, divorce, inheritance, and child custody).
  Countries where sharia applies in full, covering personal status issues as well as criminal proceedings.
  Countries with regional variations in the application of sharia.

Millenium - palkinto viimeinkin sen oikeasti ansainneelle

Erkki Hartikainen 23.5.2018

Myös Linus Torvalds oli oikea henkilö, mutta hänelle annettiin  vain puolet palkinnosta, vaikka hän olisi ansainnut koko palkinnon.

Tuomo Suntolan haastattelu löytyy suomen kielellä tästä.

Suntola ei ollenkaan rikastunut ehkä kaikkien aikojen tärkeimmällä suomalaiskeksinnöllä (mm. tietoneiden suorittimet käyttävät nykyään tätä tekniikkaa), koska patentit olivat ehtineet vanhentua 20 vuodessa.

Linus Torvaldsin kanssa olen samaa mieltä siitä, miten ohjelmointitekniikkaa olisi pitänyt kehittää, Tätä olen esitellyt tätä artikkelia seuraavassa artikkelissa. Kirjoitan tätä linux - ytimisellä käyttöjärjestelmällä Ubuntulla.

Tuomo Suntolan kanssa olen samaa mieltä Einsteinin suhtellisuusteorian kelvottomuudesta.

Itse olen vielä radikaalimpi kuin Suntola, enkä ennusta oman teoriani saavan hyväksyntää ainakaan ennen maailmanloppua.

Einstein ja Suntola käyttävät eri tavalla neljättä ulottuvuutta. Minun mielestäni neljättä ulottuvuutta ei tässä yhteydessä tarvita ollenkaan.

Ulottuvuus- käsite on viimeisten parinsadan vuoden aikana suuresti muuttunut. Ulottuvuus on  tilastotieteessä mikä tahansa muuttujajoukko, jonka muuttujat ovat ainakin jossain määrin toisistaan riippumattomia.

Riippuvuuksia voidaan karsia faktorianalyysillä, ja faktorianalyysi on loistava menetelmä, vaikka toverini vasemmalla vastustivat sitä vuosikymmeniä sitten.

Olen itse saanut hyviä tuloksia tilasto-ohjelmiston tekemillä faktorianalyyseillä.

Jos fysiikan ulottuvuudet määritellään faktorianalyysillä, niitä taitaa olla toistakymmentä (tämä ei liene viimeisin tieto).

Mielestäni näitä todellisia ulottuvuuksiakin pitää käsitellä säästeliäästi. Koko maailmankaikkeutta käsittäviä laskelmia ei pidä tehdä käyttämällä aikaa olottuvuutena, sillä aika ei ole riippumaton muuttuja, Aikaahan mitataan muusta fysiikasta riippuvilla laitteilla.

Tekoälylle käyttöä

Erkki Hartikainen 22.5.2018

Kirjoitan tätä huumorimielellä. Mitään tekoälyähän ei ole olemassa.

Ihmisen näköisiä robotteja ei tarvita juuri mihinkään muuhun kuin rikkaiden lasten leikkikaluiksi. Tämän kirjoituksen lopussa on esitetty eräs vaihtoehto robottien käytön lisäämiseen.

Oikeat robotit, jotka esimerkiksi hitsaavat kasaan autoja (olen itse nähnyt tämän monta kymmentä vuotta sitten), näyttävätkin koneilta.

Olen toistanut usein tässä lehdessä, että oikeat robotit eivät yleisty siitä syystä, että köyhien maiden työläiset tekevät robottien mahdolliset työt halvemmalla kuin robotit. Tämä johtuu sitä, että robotit ovat edelleen varsin kalliita koneita.

Robotit voi opettaa tekemään robotteja, mutta näin tehdyt robotit tulisivat vielä kalliimmiksi kuin nykyiset ihmisten kokoamat.

Nuoruudessani puoli vuosisataa sitten ajattelin, että tietotekniikka alentaa kustannuksia oikeasti. Tämä harhaluulo perustui siihen käsitykseen, että luulin ohjelmien lähdekielisestä koodista tulevan julkista.

Silloinen ohjelmointikieli  oli FORTRAN ja sillä kirjoitettuja matematiikkaohjelmia pyörii vieläkin joissain tehtävissä.

Java on parantanut tilannetta siinä suhteissa, että se toimii kaikissa käytetyimmissä käyttöjärjestelmissä. Java -ohjelmia voi helposti tehdä etsimällä sopivia koodin pätkiä Internetistä.

Tämä ajatus ei ole niin huono kuin moni luulee. Kun aikoinaan tein työpaikallani kolmen kuukauden työksi ajatellun ohjelman kolmessa viikossa, tein sen yllä mainitulla menetelmällä (kyseessä oli tilasto-ohjelmisto SAS).

Viime aikoina olen ajatellut, että simputtamiskulujen todellisiksi alentajiksi voitaisiin tehdä ihmisen näköisiä ja kokoisia robotteja. Simputettavat kävisivät laissa määritellyllä tiheydellä kuuntelemassa robotin höpötystä.

Enkelisanomat puolustaa yksityisten ihmisten mielipiteillä pahimpia ihmisoikeusrikollisia kristinuskoa ja islamia (suuruusjärjestyksessä)

Erkki Hartikainen 20.5.2018

Toisin kuin Enkelisanomain toimitus minä olen perehtynyt asiaan jo seitsemänkymmentäviisi vuotta. Lienen maailman ateisteista asiaan laajimmin perehtynyt ihminen.

Se, joka väittää, että islam ei ole tällä hetkellä pahin ihmisoikeusrikollinen, lukekoon Koraanin. Se on nykyään hyvin suomennettu ja löytyy myös ilmaisena Internetistä. Toisin kuin vanhempien ihmisoikeusrikollisten kirjat Koraani on varsin ohut.

Hunnutettuja naisia voi nykyään nähdä jopa kotinsa ikkunasta ja se tuo mieleen islamin tehon terrorisoida ihmisiä.

Olen kyllä aika paljon kirjoittanut maailman suurimmasta ihmisoikeusrikollisesta eli kristinuskosta, mutta kristinuskon pahuudesta ja sen hirvittävästä historiasta saa kumma kyllä parhaiten tietoa englannin kielellä. Tietoa saa, jos tuntee julkaisijat. Minä satun tuntemaan heitä koko joukon.

Olen myös sattunut käymään lukuisissa maissa ja erityisesti Intian ateistit ovat vieneet minut paikoille, joissa hirmutöitä edelleen tapahtuu.

Enkelisanomat ei pidä ateismin räjähdysmäisestä leviämisestä Suomeen. Evankelis-luterilainen kirkko käyttää tätä häikäilemättä hyväkseen. Kirkon tutkimuslaitos voi rahalla tettää tutkimuksia, jotka paljastavat suomalaisen ateismin pinnallisuuden.

Minulla onkin tapana kutsua suomalaisia ateisteja luterilaisiksi ateisteiksi.

Minä julkaisen juttuja uskontojen hirmuteoista lähinnä englanniksi, sillä täällä maan päällä vain englantia puhuvilla ihmisillä on paljon valtaa.

Musiikin teoriaa voi kehittää itse

Erkki Hartikainen 20.5.2018

Minulle kuten siihen aikaan muillekin opetettiin oppikoulussa musiikin teoriaa.

Valitettavasti niillä tiedoilla ei selvitetä erityyppisten musiikkien eroja.

Esimerkiksi etumerkeillä määritellyt sävellajit eivät ole muuta kuin saman C-duuriasteikon nostamista tai laskemista korotus- tai alennusmerkeillä.

Joissain musiikin lajeissa sävellajimerkkejä esiintyy harvaan. Argentiinalaine tango on eräs näistä musiikin lajeista.

Olen säveltänyt joukon tangoja, jotka ovat rytmiltään täysin tangoja mutta eivät kuulosta tangoilta.

Monissa tangoissa ei ole sävelläjin merkkejä, mutta nuottien edessä niitä on sitäkin enemmän.

C-duuriasteikolla, jolle nuottiviivastot on suunniteltu, on kaksi säveltä, joiden ympärillä ei ole puoliaskelia. Ne ovat d ja g. Korotetuissa tai alennetuissa sävellajeissa nämä sävelet liikkuvat etumerkin osoittamalla tavalla.

Tangosäveltäjillä on tapana laittaa korotuksia ja alennuksia näiden sävelten ympärille. Tämä tarkoittaa sitä, että säveltäjät käyttävät kromaattista asteikkoa, joka siis sisältää pelkkiä puoliaskelia.

Tunnetuin ilmainen musiikinteko-ohjelma lienee MuseScore. Siinä on standardi nuotisto ja standardit sävellajit.

Argentiinalaisten tangojen säveltäminen olisi paljon nykyistä helpompaa, jos olisi käytössä kromaattisella asteikolla varustettu nuottiviivasto ja sen sisältävä tietokoneohjelma.

Eräät soittimet on varustettu kromaattisella asteikolla. Minulla on kasa kielisoittimia, joissa on kromaattinen asteikko. Kromaattista pianoa en ole nähnyt, mutta sellaisen rakentaminen olisi aivan helppoa. Kaikista näppäimistä tehtäisiin valkoisia.

Minulla on itselläni kunnianhimoinen tavoite. Haluan oppia säveltämään tangon, joka kuulostaakin argentiinalaiselta tangolta.

Korotan silloin tällöin sävelkorkeuta erilaisista syistä kokonaisia oktaaveja. MuseScoressa tämä tapahtuu kahdellatoista nuolen napautuksella (se sävelmän osa, jota muutetaan, on tietysti ensin valittava hiirellä).

Tällä napautusmenetelmällä voi myös yrittää etsiä sävelmälle sellaista sävellajia, jossa korotus- ja alennusmerkkejä tarvitaan yksittäisissä nuoteissa vain vähän.

On myös olemassa asteikkoja, joille ei löydy vastaavaa sävellajia mistään perinteisestä sävellajista. Toivottavasti MuseScoreen saadaan pian toiminto, jolla voi itse kirjoittaa standardeista sävellajeista poikkeavan sävelasteikon nuotiston alkuun.

Argentiinalaisen tangon ykkössoitin on bandeon. Se on harmonikan sukuinen soitin, mutta sävelet ovat aivan eri näppäimissä ja näppäimesta saa eri äänen vedettäessä ja työnnettäessä ilmaa. Saattaa olla, että tangosäveltäjiin vaikuttaa bandeon.

Kuuluisin bandeonin mestari lienee Astor Piazzolla. Eräät hänen tangoistaan ovat erittäin kuuluisia.

Mihin asioihin kristityissä voi luottaa?

Erkki Hartikainen 19.5.2018

Siihen, että he vastustavat ateistien ihmisoikeuksia.

Mihin uskontoja tarvitaan?

Siihen, etteivät ihmiset itse ajattelisi.

Enkelisanomat vastustaa taas elämänkatsomustiedon opetusta

Erkki Hartkainen 18.5.2018

Elämänkatsomustiedon opetus on melkein ainoa asia, mitä olen tässä maailmassa saanut aikaan. Enkelisanomat (Helsingin Sanomat) on vastustanut elämänkatsomustietoa koko sen olemassaolon ajan ja jo ennen sen tuloa.

Lehti toimii avoimesti luterilaisen kirkon lähetystyön puolesta nytkin, kun kirkkoon kuuluvien määrä on romahtamassa.

Luultavasti uskonnoton Antti Herlinkin on käännytetty "Ruotsin mallin" (puolet kristiuskoa ja loput muita kaikille) kannalle.

Oi aikoja, oi tapoja

Eräs koulupoika vastusti hiustensa kampaamista sillä perusteella, etttä ne oli kammattu eilen.

Sävellyksen pätkien hyväksi käyttö

Erkki Hartikainen 18.5.2018

Säveltäjiä varten on olemassa erilaisia sävelmien pätkiä, mutta en ole löytänyt niitä Internetistä.

Päätin tehdä oman varastoni, minullahan on näitä kansanlauluja kasoittain Internetissäkin.

Päätin aloittaa varaston tekemisen ammattisäveltäjä Albinonin Adagiosta. Melkein kaikki sen pätkät osoittautuivat tarpeellisiksi.

Tämä sävelmä lienee kaikkien entisinä aikoina radiota kuunnelleiden päässä. Ongelmana oli muuttaa hitaiden sävelkulkujen nuotit nopeammiksi. Valitettavasti tällainen onnistuu esimerkiksi MuseScoressa vain kopioimalla nuotteja yksitellen riviltä toiselle.

MuseSore on kyllä ratkaissut hitaan sävelmän soittamisen nopeasti, Tarvitsee vain laittaa alkuun nopea tempomerkintä. Valitettavasti tästä ei ole apua säveltäjälle.

Tieteen todellista historiaa lienee mahdotonta selvittää

Erkki Hartikainen 17.5.2018

En muuten viitsisi kirjoittaa tätä juttua, mutta kehitin aikoinaan täysin oman geometrian omine käsitteineen. En ole kuullut, että joku olisi ollut kiinnostunut siitä.

Geometrian opetushan on kokonaan lopetettu lukuun ottamatta ns. deskriptiivistä geometriaa, jota tekniikka tarvitsee. Sielläkin tietokoneet hoitavat itse laskemisen.

Nyt on löytynyt Babyloniasta savitauluja, joissa suorakulmaisen kolmion trigonometria on kehitetty 1500 vuotta ennen kreikkalaisia sivujen suhteiden avulla ja taulukot ovat hyvin tarkkoja.

Kreikkalaisen Pythagoraan lauseen avulla voisin vaikka tänään laskea babylonialaisen trigonometrian taulukon tällä tietokoneella (osaan toistakymmentä ohjelmointikieltä), mutta tehköön sen joku nuorempi, joka olisi kiinnostunut näkemään millainen se on.

Tietysti taulukko voitaisiin laskea tietokoneella trigonometristen funktioiden avulla.

Valiettavasti taulukko olisi täysin tarpeeton, koska mikä tahansa funktiolaskin ja jokainen tietokone osaavat homman.

Mieleen tuli ajatus kääntää oma geometriani englanniksi. Siihen ei suinkaan menisi kovin paljon aikaa. Luultavasti mieluummin harrastan säveltämistä, mikä on aivan turha harrastus.

Tuleeko talvesta kylmä vai lauha?

Lisätty 16.5.2018

Intiaanit kysyvät uudelta päälliköltä, tuleeko talvesta kylmä vai lauha? Koska nuori päällikkö ei ole oppinut esi-isiensä tapoja, hän kehottaa heitä keräämään polttopuita ja soittaa sitten ilmastotieteen laitokselle. “Tuleeko talvesta ankara?” hän kysyy.

“Siltä näyttää”, hänelle vastataan.

Päällikkö kehottaa kansaansa keräämään lisää polttopuita. Viikon kuluttua hän soittaa taas säätieteilijöille: “Oletteko varmoja, että talvesta tulee hyvin kylmä?”

“Ehdottoman varma.”

Päällikkö käskee kansaansa keräämään vielä lisää puita ja soittaa taas säätiedotukseen: “Oletteko ihan varma?”

“Uskokaa nyt, talvesta tulee kaikkien aikojen kylmin.”

“Mistä te sen tiedätte?”

“Siitä että intiaanit keräävät hullun lailla polttopuita.”

Jeesus syyllistyi vilppiin

Jeesus ei ollut tiettävästi urheilumiehiä. Genesaretinjärven ympärijuoksussakin hän syyllistyi vilppiin oikaisemalla järven poikki.

Keitä olisi lähetettävä Marsiin?

Erkki Hartikainen 14.5.2018

Kerrotaan, että Grönlantiin asettuneet viikingit pyysivät lähtöpaikastaan ensisijaisesti  piispaa. Piispa lähetettiin ja kirkko rakennettiin. Loppujen lopuksi viikingit piispoineen kuolivat nälkään.

Kun pohditaan, keitä lähetettäisiin Marsiin, lähetttäköön piispa ilman seurakuntaansa. Näin vain yksi ihminen kuolisi siellä vaikeisiin olosuhteisiin.

Raiskatuksi joutunut ja miehensä puukottanut teinimorsian tuomittiin kuolemaan Sudanissa

12.5. 2018

Aktivistit ovat vedonneet maan presidenttiä armahtamaan tytön.

Postini siirrettiin toiseen kaupunkiin

Erkki Hartikainen 10.5.2018

Uskomatonta mutta totta.

Vielä  uskomattomampaa on. että helsinkiläinen posti siirrettin toiseen kaupunkiin. Matka on vain pari kilometriä, mutta junassa pitää maksaa seutulipusta.

Verkkokauppa.com taisi menettää nyt yhden asiakkaan. Hätätilassa voin hakea jonkin komponentin Jätkäsaaresta.

Leimautumisesta

9.5.2018

Saako ihminen leimautua siksi, mitä hän on?

Miten

jossain joessa voi olla vettä enemmän kuin siihen mahtuu?

Jahve unohti tehdä jokiin kannet.

Tietotekniikka hoipertelee yhä

Erkki Hartikainen 6.5.2018

Tietotekniikan kehitystä eivät johda älykkäät ihmiset. Älykkäät ihmiset eivät kelpaa monopolien johtajiksi. Jos heitä sinne sattuisi vahingossa pääsemään, arvelen, että ainakin osaa omatunto kolkuttelisi maailman rahastamisesta.

Koska en halua maksaa turhasta, käytän ilmaista Ubuntua ja päivitän tietokoneitani omin käsin. Valitettavasti vanhan miehen kädet alkavat vapista.

Oli aikoinaan hyvä, että tietokonemonopoli IBM standardisoi mikrotietokoneet. Valitettavasti siinä hommassa ei älytty kaikkia asioita.

Sittemmin IBM:n mikrotietokonetuotanto on myyty kiinalaisille. Kiina taitaa olla tietotekniikan johtava maa nykyään. Kiinalaisilla on jopa maailman tehokkain tietokone, joka käyttää kiinalaisia suorittimia ja Linux- käyttöjärjestelmää, jota 500 maailman tehokkainta tietokonetta käyttää..

Toinen monopoli Microsoft ei ole viisastunut vaan myy ihmisille kalliilla hinnalla tyhjää. Kun myy tyhjää, on helppo lahjoa markkinat niin, että surkeaa torta på torta käyttöjärjestelmää myydään väkisin melkein kaikkiin mikrotietokoneisiin.

Jotkut ovat ryhtyneet muuttamaan ATX - kotelostandardia niin, että johtosotku pahenee, kun etenkin tuuletinten johtojen määrä on suuri.

En ole tarkkaan laskenut tämän koneen tuuletinten määrää, mutta niitä pöhisee ainakin kolmeen suuntaan.

Sain neuvoteltua sukulaispojan kanssa erään tietokoneen siirtämisen hänelle ilman että hän vei SSD-kiintolevyä. Tänään ryhdyin asentamaan sitä. Ensimmäinen ongelma oli ruuviongelma. Lopulta löysin kaksi sopivaa ruuvia ja se saa riittää.

Sitten piti käynnistää kone. Kone oli nurin päin ja käynnistyi, mutta kun käänsin sen oikein päin, se ei käynnistynyt. Näytönohjain olikin irronnut, kun se on matalaa standardia eikä sitä saa toisesta laidasta kiinni.

Lisäksi kone käynnistyi väärään käyttöjärjestelmään. SATA -johdot piti vaihtaa, mutta kun muita johtoja irtoili, vaihtoon meni aikaa. Lopulta onnistuin teippaamaan lukemattomat tuuletinten johdot niin, että kone viimenkin käynnistui Ubuntuun.

Asentamalla aloitusohjelma grubin sain myös Windowsin näkyviin. Windows tosin ei kelpuuta oikeaa grafiikkatilaa. En aio käyttää tässä koneessa Windowsia ollenkaan, minulla on se toisessa koneessa, joka on tarkoitettu tyttärenpoikien pelaamiseen.

Enkelisanomat yrittää olla naistenlehti

Erkki Hartikainen 5.5.2018

Naistenlehti - sana ei ole tarkoitettu naisten halventamiseen. Naistenlehdellä tarkoitetaan tässä lehteä, joka on sisällöltään saman tyyppinen kuin tunnetuimmat naistenlehdet.

Tänään lehdessä ja sen liitteessa oli paljon ns. henkilöjuttuja.

Henkilöjutun perusvirhe on se, että se opettaa lukijoita yleistämään yksittäistapauksista. Tämä taipumus on ollut vuosituhansia ns. tieteen kehitttymisen este.

On Taivaassa tarjolla lapsillekin

Erkki Hartikainen 3.5.2018

virsikantele
Yllä olevan näköisen virsikanteleen oli myös ateisti isoisäni Aatu Hartikainen valmistanut. En tiedä, minne se on joutunut, todennäköisesti sille on käynyt kuten Taivaan harpuille.

Kultakruunuille voi käydä kuten Mark Twainin kapteenin harpulle, ne heitetään menemään.

Koska nudisteja on hyvin vähän, valkeita vaatteita ei voida heittää menemään.

Jos kaikki halukkaat pääsevät Taivaaseen, kuten osa nykyisistä luterilaispapeista väittää, syntyy valtava pesulaongelma. Missä joka päivä pestävät vaatteet pestään, ja kuka pesee ne?

Vanha ystäväni Perkele on luvannut minulle mustan, räätälin tekemän puvun, valkoisen paidan ja mustan rusetin. Sellaisia minulla ei ole ollut koskaan täällä Maan päällä.

Ainoastaan valkeaa paitaa pitää pestä (Helvetin kerrotaan olevan hiilipitoinen paikka), mutta paidan osaan pestä itsekin.

Mitä yhteistä on tangolla ja rockilla?

Erkki Hartkainen 2.5.2018

Luulit varmaan, että alan puhua niiden kestosuosiosta. En ala,

Olen itse säveltänyt joukon tangoja, ja olen ihmetellut, miksi ne eivät kuulosta tangoilta.

Olen viimein älynnyt tutkia muiden säveltämiä tangoja.

Muiden säveltämilla tangoilla ja rockilla on eräs yhteinen piirre. Ne sisältävät sävellajittomia mölähdyksiä ja hirveää pauketta.

Vatikaanin talouspäällikkö joutuu oikeuteen seksuaalirikoksista Australiassa

Microsoft rahasti taas

Tyttärenpoikien takia.

Käräyttivät emolevyn. Kun vaihdoin uuden, Windows lakkasi toimimasta ja vaati rahaa. Puhelivastaaja puhui niin nopeasti, ettei puheesta voinut saada selvää.

Maksoin 145 euroa tälle maailman pahimmalle rahastuskoneelle.

Vappusaarna

Erkki Hartikainen 1.5.2018

Uskonnot ovat ihmisen keksimistä huijauksista monipuolisin.

Voitko 15 minuutin miettimisellä luetella kaikki uskontojen huijausmuodot? Et voi. Niitä kannattaa kuitenkin ajatella. Voit jopa vahingossa tulla siihen johtopäätökseen, että ateistien toimintaa on syytä tukea.

Pyhäpäivät

Erkki Hartikainen 30.4.2018

Suomessa on suuri joukko ns. pyhäpäiviä. Pyhäpäivät tarkoittavat evankelis-luterilaisia pyhäpäiviä, ja ne ovat kaiken muun pahan lisäksi vapaapäiviä.

Työantajat, jotka ajavat koko ajan pikemminkin työajan pidentamistä kuin lyhentämistä, kannattavat kumma kyllä pyhäpäiviä. Kapitalismin ja kapitalistisen imperialismin valtionuskonto on kristinusko.

Harva tietää, että itse Rooman paavi lupasi koko Amerikan Espanjalle ja Portugalille. Onneksi joukko brittejä, jotka ovat ns. anglikaaneja eivätkä katolisia, valtasivat tai ostivat alueet Meksikon rajasta pohjoiseen. Itse asiassa valtaamalla saatiin vain Texas.

Alaskan Yhdysvallat osti rahapulaiselta Venäjän tsaarilta.

Mitä on tasavalta

Erkki Hartikainen 29.4.2018

Tasavalta on valtio, jossa on erikseen rikkaiden ja köyhien puolueet.

Mikä on hyvinvointivaltio?

Erkki Hartikainen 28.4.2018

Hyvinvointivaltiolla on suurin piirtein seuraavat kaksi piirrettä:

 1. Ihmisiä ei tapeta nälkään (ainakaan laajamittaisesti) ja
 2. Ihmisiä ei tapeta halvalla hoidettavilla sairauksilla (ainakaan laajamittaisesti).

Miksi vajarit naurattavat taas makeasti meitä ateisteja

Erkki Hartikainen 27.4.2018

Olen saanut haltuuni Esa Yliposken kirjeen, josta ilmenee, että liitto on erottanut ainoan ateistisen jäsenjärjestönsä Länsi-Uudenmaan Ateistit.

Yliposkea on ärsyttänyt se, että muutamat yhdistyksen edustajat saavat puheenvuoroja liiton liittokokouksissa.

Siinäpä on varsinaista vapaa-ajattelua: Kun yhden yhdistyksen puheenjohtaja puhuu jotain Yliposkea ärsyttävää, erotetaanpa koko yhdistys.

Minä en ole enää minkään liiton jäsenyhdistyksen jäsen, mutta Länsi-Uudenmaan Ateistit on alun perin minun perustamani kuten useat muutkin syrjään sysätyt jäsenjärjestöt.

Toimin liiton pääsihteerinä kymmenen vuotta ja puheenjohtajana kuusi vuotta, mutta kun luterilaiset ateistit ryhtyivät kirkollistamaan järjestöä, erosin siitä kokonaan.

Siihen aikaan kun minä toimin järjestössä sain melkein yksin aikaan maailmassa ainutlaatuisen elämänkatsomustiedon opetuksen Suomeen. Nyt vajarit Yliposken johdolla haluavat luterilaistaa opetuksen sallimalla uskovaisten tulla mukaan opetukseen.

Jos ns. erottamiskirjeessä esitettyjä perusteluja olisi käytetty siihen aikaan, kun minä toimin liitossa, puolet jäsenkunnasta olisi todettu laittomiksi ja erotettu.

Liitto ei kerro nykyään jäsemääriään, mutta se lienee pudonnut kolmasosaan siitä, kuin mitä se oli minun ollessani mukana toiminnassa. Toisin kuin ennen liiton kannanottoja ei julkaise mikään varteen otettavava tiedotusväline. Ei ole enää Ilta-Sanomain sivun juttuja kuten oli ennen.

Itse asiassa minäkään en muistaisi enää järjestön olemassaoloa, jos en olisi sanut käsiini merkillistä erottamiskirjettä. Kirjeen saaja ilmoitti, ettei hän aio liittyä mihinkään erottamatta jätettyyn yhdistykseen.

Miksi turhaan kirjoittelen tänne?

Erkki Hartikainen 27.4.2018

Minulla ei ole juuri muuta tekemistä kuin että odottelen, että hyvä ystäväni Perkele kutsuu minut luoksensa Helvettiin. Perkeleellä ja minulla menee varmaan hyvin, kun olemme melkein kaikista asioista yhtä mieltä.

Erityisesti aion tuoda esille sen mielipiteeni, että minkään lajin uskovaisia ei pidä päästää Helvettiin. Heistä on jo täällä maan päällä niin paljon harmia, että olisi kohtuutonta, että heitä päästettäisiin Helvettiin.

Mitä Sipilän hallitus aikoo tehdä työttömyyden lisäämiseksi

Erkki Hartikainen 26.4.2018

Koska työttömyyden lisääminen ei kuulu ammattiyhsistysliikkeen toimialaan, työttömyyden lisäämisestä voidaan sopia hallituksen ja työnantajajärjestöjen välillä.

Koska hallitus haluaa käyttää mahdollisimman vähän rahaa työttömyyden lisäämiseen, työttömiksi on laitettava kaikkein huono-osaisimpia.

Toisaalta työnantajat tarvitsevat työntekijöitä, joilla on mahdollisimman pieni palkka. Huono-osaisimpien laittaminen työttömiksi lisäisi työnantajien kuluja.

Siinäpä vasta pulma.

Miksi Enkelisanomat ei kerro totuutta vuoden 1918 tapahtumista?

Erkki Hartikainen 25.4.2018

Lahtarien jälkeläiset muodostavat edelleen Enkelisanomien tilaajien enemmistön.

Väinö Tannerin mukaan (aikalainen) lahtarit tappoivat noin 50 000 ihmistä.

Kyseessä on väkilukuun verrattuna eräs Euroopan suurimmista kansanmurhista.

Onko huumoria olemassa?

Ei ole.

Huumorin määritelmästäkään ei olla yksimielisiä.

Warren Sibles (filosofi, josta Wikipedia ei sano yhtä lausetta enempää) yritti selvitellä huumorin lajeja kirjasaan.

Ns. "huumorintaju", jota Napakympin naiset vaativat kumppaniehdokkailtaan, ei ole huumoria ollenkaan.

Kyse on siitä, että kumppaniehdokkaan pitää sietää mitä tahansa.

Köyhien tgerveydenhoitoa aiotaan edelleen heikentää

Erkki Hartikainen 23.4.2018

Täysin riippumatta siitä, miten lääkäreiden potilasmäärästä riippuva palkka toteutetaan, vähävaraisten ihmisten terveydenhoito heikkenee.

Uskovainen pääministeri on ongelma ihmisoikeuksien toteuttamiselle (kuten uskovaiset yleensä).

Niukkuuden laki

Erkki Hartikainen 22.4.2018

Käsitystä, jonka mukaan ihminen ei tule koskaan tyytyväiseksi, kutsutaan niukkuuden laiksi.

Mitähän se on englanniksi?

Evankelis-luterilaisen kirkon kymmenen käskyä

Maailman ensimmäonen filosofinen analyysi niistä

Käskyt ovat:

 1. Minä olen Herra, sinun Jumalasi. Sinulla ei saa olla muita jumalia.
 2. Älä käytä väärin Herran, Jumalasi nimeä.
 3. Pyhitä lepopäivä.
 4. Kunnioita isääsi ja äitiäsi.
 5. Älä tapa.
 6. Älä tee aviorikosta.
 7. Älä varasta.
 8. Älä lausu väärää todistusta lähimmäisestäsi.
 9. Älä tavoittele lähimmäisesi omaisuutta.
 10. Älä tavoittele lähimmäisesi puolisoa, työntekijöitä, karjaa, äläkä mitään, mikä hänelle kuuluu.

Analyysit

  1. Minä olen ateisti eikä minulla ole yhtään jumalaa. Minulla ei ole muita jumalia, kun minulla ei ole yhtään. Käsky on siis tarpeeton.
  2. Mitä tulee entiseen ukkosenjumala Perkeleeseen, hänen nimensä on aidoin suomalainen kirosana, ja jokainen oikea suomalainen muistaa käyttää sitä kohtuudella eli vain silloin, kun oikein tosissaan harmittaa.
  3. Vieraperäiset kirosanat kuten "shit" pitäisi ankarasti tuomita kielitoimiston toimesta. Ryssiä emme ole ja brittejä meistä ei tule.
 1. Jumalat ovat satuolentoja, ja on vaikea kuvitella, miten käyttäisin esinerkiksi Väinämöisen nimeä moraalisesti väärin. Sen sijaan niiden kansojen, joilla ei ole kielessä äätä ja ööta on vaikeaa käyttää Väinämöisen nimeä ollenkaan.
 2. Tulkitsen käskyn niin, että työnantajien on noudattettava voimassa olevia työehtosopimuksia. Siitä vaan pastorit saarnaamaan työväen oikeuksien puolesta.
 3. Olen sanonut, että en tarvitse kunniaa, koska sitä ei voi syödä, juoda eikä naida.
 4. Tappamisen kannattajat pitäisi tuomita ainakin suurii sakkoihin, ja kuolemantuomioita antavia tuomioistuimia tulisi rangaista. Uskontojen järjestämät massamurhat pitäisi kertoa kouluissa, ja olisi hyvä, että yksi kirkkopyhä omistettaisiin      uskontojen murhaamille ihmisille. Nykyinen pääsiäinen voitaisiin muuttaa tuoksi kirkkopyhäksi.
 5. Aviorikos on poistunut Suomen lainsäädännöstä, joten aviorikosta ei ole edes mahdollista tehdä.
 6. Mitä tulee varastamiseen, koska vaihdetaan tämä varkaiden eli rikkaiden varjelemiseen perustettu yhteiskunta sellaiseen yhteisöön, joka kohtelee kaikkia jäseniään tasa-arvoisina.
 7. Vääriä todistuksia voi antaa vain tuomioistuimissa, ja niistä on säädetty rangaistus.
 8. Keiden omaisuutta tavoittelisin, jos en muiden ihmisten omaisuutta? Muiden ihmisten omaisuuden tavoittelu on kapitalistisen yhteiskunnan peruspilari.

  1. Lähimmäisen puolisoa on hyvä silloin tällöin lainata, mutta kirkollista avioliittoa pidän lähinnä haitallisena instituutiona.
  2.  Jos tarvitsen lähimmäisen työntekijää, houkuttelen hänet tietysti omaan yritykseeni hyvällä palkankorotuksella.
  3.  Karjavarkauksia ei Suomessa tapahdu, joten näiltä osin käsky kuuluu Israelin aavikoille, joilla kuulemma liikkkuu kamelivarkaita.
  4. Ei toisen omaisuutta varasteta, vaan se ostetaan.

Yhteenveto

Yllä olevasta voidaan päätellä, että Babyloniasta kotiinsa Israeliin palautettu ylipappi Esra ei Mooseksen lakeja saarnatessaan pystynyt ollenkaan ennakoimaan järjestäytyneita yhteiskuntia.

babylon

Babylonian jokien varrella itkeskely olisi pitänyt jättää väliin ja tutkia sitä, miten Babylonian sillloinen hyvin järjestetty yhteiskunta toimi. Nykyinen ei valitettavasti toimi kuten yllä olevasta kuvasta ilmenee.

Missään ei olla yhtä tyhmiä kuin pörssissä

Erkki Hartikainen 21.4.2018

Se, että palosuojaukseen tarkoitetut sprinklerit voivat laittaa puolet pörssin tietokoneista käyttökelvottimiksi, osoittaa pörssikapitalismin tuhoisuuden.

Kuka tahansa sekatyömies osaisi järjestää pörssin tietojenkäsittelyn viisammin kuin pörssi itse.

Kun pörssi ei osaa tätä asiaa, miksi se ei ole ulkoistanut sitä. Eikös kaiken ulkoistaminen ole pörssikapitalismin perussääntö.

Vai ovatko pörssin tietokoneiden tiedot siinä määrin lakien vastaisia ettei tietojenkäsittelyä uskalleta ulkoistaa?

Tämän lehden tiedot Elisa tallentaa turvaan joka yö.

Ateistikin joutuu konttaamaan

kun pudottaaa jotain muslimityyliselle kirjavalle matolle. Allah meni suuressa viisaudessaan kieltämään ihmisten ja luonnon kuvat ja tilalle tuli sitten mutkikkailla kuvioilla varustettuja mattoja. Kun sellaiselle pudottaa jonkin pikkuesineen, joutuu konttaamaan pitkään.

Alas muslimityyliset matot! Eläköön vaaleanharmaa, kuvioton ja kiiltävä muovimatto!

Erkki Hartikainen 19.4.2018

Milloin sävellys on hyvä?

Erkki Hartikainen 18.4.2018

Silloin, kun se menee toisesta korvasta sisään ja tulee toisesta korvasta ulos jälkiä jättämättä. Olen vähitellen oppimassa tämän tyylin.

Vihreiden puolueohjelmaan on tulossa lisäys:

Suomen teillä on liikaa

 1. Suuria autoja
 2. Keskisuuria autoja
 3. Pieniä autoja

Nallen pankin uutuus:

Hylätyt maksut

Erkki Hartikainen 17.4.2018

Kaikkea sitä kohtaa, kun vanhaksi elää. Eipä ollut 75 vuoteen yhtään hylättyä laskua.

Nyt Nallen pankki on hylännyt niitä kaksi.

Maksoin nyt laskut uudestaan tämän päivän päivämäärällä. Toivottavasti maksuja ei nyt hylätä ja toivottavasti rahat menevät perille.

Onko taiteissa jotain luovaa?

Ei ole

Meidän perheessämme emme edes käytä sanaa "taide" vaan käytämme sanaa "huuhaa".

Osaan itse tehdä varsin monen lajin taidetta. Esimerkiksi omistamani maalaistalon pirtin seinällä on Kevon kanjonia kuvaava maalaus. Se oli varsin suuritöinen tehdä, sillä tunturikoivujen maalaaminen on varsin työlästä.

Maalaistalon makuuhuoneen seinällä on maalaamani abstrakti taulu, josta monet tavalliset ihmiset ovat sanoneet pitävänsä.

Kirjoittamista harrastan joka päivä, mm. tänään, kuten varmaan jo huomasit. Runoja osaan kirjoittaa, mutta en juuri tee niitä, koska periaatteessa inhoan runoutta.

Tähän julkaisuun olen laittanut kansanlaulujen sekaan omia sävellyksiä, koska pidän itseäni kansansäveltäjänä. Sanoja en niihin tee, koska sanat haittaavat rytmiä. Osa sävelmistäni on huonoja, mutta en ole vaivautunut niitä poistamaan. Tiedostomuoto .mid vie niin vähän kiintolevytilaa, että midini kyllä mahtuvat Saunalahden isolle geelle.

Eniten meitä ärsyttää Yleiradion uutisten huuhaa. Kyllä me tiedämme, että taiteista mitään ymmärtämättömiä rikkaita rahastetaan kuuluisien taiteilijoiden tekemillä omituisuuksilla. Ei sitä tarvitse joka uutisissa mainostaa.

Kun minulla sattuu oleman sekä matemaatikon että tietojenkäsittelytieteilijän koulutus, osaan tehdä taidetta matematiikalla. Valitettavasti tietokoneohjelmien teko on siinä työläintä. Jos olisin rikas, lähettäisin tietokoneen tulosteet kaukoidän taidemaalareitten suurikokoisina maalattaviksi.

Eräs maalaukseni oli kauan sitten avoimessa taidenäyttelyssä, ja jostain syystä se oli ripustettu kuvaamataidon opettajani tekemän maalauksen viereen. Olin kuvaamataidon opettajani suosiossa siksi, että osasin piirtää nopeammin ja paremmin kuin hän.

Teen musiikkia helpoimmalla mahdollisella tavalla eli Muse Score 2.1 tietokoneohjelmalla. Siinä kuulee samantien sen, mitä on saanut aikaan, eikä tarvitse osata soittaa mitään soitinta. Siinä myös rutinoituu sointujen ja rytmien suhteen. Itse asiassa musiikin teoriaan nojautumalla voi tehdä mekaanisesti sävelmän, joka kuulostaa tavallisesta kuulijasta oikean säveltäjän tekemältä.

Tällä hetkellä minulla on tekeillä argentiinalainen tango. Siinä on ongelmallisisnta sävelmän alku. Muutan sitä koko ajan. Loppuosa on hyvä, ja olen jo tehnyt siihen säestyksen pääasiassa havanera -rytmillä (kirjoitetaan habanera, kulkeutunut Argentiinaan Kongosta Espanjan ja Kuuban kautta).

Enkelisanonat osaa huijata myös rikkaita

Erkki Hartikainen 14.4.2018

Tämän päivän Enkelisanomat loistaa taas huuhaalla.

Enkelisanomilla on pätevät maalaustaiteen arvostelijat. He osaavat tunnistaa kaikkein rumimmat vanhat taulut ja kehua niitä lehdessä.

Rikkaat luulevat tekevänsä hyviä sijoituksia ja ostavat näitä tauluja kalliilla hinnalla. Onhan tietysti hyvä, ettei vanhoja tauluja toimiteta Vantaan energian jätteenpolttolaitokseen. Onhan tulevien sukupolvien hyvä tietää, että rumia tauluja on maalattu jo kauan sitten.

Rikkaita varten valmistetaan myös rumia henkilöautoja. Kohtuullisen hyvän näköisestä autostakin saa ruman rikkaita varten hirveällä etumaskilla. Kun Volkswagen konserni ei muuten valmista rumia autoja, se on keksinyt laittaa Audiin hirveän etumaskin.

Ruotsin rikkailla on oma Saab, joka ei ole ollut koskaan kaunis. Jaguarin kanssa kilpaileva ylellisyys- Volvo on joutunut tekemään melkein Jaguarin näköisen auton, jolloin siitä on tullut jopa vähän kauniimpi kuin Jaguarista, joka ei ole ollut koskaan ruma auto.

Pedon luvut

Kuten tunnetaan, Raamatun Pedon luku 666 ei ole muuta kuin lukujen 1, 2, 3, 4, 5,...,36 summa.

Sen sijaan toinen pedon luku 616 on vaikeammin selitettävissä. 6 + 1 + 6 = 13 saattaa olla oikea selitys.

Erilaiset jumaluusoppineet yrittävät sovittaa maagisia lukuja kristinuskon aikaan, mutta tosiasiassa ne ovat Uutta testementtia vanhempia maagisia lukuja. Kaikissa suurissa kulttuureissa oli omat maagiset lukunsa.

Kristityille saattaa olla piinallista, että taruhahmo Jeesus ja hänen taruopetuslapsensa (kaikille Israelin sukukunnille) ovat yhteensä 13 henkilöä, kaikki miehiä.

Perjantaina 13. päivänä

Jumala on hepraksi el. Hepran kielessä 1 on myös numero alef. 30 on numero lamed. Kun nämä jumalan nimen kirjaimet lasketaan yhteen, saadaan 31.

Juutalais-kristillis-muhamettilaisessa uskonnossa 31 esiintyy monissa tärkeissä tapahtumissa.

Luku 13, jossa numerot on kirjoitettu päivastaiseen järjestykseen, on tietysti huonon onnen luku.

Jumalat on elohim (esiintyy Raamatussa).

Junttiviritykset

Erkki Hartikainen 12.4.2018

Kaksitoistavuotias tyttärenpoikani poisti jo toisen kerran makuuhuoneeni kasvivalaistuksen sillä perusteella, että se on hänen isänsä sähköinsinöörikaverin neuvojen mukaan sähköturvallisuusmääräysten vastainen.

Ostin eilen hänen määräämiään johtojen haaroittimia Biltemasta, mutta ne olivat hyvin paljon hankalampia kuin aikaisemmin käyttämäni haaroittimet.

Hankaluus johtui metalliliitinten tasakantaruuveista. Sain siinä kuten ennen kauan sitten haavoja käsiini, kun lattakantameisseli poikkeuksetta luiskahtaa.

Onneksi niukka enemmistö laitteen ruuveista oli ristikantaruuveja. Haaroitus neljään lamppuun vaati kolme liitintä.

Olen eläkkeellä oleva tietotekniikan opettaja, ja olen koonnut urani varrella hyvin suuren joukon mikrotietokoneita. Ennen oli pakko tehdä myös todellisia junttivirityksiä. Kun vanhaan Nokian koteloon piti saada uudenaikainen kone, jouduin tasoittamaan kotelon pohjan rälläkällä, ja emolevyn laitoin styroksilevyn päälle. Kone jäi pois käytöstä, kun luokkaan ostettiin uudet koneet eikä junttiviritykseni haitannut ketään.

En enää uskaltaisi laittaa styroksia koneeseen, nykyisissä koneissahan se syttyisi palamaan.

Kun kokoan edelleen omat koneeni, ja välttämättä ei ole löytynyt oikeita johtoja, on tullut laitettua koneisiin sokeripaloja ja wago-liittimiä. Tyttärenpoikani, joka osaa koota koneen ja asentaa siihen ohjelmistot, piti pitkän esitelmän tietokoneitteni junttivirityksistä.

Nyt käytössä olevissa kolmessa koneessani yhdessäkään ei ole junttivirityksiä, vaan kaikki liitoskappaleet ovat tarkoitukseensa suunniteltuja. Oman uusimman koneensa tyttärenpoikani kokosi ostamistani komponenteista itse, eikä siihen näköjään mennyt aikaa juuri mitään.

Ala-asteella olevat tyttärenpoikani osaavat jo valmistaa klooria

Erkki Hartikainen

kloori

Television toimittajat eivät ole suorittaneet peruskoulun oppimäärää. He luulevat, etteivät syyrialaiset osaa valmistaa klooria vaan että Venäjä myy sitä heille.

Kuten otsikosta näet, pikkupojatkin osaavat valmistaa klooria. Tasavirtaa saa tavallisista paristoista ja lisäksi tarvitaan astia, suolavettä ja  sopiva virtapiiri.

Pikkupojatkin tuntevat kloorin hajun, joten ihmettelen sitä, että sitä ei tunneta Syyriassa.

Sariinia en osaa minäkään valmistaa, vaikka olen opiskellut kemiaa. Se on liian kallista tavallisten ihmisten tappamiseen.

Kauppasuhteet poikki

niihin maihin, jotka eivät edes osaa käyttää SI-mittajärjestelmää (metri, kilogramma, sekunti, ampeeri).

buridan

Vääriä mittayksiköitä käyttävät ensisijaisesti britit ja jenkit. Nyt olisi aika laittaa nämä äärivanhoilliset maat uuteen järjestykseen.

Erkki Hartikainen,
eläkkeellä oleva matemaattisten aineiden opettaja

Miksi Muhammed ei ryhtynyt lentävien aasien kauppiaaksi?

Erkki Hartikainen 9.4.2018

Muhammedin lentävästä aasista kerrotaan suurin piirtein seuraavaa:

Burak

"Sitten minulle tuotiin valkoinen eläin, joka oli pienempi kuin muuli, mutta suurempi kuin aasi". Tämä oli Buraq, jonka Muhammed vielä kuvaili olevan "valkoinen ja pitkä eläin, suurempi kuin aasi, mutta pienempi kuin muuli, ja joka astuu kaviollaan yhtä pitkälle kuin silmä kantaa." Hän sanoi vielä sen olevan "puoliksi muuli, puoliksi aasi, jolla on siivet sivuillaan ja joilla se liikutti jalkojaan".

"Kun olin nousemassa sen selkään", kertoo Ibn Ishaq Muhammedin sanoneen, "se pillastui. Gabriel pani kätensä sen harjalle ja sanoi: 'eikö sinua, Buraq, hävetä käyttäytyä tuolla tavalla? Jumalan nimeen, kukaan näin kunnianarvoisa Jumalan edessä ei ole koskaan ratsastanut sinulla'. Eläin oli niin häpeissään, että se alkoi hikoilla ja seisoi aivan hiljaa niin, että saatoin nousta sen selkään."

He matkasivat Temppelivuorelle ja sieltä taivaisiin.

Kauppiaan lesken vihtorina olisi luullut Muhammedin ryhtyvän lentävien aasien kauppiaaksi eikä maallikkosaarnaajaksi.

Beck - sarjan surkea loppu

Erkki Hartikainen 9.4.2018

Olen viimeinkin katsonut sen elokuvan, jossa Gunvald (Mikael Persbrandt) tapetaan, Hänet tapetaan rikollisten ja poliisin välisessä kahakassa heti elokuvan alussa.

Vaikka elokuvan käsikirjoittajina toimivat alkuperäiset käsikirjoittajat, loppuosa elokuvasta oli surkeaa katsottavaa. Jäi enemmän tai vähemmän epäselväksi keitä kaikkia ammuttiin.

Kun Peter Haberin (Beck itse) olisi pitänut makeasti nauraa päästyään eroon Mikael Persbrandtista (Gunvald), hän sen sijaa istuskeli yksikseen virkahuoneessaan.

En aio tuhlata aikaani myöhempiin Beck elokuviin.

Enkelisanomat

on tietysti Helsingin Sanomat.

Erkki Hartikainen 8.4.2018

Kun kohtuullisen järkevät miespuoliset Eero Erkon jälkeläiset ovat kadonneet lehden johdosta, siitä on tullut huuhaa.

Mitä tulee kulttuuriin, joka sivistyssana on alun perin tarkoittanut maanviljelyä, se pitäisi vaihtaa humpuukiin, joka sekin on sivistyssana.

picasso

Humpuuki on alun perin tarkoittanut huijausta, mutta minusta se sopii mm. rikkaiden yllä pitämän huuhaataiteen nimeksi. Pahin humpuukin muoto ovat tietysti uskonnot. Toisella sijalla ovat taikauskon nykyaikaisiksi muunnetut muodot (parapsykologia jne.). 

Humpuukin geneettiset juuret ovat peräisin esi-isiltämme simpansseilta. Pienissä joukoissa yleistetään yksittäistapauksista. Tällä alalla johtava taho ovat tiedotusvälineet, etenkin Yleisradio.

Suomen naisille tiedoksi

Kaikki Raamatun enkelit ovat miehiä.

Kävelypropagandaa väärään aikaan

Erkki Hartikainen 7.4.2018

Harrastan ikäisekseni paljon liikuntaa. Kuntosalilla testaamani lihaskunto on yhtä hyvä kuin viisikymmentä vuotta sitten.

Harrastan myös kävelyä, mieluiten silloin, kun sää on kohtuullisen sopiva.

Vaimoni, joka ei ymmärrä tietokoneista mitään, vastustaa sitä, että istun Martelan Logic 3 tuolissa aika paljon. Sellainen on kävelypropagandan vastaista.

Itse asiassa kalliissa sängyssäni (säätösänky, Tempur - patja) makaileminen aiheuttaa minulla selkäkipuja. Kyljellään nukkuminen kyllä onnistuu.

Vaimoani myös keljuttavat sävellyspuuhani. Säveltäminenhän kuuluu hänen suvulleen. Hän on äitinsä puolelta läheista sukua akateemikko Joonas Kokkoselle.

Minulla on kyllä sadeasusteet ja vedenpitävät nastakengat, mutta en ole erityisen ihastunut siinä asussa kävelyyn

Porvaripoliitikkojen tietotekniikkatiedot ovat pahasti puutteelliset

Erkki Hartikainen 6.4.2018

Nykyisellä tietotekniikkatekniikalla köyhien ihmisten tukiasiat voitaisiin automatisoida ja luukkuja ei tarvittaisi yhtään.

nöyryytys

Tietenkään tätä neuvoa ei haluta huomioida, sillä porvarien äänestäjät haluavat, että köyhiä kyykytetään

Suomesta on tullut nastamaa

Erkki Hartikainen 5.4.2018

Nastakengät ovat tällaiselle vanhalle papalle välttämättömät.

Kilterin
       loulu

Nuorena osasin kaatua hallitummin paitsi kuuluisan Kilterin koulun huonosti hiekoitetullla ja pimeällä ulostuloluiskalla.

Luiskan on piirtänyt kuuluisa arkkitehti Reijo Perko. Hiekoituksesta vastasi Vantaan kaupungin palkkaama säästeliäs isännöitsijä.

Helsingin Sanomat mainosti aikoinaan talon arkkitehtuuria. Ulkopuoliset kyselivät minulta sitä, että onko rakennus kirkko.

Helsingin oikeistoporvarit eivät ole vielä oppineet kävelemään

Erkki Hartikainen 4.4.2018

Tämän näkee siitä, että lumen auraus on ostettu yhtiöltä, joka saa aikaan vain sohjoa, lätäköitä ja jäätiköitä.

Vihreät porvarit ovat hankkineet paksurenkaisia polkupyöriä, joiden renkaissa on nastat ja joissa on vähintään 20 vaihdetta. Niillä pääsee myös huonosti hoidettuja pyöräilyteitä.

Kuitenkin jopa keinonurmijalkapallokentät pidetään auki talvisin, ja palloilijat saavat hyvää harjoitusta kahlaamalla pelipaikalle sohjossa.

Nallen pankissa taas järjestelmähäiriö 3.4.2018

i


tex-willer

Basic-256 kieleen perustuva e-kirja lapsille

Erkki Hartikainen 21.3.2018

Linkki  löytyy tästä.

Eräs vaihtoehto Basicille on R - kieli

Myös sen editorissa on rivinumerot.

Sitä voi käyttää online osoitteessa

https://www.jdoodle.com/execute-r-online

Valitettavasti tallentaakseen ohjelmia pitää rekisteröityä, mitä minä en ainakaan viitsi tehdä.

Ohjelmathan voi siirtää vaikka Libre Officen .text- muotoiseksi asiakirjaksi, hakea sieltä ja kopioida  ajettavaksi uudestaan. Ainakin tällä keinolla säästyy itse rivinumeroilta.

Huomaa heti että R:ssä ei kirjoiteta x = 1 vaan

x<-1.

Siis nuoli vasemmalle on sijoituksen merkki.

Jos haluat tulostaa tämän muuttujan arvon, käsky on

plot(x)

Koska tähän kieleen on täydellisiä suomenkielisiä Internet - oppaita, en ryhdy julkaisemaan omaa opasta. Hyvä kurssiaineisto löytyy osoitteesta

http://tuomas.sokkelo.net/R/

Suomalaisia uutisia on lehdessä

http://www.ateistit.fi/uutiset/index.html

Myös kulissien takana tapahtuu

Erkki Hartikainen 2.4.2018

Tänään tulee televisiosta viimeinen sellainen Beck -elokuva, jossa Mikael Persbrandt (Gunvald) esiintyy. Hänet on kirjoitettu ulos elokuvista Peter Haberin (Beck) vaatimuksesta. Siis näyttelijä on onnistunut heittämään toisen näyttelijän ulos sarjasta.

Hyvin kauan sitten Lasse Pöysti (nyt 91 -vuotias) kertoili kaikenlaista yleisötilaisuudessa, jossa olin paikalla. Lasse ei tietenkään kertonut sitä, mitä hirveitä kulissien takana tapahtuu, mutta hän sanoi siellä tapahtuvan uskomattomia asioita.

Kaikki uskonto on terrorismia

Menneinä aikoina se oli nykyistä enemmän fyysistä terrorismia. Kun ruotsalaiset keksivät kutsua Suomeen tekemiään rosvoretkiä ristiretkiksi, he havaitsivat, että suomalaisia voi tappaa vähemmäksi teloittamalla kaikki, jotka eivät suostu kastettaviksi.

Eräät jo aikaisemmin kastetut kieltäytyivät kasteesta kun he pelkäsivät kahden kasteen vievän heidät Helvettiin, ja suomea taitamattomat ruotsalaiset tappoivat heidätkin.

Jumaluustieteellisesti asiaa voidaan perustella seuraavasti. Kun usko oli näin vankka, kastetut teloitetut pääsivät tietysti heti Taivaaseen.

Aprillipäivän mietelause

Nämä kolmantena päivänä kuolleista nousseet ovat alkaneet näin vanhemmalla iällä kovasti naurattaa.

Alla oleva juttu on huumoria: Jeesusta ei ole ollut olemassa

Erkki Hartikainen 30.3.2018

Joshua -nimisiä juutalaisia on kyllä olemassa vieläkin. Se on suosittu nimi, joka esiintyy myös juutalaisten exodus -sadussa.

Sen sijaan kreikaksi kirjoitettu Uusi testamentti on kooste sen ajan helleenisistä taruolennoista, ja kirjan henklöt ovat kaunokirjallisia tuotteita, eivät tosissaan eläneitä ihmisiä.

Tarua Jeesuksesta kehiteltiin yli kolmesataa vuotta ennen kuin se sai Rooman keisareillekin kelpaavan muodon.

Lehtemme antaa pitkänperjantain kunniaksi puheenvuoron Helsingin Sanomia vastustavalle päivystävälle junaluustieteilijällemme.

Puheenvuorio on seuraava

Tällä kertaa Helsingin Sanomain yleisön osaston kirjoittaja väittää, että Jeesus (oikea nimi Joshua) kuoli ristillä pahoinpitelyyn.

Köysillä ristiin sidottu (ihmisiä ei sentään naulattu ristiin) kuolee ajan oloon janoon, jos hänelle ei anneta juotavaa.

Uuden testamentin evankeliumit kertovat yksiselitteisesti Jeesuksen kuolinsyyn.

Uudessa testamentissa kerrotaan, että joku auttoi Jeesusta kuolemaan tarjoamalla miehelle  viiniä, jossa oli unilääkettä. Annettu unilääke vaivutti miehen uneen, ja  kun annos oli riittävän suuri, mies kuoli unilääkkeeseen samana päivänä kuin  hänet oli köysillä sidottu ristiin sidottu

Jeesus siis kuoli samalla tavalla kuin monet häntä kuuluisammat ihmiset.

On luultavaa, että mies sai yliannoksen Rooman suosituinta huumetta oopiumia. Miksi hän, pikku järven kalastaja, olisi muuten houraillut Jahve - jumalasta.

Onko Malmin Prisman johdossa Keskon myyrä?

Erkki Hartikainen 29.3.2018

Asiakkaita on karkotettu jo useita kuukausia sotkemalla tavarat "uudistamisen" nimissä. Sellaiset tavarat, joilla on iso kate, on kokonaan poistettu myymälästä muka "laajentamisen" varjolla.

Siihen aikaan, kun veljeni oli eräs ketjun johtajista, hän kiersi Suomea tutkimassa, ovatko asiat kunnossa. Ovatko nykyiset johtajat Kanarian saarilla?

Oikeistolaiset liikepankit tuhosivat  työväen osuustoiminnan, ja amerikkalaiset rosvot Kansan.

Onko S-ryhmän tuhoaminen aloitettu?

Tikkurilan Prisma olisi lähempänä kuin Malmin Prisma, mutta kuten veljeni aikoinaan sanoi, siitä tehtiin alun perin hirveä. Eikö osuustoiminnalla ollut antaa Vantaan johdolle lahjuksia?

Elisalla pitkä kiinteän yhteyden häiriö

Tämä yhteys, jota käytän näiden sivujen lähettämiseen, oli 27.3.2018 poikki melkein koko päivän.

Kyselypuhelimen mukaan häiriöitä oli Etelä-Suomessa.

Varayhteydestäni eli 4G - yhteydesta oli akku tyhjä ja lataan sitä parhaillaan. Jopa laitteen SIM- kortti piti vaihtaa, ja se maksoi pari kymppiä. Joka tapauksessa tarvitsen laitetta ensi kesänä Iisalmen maaseudulla.

Tällaista ei tapahtuisi, jos Elisassa ei säästettäisi rahaa. En ole lakannut ihmettelemästä sitä, miksi Helsingin Puhelinyhdistys yksityistettiin Elisaksi.

Harva tulee ajatelleeksi sitä millaisia seurauksia tietoliikenteen haavoittuvuudesta saattaa olla.

Onneksi Elisan kännykät toimivat tänään. Mitähän tapahtuisi, jos ne lakkaisivat toimimasta Etelä-Suomessa?

Käytän taas Seamonkey'tä

Erkki Hartikainen 28.3.2018

Bluegriffon alkoi taas syöttää roskaa HTML-koodin sijaan.

Löysin e-kirjamuokkaimen, jonka nimi on Sigil. Se ei valutettavasti ymmärrä JavaScriptiä.

Logiikkaa pitäisi opettaa peruskoulun ala-asteella

Erkki Hartikainen 27.3.2018

Muuten en enää tällaisiin asioihin puuttuisi, mutta viimeksi tänään jouduin vaikeuksiin Pörsänmäen kansakoulua käyneen vaimoni kanssa.

Ainakin se pitäisi opettaa, että yksittäistapauksista ei saa yleistää.

Epäilemättä esi-isämme simpanssit oppivat pieninä laumoina yleistämään yksittäistapauksista, mutta kyllä ihmisten kaksitoista vuotta koulussa istuttamisessa pitäisi olla sen verran järkeä, että muutamia elämässä tärkeitä perusasioita opetettaisiin.

Ubuntun kaatuilusta

Erkki Hartikainen 26.3.2018

Kun olen käyttänyt Ubuntua hyvin pitkään ja aikaisemmat Ubuntut eivät kaatuilleen koskaan eivätkä minkäänlaisten ohjelmien kanssa.

Ubuntu 17.10:n ja Ubuntu 18.04:n kaatuilua olen joutunut selvittelemään.

Ilmeisesti kaatuilun voisi estää kokonaan vain ostamalla lisää muistia.

Tänään ilahduin, kun majavan kuva ilmaantui Ubuntu 18.04:n taustakuvaksi.

Kaatuilu on entistä hallitumpaa. Jo aikaisemmin jotkin ohjelmat ovat kaatuneet siten, että kun käynnistetään ohjelma uudestaan, entinen ohjelma palaa siihen kohtaan, jossa oltiin sen kaatuessa.

Nyt Ubuntu vakuuttaa, että tulevaisuudessa näin tapahtuu aina. Hyvä niin.

Mitä tehdä kun arvauskeskuslääkäreistä ei ole mitään apua?

Erkki Hartikainen 26.3.2018

Sisällysluettelo - Contents

Kerran arvauskeskuslääkäristä oli minulle apua, mutta hän olikin naapurikunnan arvauskeskuslääkäri. Yhteen sukurasitteena olevaan sairauteen saatiin pitäaikaishoito. Lisäksi eräs tuttava, joka ei ole lääkäri, tiesi, että lääke on syytä vaihtaa. Toisen kunnan tuttavalääkäri vaihtoi lääkkeeni.

Kaksi muuta pitkäaikaissairautta sain hoidettua, kun osasin mennä oikeiden erikoislääkärien vastaanotoille. Kolmannen erikoislääkärin lähetteellä minulle tehtiin iso selkäleikkaus, joka käytännöllisesti katsoen kokonaan poisti selkävaivat.Basic-256 kieleen perustuva e-kirja lapsille Erkki Hartikainen 21.3.2018 Linkki löytyy tästä. Olen kirjoittanut suomenkielisen kirjan lähinnä ala-asteikäisille tyttärenpojilleni. Olen julkistanut sen lähinnä siitä syystä, että jos jotkut haluavat opettaa tätä kieltä Suomessa lapsille, heidän ei tarvitse käyttää hankalasti rivinumeroin varustettua englanninkielistä e-kirjaa. Koska olen jo 75- vuotias en jaksa tehdä kirjaan kovin paljon tarkistuksia, ja virheitäkin saattaa löytyä. Tämä ilmaisohjelma bluegriffon ei valitettavasti toimi täysin odotusten mukaisesti Ubuntu 18.04:ssä, jolla teen töitä. Minulla on toisessa koneessa Windows 10, mutte en tee sillä mitään muuta kuin sellaisia töitä, joita Ubuntussa ei vielä saa tehtyä. Magneettikuvien sanoma oli selkeä: luuta piti porata pois.

Eilen minulla oli tilapäinen selkäsärky, eikä minulla ollut kunnollista kipulääkettä. Kun tavallinen apteekista myytävä kipumyrkky ei auttanut, otin yhden erikoislääkärin tähän tarkoitukseen määräämistä diapameista, jolloin lihasjännitys laukesi ja selkäsärky meni ohi.

Nyt minulla on myös toinen ongelma. Lepopulssi on ollut useana päivänä yli sata, mutta kuumetta ei ole. Internetin lääkärit eivät sano englanniksi eivätkä suomeksi muuta kuin että pulssihan aina vaihtelee. Tosin eräs maallikko tiesi, että tällainen saattaa liittyä kilpirauhasen vaivoihin. Jos niitä on, onneksi niihin ei kuole äkkiä, ja lääkkeitäkin on olemassa. Eräs sukulainen eli vaivasta huuolimatta vanhaksi.

Eläkeläisenä minulla on onneksi mahdollisuus olla liikaa istumatta ja liikaa rehkimättä, ja kylän kallein sänkykin minulla on (joustosäätösänky, jonka päällä on Tempur patja).

Profeettojen lähetyskäsky

Menkää ja jättäkää henkiin vain ne, jotka ovat  samaa meiltä kuin minä.

Vale-evankeliumit

Basic-256 kieleen perustuva e-kirja lapsille Erkki Hartikainen 21.3.2018 Linkki löytyy tästä. Olen kirjoittanut suomenkielisen kirjan lähinnä ala-asteikäisille tyttärenpojilleni. Olen julkistanut sen lähinnä siitä syystä, että jos jotkut haluavat opettaa tätä kieltä Suomessa lapsille, heidän ei tarvitse käyttää hankalasti rivinumeroin varustettua englanninkielistä e-kirjaa. Koska olen jo 75- vuotias en jaksa tehdä kirjaan kovin paljon tarkistuksia, ja virheitäkin saattaa löytyä.Sisällysluettelo - Contents Tämä ilmaisohjelma bluegriffon ei valitettavasti toimi täysin odotusten mukaisesti Ubuntu 18.04:ssä, jolla teen töitä. Minulla on toisessa koneessa Windows 10, mutte en tee sillä mitään muuta kuin sellaisia töitä, joita Ubuntussa ei vielä saa tehtyä.
Raamatun Uusi testamentti perustuu ensisijaisesti vale-evankeliumeihin

Mikä samanlaisuus on marxilaisissa ja marsilaisissa

Erkki Hartikainen 25.3.2018

Ne eivät ymmärrä tehdä ateistista propagandaa.

Miksi USA:ssa tapahtuu maan perustuslain ja YK:n kansalais- ja poliittisia oikeuksia koskevan yleissopimuksen vastaisia asioita?

Erkki Hartikainen 24.3.2018

Donald Trump ei ole vielä ehtinyt kumota näitä asiakirjoja.

Tietotekniikka on puutteellista

turhia
Erkki Hartikainen 23.3.2018
Basic-256 kieleen perustuva e-kirja lapsille Erkki Hartikainen 21.3.2018 Linkki löytyy tästä. Olen kirjoittanut suomenkielisen kirjan lähinnä ala-asteikäisille tyttärenpojilleni. Olen julkistanut sen lähinnä siitä syystä, että jos jotkut haluavat opettaa tätä kieltä Suomessa lapsille, heidän ei tarvitse käyttää hankalasti rivinumeroin varustettua englanninkielistä e-kirjaa. Koska olen jo 75- vuotias en jaksa tehdä kirjaan kovin paljon tarkistuksia, ja virheitäkin saattaa löytyä. Tämä ilmaisohjelma bluegriffon ei valitettavasti toimi täysin odotusten mukaisesti Ubuntu 18.04:ssä, jolla teen töitä. MinullaSisällysluettelo - Contents on toisessa koneessa Windows 10, mutte en tee sillä mitään muuta kuin sellaisia töitä, joita Ubuntussa ei vielä saa tehtyä.

Kuvanlukijani osaa tietysti lukeaa värikuvan vastaväreinä.

Ilmaiset tietokoneohjelmani eivät osaa tehdä  värikuvasta vastavärikuvaa.

Oikeat syylliset eivät saa tuomiota Talvivaaran ympäristörikoksesta

Erkki Hartikainen 23.3.2018

Basic-256 kieleen perustuva e-kirja lapsille Erkki Hartikainen 21.3.2018 Linkki löytyy tästä. Olen kirjoittanut suomenkielisen kirjan lähinnä ala-asteikäisille tyttärenpojilleni. Olen julkistanut sen lähinnä siitä syystä, että jos jotkut haluavat opettaa tätä kieltä Suomessa lapsille, heidän ei tarvitse käyttää hankalasti rivinumeroin varustettua englanninkielistä e-kirjaa. Koska olen jo 75- vuotias en jaksa tehdä kirjaan kovin paljon tarkistuksia, ja virheitäkin saattaa löytyä. Tämä ilmaisohjelma bluegriffon ei valitettavasti toimi täysin odotusten mukaisesti Ubuntu 18.04:ssä, jolla teen töitä. MinullaSisällysluettelo - Contents on toisessa koneessa Windows 10, mutte en tee sillä mitään muuta kuin sellaisia töitä, joita Ubuntussa ei vielä saa tehtyä.
Oikeat syylliset istuvat Suomen eduskunnassa. Lait ovat huonosti laadittuja kuin edes näin selvästi ennalta nähtäviä tapahtumia ei pystytä estämään.

Omistan Iisalmessa puolitoista omakotitaloa, jotka ovat tyhjillään melkein koko vuoden. Ne ovat latvavesillä, mutta eri vesistössä kuin Talvivaaran vuodot.

Kaivostoiminta on saanut Suomessa mellastaa mielin määrin. Talvivaaran kaivoksen avaamista suunniteltaessa olisi avaamisen estämiseksi tarvinnut ajatella vain seuraavia asioita:
 1. Katsoa Suomen karttaa (minä muistan sen kyllä sieltä päin ulkoa, koska olen sieltä päin kotoisin).
 2. Tietää, että kaikki liuottaminen tärvelee vesistöjä.

Basic-256 kieleen perustuva e-kirja lapsille Erkki Hartikainen 21.3.2018 Linkki löytyy tästä.Sisällysluettelo - Contents Olen kirjoittanut suomenkielisen kirjan lähinnä ala-asteikäisille tyttärenpojilleni. Olen julkistanut sen lähinnä siitä syystä, että jos jotkut haluavat opettaa tätä kieltä Suomessa lapsille, heidän ei tarvitse käyttää hankalasti rivinumeroin varustettua englanninkielistä e-kirjaa. Koska olen jo 75- vuotias en jaksa tehdä kirjaan kovin paljon tarkistuksia, ja virheitäkin saattaa löytyä. Tämä ilmaisohjelma bluegriffon ei valitettavasti toimi täysin odotusten mukaisesti Ubuntu 18.04:ssä, jolla teen töitä. Minulla on toisessa koneessa Windows 10, mutte en tee sillä mitään muuta kuin sellaisia töitä, joita Ubuntussa ei vielä saa tehtyä.

Olen tehnyt korjaukset Basic - kurssin html:ään

Erkki Hartikainen 22.3.2018

Työ piti tehdä niin, että ohjelmointikielen editorin teksti tallennettiin ilman muotoilua uuteen Bluegriffon -asiakirjaan ja kopioitiin sieltä lähdekoodina monisteeseen. Lopuksi poistettiin roskaa sisältävä osa tiedostoa.

Mitä olin tehnyt väärin alla olevassa tapauksessa

Erkki Hartikainen 22.3.2018

Joissakin tapauksissa olin unohtanut tehdä liittämisen (paste) ilman muotoilua.

Basic-256 kieleen perustuva e-kirja lapsille Erkki Hartikainen 21.3.2018 Linkki löytyy tästä. Olen kirjoittanut suomenkielisen kirjan lähinnä ala-asteikäisille tyttärenpojilleni. Olen julkistanut sen lähinnä siitä syystä, että jos jotkut haluavat opettaa tätä kieltä Suomessa lapsille, heidän ei tarvitse käyttää hankalasti rivinumeroin varustettua englanninkielistä e-kirjaa. Koska olen jo 75- vuotias en jaksa tehdä kirjaan kovin paljon tarkistuksia, ja virheitäkin saattaa löytyä. Tämä ilmaisohjelma bluegriffon ei valitettavasti toimi täysin odotusten mukaisesti Ubuntu 18.04:ssä, jolla teen töitä. Minulla on toisessa koneessa Windows 10, mutte en tee sillä mitään muuta kuin sellaisia töitä, joita Ubuntussa ei vielä saa tehtyä.
Jos liittää  ilman muotoilua, liikakoodia ei synny.

Syy vaikeuksiin selvisi

Erkki Hartikainen 22.3.2018

Kun kopioin basic-256 -lähdekielistä tekstiä basic -editorista suoraan html-asiakirjaan, ulkoisesti teksi liittyi asiakirjaan kuten mistä tahansa kopioitu teksti.

Basic - editorista kopioitu teksti ei kuitenkaan ymmärtänut voimassa olevaa .css -tiedostoa vaan laittoi joka riville (sinänsä oikeat) muotoilut, jotka pidensivät asiakirjaa tarpeettomasti.

Muistan, että joskus ennen vanhaan löysin ohjelmia html:nBasic-256 kieleen perustuva e-kirja lapsille Erkki Hartikainen 21.3.2018 Linkki löytyy tästä. Olen kirjoittanut suomenkielisen kirjan lähinnä ala-asteikäisille tyttärenpojilleni. Olen julkistanut sen lähinnä siitä syystä, että jos jotkut haluavat opettaa tätä kieltä Suomessa lapsille, heidän ei tarvitse käyttää hankalasti rivinumeroin varustettua englanninkielistä e-kirjaa. Koska olen jo 75- vuotias en jaksa tehdä kirjaan kovin paljon tarkistuksia, ja virheitäkin saattaa löytyä. Tämä ilmaisohjelma bluegriffon ei valitettavasti toimi täysin odotusten mukaisesti Ubuntu 18.04:ssä, jolla teen töitä. Minulla on toisessa koneessa Windows 10, mutte en tee sillä mitään muuta kuin sellaisia töitä, joita Ubuntussa ei vielä saa tehtyä. puhdistamiseen tarpeettomasta koodista, mutta nyt en löytänyt.

Onneksi ongelma koski vain yhtä monistetta, joka on vielä kesken joskin osittain julkaistuna.

Ne, jotka eivät ymmärrä html:ää olisivat vain jääneet ihmettelemään tiedoston turhaa pitenemistä.

Pahoja vaikeuksia tänään html editorien kanssa

Erkki Hartikainen 21,3.2018

En ole ennen törmännyt wysiwyg - editorien haittaohjelmiin, mutta nyt olen.
Basic-256 kieleen perustuva e-kirja lapsille Erkki Hartikainen 21.3.2018 Linkki löytyy tästä. Olen kirjoittanut suomenkielisen kirjan lähinnä ala-asteikäisille tyttärenpojilleni. Olen julkistanut sen lähinnä siitä syystä, että jos jotkut haluavat opettaa tätä kieltä Suomessa lapsille, heidän ei tarvitse käyttää hankalasti rivinumeroin varustettua englanninkielistä e-kirjaa. Koska olen jo 75- vuotias en jaksa tehdä kirjaan kovin paljon tarkistuksia, ja virheitäkin saattaa löytyä. Tämä ilmaisohjelma bluegriffon ei valitettavasti toimi täysin odotusten mukaisesti Ubuntu 18.04:ssä, jolla teen töitä. Minulla on toisessa koneessa Windows 10, mutte en tee sillä mitään muuta kuin sellaisia töitä, joita Ubuntussa ei vielä saa tehtyä.
Koko työskentelytapa täytyy muuttaa. Onneksi editoreita on paljon.

Haittaohjelmien takia en ole edistynyt Basic-256 monisteen kanssa tänään juuri ollenkaan. Mutta huomenna on uusi päivä.

Helsingin Sanomat on muuttunut neutraalista uskontomyönteiseksi

Erkki Hartikainen 20.3.2018

Esimerkiksi virolaisten kääntymistä luterilaisiksi liioitellaan.  Venäläiset ortodoksit mukaan lukien virolaisista on ateisteja noin 29 % kun suomalaisista on ateisteja vain noin 22 %. EU:ssa ateisteja on eniten Ranskassa, noin 40 %.

Hankaluuksia ilmaisten WYSIWYG -editorien kanssa

Erkki Hartikainen 19.3.2018

Kirjoitan tätä suoraan Seamonkey:n koodi-ikkunaan. Bluegriffon lisäsi paljon roskakoodia kirjoittamaani artikkeliin, ja sen etsi-korjaa toiminto ei toimi.

Kun osaan hyvin HTML:ää, aion kirjoittaa tästä lähtien kaikki koodi-ikkunassa.

Valeradikaali Saska Saarikoski on jämerästi barrikadin väärällä puolella

Erkki Hartikainen 19.3.2018

Helsingin Sanomissa hän vastustaa uskontokuntiinBasic-256 kieleen perustuva e-kirja lapsille Erkki Hartikainen 21.3.2018 Linkki löytyy tästä. Olen kirjoittanut suomenkielisen kirjan lähinnä ala-asteikäisille tyttärenpojilleni. Olen julkistanut sen lähinnä siitä syystä, että jos jotkut haluavat opettaa tätä kieltä Suomessa lapsille, heidän ei tarvitse käyttää hankalasti rivinumeroin varustettua englanninkielistä e-kirjaa. Koska olen jo 75- vuotias en jaksa tehdä kirjaan kovin paljon tarkistuksia, ja virheitäkin saattaa löytyä. Tämä ilmaisohjelma bluegriffon ei valitettavasti toimi täysin odotusten mukaisesti Ubuntu 18.04:ssä, jolla teen töitä. Minulla on toisessa koneessa Windows 10, mutte en tee sillä mitään muuta kuin sellaisia töitä, joita Ubuntussa ei vielä saa tehtyä. kuulumattomille annettavaa elämänkatsomustiedon opetusta.

Saarikoski vastustaa siis YK:n kansalais- ja poliittisia oikeuksia koskevan sopimuksen 18 artiklaa.

Suomessa ei ole juuri muita ollutkaan kuin valeradikaaleja.

Myös vajarit ovat barrikadin väärällä puolella (Esa Ylikoski, entinen taistolainen).

Voidaanko tietokoneelle ohjelmoida tietoisuus?

Erkki Hartikainen 18.3.2018

Kyllä voidaan. Jos olisin viisikymmentä vuotta nuorempi kuin olen, tekisin sen itse.

Tietoisuus pitää ohjelmoida käyttöjärjestelmään. Sen voisi ohjelmoida Linuxin ytimeen.

Linus Torvalds tuskin ryhtyy sitä tekemään, koska maailma menisi sekaisin, jos maailman viisisataa tehokkainta tietokonetta kieltäytyisivät tekemästä jotain ihmisten haluamaa.

Basic-256 kieleen perustuva e-kirja lapsille Erkki Hartikainen 21.3.2018 Linkki löytyy tästä. Olen kirjoittanut suomenkielisen kirjan lähinnä ala-asteikäisille tyttärenpojilleni. Olen julkistanut sen lähinnä siitä syystä, että jos jotkut haluavat opettaa tätä kieltä Suomessa lapsille, heidän ei tarvitse käyttää hankalasti rivinumeroin varustettua englanninkielistä e-kirjaa. Koska olen jo 75- vuotias en jaksa tehdä kirjaan kovin paljon tarkistuksia, ja virheitäkin saattaa löytyä. Tämä ilmaisohjelma bluegriffon ei valitettavasti toimi täysin odotusten mukaisesti Ubuntu 18.04:ssä, jolla teen töitä. Minulla on toisessa koneessa Windows 10, mutte en tee sillä mitään muuta kuin sellaisia töitä, joita Ubuntussa ei vielä saa tehtyä. Vastasyntyneellä lapsella ei ole tietoisuutta. Ihminen oppii tietoisuuden siinä vaiheessa, kun hän oppii käsitteen "minä"

Tietysti kaikilla elämillä on jonkinlainen yleistietoisuus jonka pääosan muodostanee itsesäilytysvaisto.

Pelkkä tietokone ei tietenkään koe esimerkiksi kipua. Siihen pystyisi kyllä kyborg, joka olisi sekoitus eläintä ja tietokonetta.

Me hyvin vanhat tietojenkäsittelytiedettä opiskelleet ihmiset olemme jossain määrin kyborgeja. Kaikkein tarpeelisin on meille Internetin ikkuna maailmaan, mikä auttaa meitä selviytymään esimerkiksi muistin heikkenemisen tuottamista ongelmista.

”Kaikki pyrittiin teloittamaan” – Tutkija: Rodunjalostusoppi vaikutti punaisten naissotilaiden teloituksiin Hennalan vankileirillä 1918

Abortista tuomittu nainen vapautui 15 vuoden vankeuden jälkeen – El Salvadorissa oikeus käsittelee jopa keskenmenoja murhina

Erkki Hartikainen 17.3.2018

Neljässä väkivaltaisimmassa kaupungissa henkirikosten suhdeluku 100 000 asukasta kohti on yli 100.

Kärkeen nousi viime vuonna Caracas (119,87). Seuraavina ovat Hondurasin San Pedro Sula (111,03), El Salvadorin pääkaupunki San Salvador (108,54) ja Meksikon Acapulco (104,73). Listalle on otettu vain yli 300 000 asukkaan kaupungit.

Sellaista on katolinen kristillisyys.


Yleisradiolle uusi nimi

patamusta

Se on Patamusta Radio.

Uudistus tarkoittaa Yleisradiossa taantumusta

Erkki Hartikainen 16.3.2018

Kun meitä suomalaisia eläkeläisiä on jo siunattu "eläkeuudistuksella", mikä tarkoittaa saatujen etujen heikentämistä eli taantumusta, Yleisradio valistaa meitä siitä, että nyt myös Venäjällä tehdään "eläkeuudistus".

Miten Venäjän köyhille eläkeläisille käy? Kun aikoinaan matkustin maassa pitkiä matkoja, eläkkeet olivat pieniä ja torakat suuria. Lisäansioita haalivat mummot tekivät töitä ruokaloissa ja yrittivät tappaa suuria torakoita.

Taulut bitcoineina

Erkki Hartikainen 15.3.2018

En ole koskaan ostanut maalauksia, enkä ostaisi, vaikka, sen sijaan että olen köyhä, olisin miljardööri.

Lukuun ottamatta valokuvamaisia tauluja taulujen arviointi on puhtaasti mielipideasia. Valitettavasti bitcointaulujen tarpeen on luonut taidearvostelu- ja taidemaalauskauppa, jolloin kuuluisuuksien maalaamien taulujen hinta nousee ja rikkaat käyttävät niitä bitcoinien tapaan.

Maalaukset ovat parempi älytön sijoitus kuin bitcoinit. Kun jonkun taileilijan taulujen markkina-arvo on saatu nostettua korkealle, se, toisin kuin bitcoinien arvo, ei juuri koskaan putoa. Rikkaat eivät myy tauluja rahan puutteen takia, eli jos haluttua hintaa ei saada, maalaus jätetään myymättä.

Varmaan jo ihmettelit, millä oikeudella kirjoitan tuollaista tekstiä.

Minä osaan itse maalata ja piirtää. Jo koulussa olin parempi piirtäjä kuin kuvaamataidon opettaja. Minulle oli pakko antaa todistukseen kymppi.

Olen maalannut hyvin penen joukon valokuvamaisia maalauksia. Yhden maalasin nuorimman veljeni pyynnöstä. Kaksi sijaitsee tyhjillään olevan mutta omistamani kotitalon tuvan seinällä. Asunnossani niitä on yksi.

En ripustaisi yhtään Pablo Picasson maalausta senälleni, vaikka arvostan Picassoa työväenliikkeen ihmisenä.

Minulla on odottamassa yksi valmis maalauspohja, akryylimaalit ja siveltimiä. Luulen kuitenkin, että en enää maalaa mitään.

Siihen aikaan, kun näyttelyihin sai viedä tauluja kuka tahansa, eräs abstrakti tauluni oli ripustettu kuvaamataidon opettajani abstraktin taulun viereen. En muista nyt, missä taulu on. Arvelen, että se on jossain varastossani.

Yksi abstrakti tauluni on melkein koko vuoden tyhjillään olevassa kotitalossani. Se on makuu- ja työhuoneena käyttämäni kamarin seinällä.

Jos maalaisin, tekisin luonnokset tietokoneella ja maalauttaisin ne kaukoidässä. Kun kädet jo vapisevat, osaan maalata paremmin tietokoneen ohjelmilla, matematiikkaohjelmilla ja hiirellä.

Tämän lehden taustakuva on tehty kameralla ja tietokoneella - kokonaan. Itse en ole siihen mitenkään vaikuttanut.

Helsingin Sanomat ei tiedä, että ateisteja on olemassa

Erkki Hartikainen 14.3.2018

Helsingin Sanomissa oli uutinen Pakistanin määräyksestä, jonka mukaan virkamiehen on ilmoitettava uskontonsa. Lehden mukaan tästä kärsisi yksi uskonnollinen ryhmä.

Helsingin Sanomat ei siis tiedä, että ateisteja on olemassa.

Oikeistokapitalistit jatkavat osuustoiminnan tuhoamista

Erkki Hartikainen 13.3.2018

Me osuustoimintaväki emme ole lakannet suremasta sitä, että oikeistokapitalistit ja heidän oikeistopankkinsa tuhosivat työväen osuustoiminnan.

Nyt kehitys jatkuu niin, että Keskosta solutetut johtajat ja porvarilliset naisjohtajat tuhoavat S-ryhmää. Ruokatavaratkin ovat sekaisin, mutta naiset ovat kärsivällisiä ostajia ja he löytävät melkein kaiken tarvitsemansa. Meille miehille ei ole mitään,

Jopa opaskyltit on osittain hävitetty ja osittain sekoitettu niin, että me miehet emme löydä mitään, Keskohan myy miesten tarvitsemia tavaroita rautakaupoissaan. Minä käyn mieluummin brittien omistamassa Starkissa.

Suomessa on maailman vahvin osuuskauppaliike, joten Yhdysvalloissa asti iloitaan sen tuhoutumista.

Suomalainen Rukous

Kapitalismissa köyhän on mahdotonta ostaa itselleen sopivia housuja

Erkki Hartikainen 8.3.2018

Kun olin vielä töissä ja asuin Virkkalassa omakotitalossa, teetin housuräätälillä itselleni farmarihousut.

Nyt minulla ei ole sellaiseen varaa, mutta vaimo vaatii minua hankkimaan tummat farmarihousut.

Osaan vielä tässä korkeassa iässä mitata itse housujen lahkeen sisäpituuden, ulkopituuden, vyötärön ympäryksen ja lantion ympäryksen.

Kaupassa myytävistä housuista sellaisten selville saaminen olisi todella työlästä. Pitäisi luultavasti itse mitata useiden kauppojen housut, ehkä melkein koko Helsingin housut, jotta oikeat housut löytyisivät.

Koska minulla on vartaloon nähden lyhyet jalat, sekä housujen ulkopituus että sisäpituus ovat ongelmallisia.

Robottien ja tietokoneiden aikana robotit voisivat valmistaa helposti neljän mitan ja kangaslaadun mukaiset housut, ja robottikuljetuspalvelu voisi tuoda ne kotiin.

Kapitalismissa tämä ei ole mahdollista. Housukaupasta määräävät tuotanto- ja kauppaketjujen osakkeenomistajat.

Kun ihmiset ovat tottuneet ostamaan sitä, mitä kapitalismi suvaitsee myydä, housut tehdään kaukoidässä ja kuljetetaan jättimäisillä konttilaivoilla Suomeen. Suomen jakeluverkosto nostaa alun perin melkein ilmaisen tuotteen hintaa tuntuvasti.

Jos itselleen laskee ostamisajan palkan, jopa ovat kalliit housut.

Toivottavasti vaimo unohtaa asian. Valitettavasti hän syö muistia parantavaa lääkettä.

Jostain syystä tämä tietokone

on alkanut laskea aamupäivisin paremmin kuin iltapäivisin.

Erkki Hartikainen

Ovatko myös Suomen ortodoksit (=oikeaopppiset) tiukkapipoisia?

Erkki Hartikainen 7.3.2018

Ateistinakin paheksun Mitro Revon erottamista papin virastaan.

Nallen pankilla taas katkoksia palveluissa 6.3.

Keksin uudestaan Cauchyn jakauman ja t-jakauman.


Mieleeni tuli mahdollisia tiheysfunktioita, ja toinen sattui olemaan Cauchyn jakauma ja toinen t-jakauma.

Sellaista on matematiikan kanssa leikkiminen. Teetti töitä, jotta sain selville keksintöjeni kohteiden oikeat nimet.

Myös Elisa sekoilee laskujen kanssa

Erkki Hartikainen 6.3.2018

Nallen pankilla on joka viikonloppu huoltotöitä. Nyt myös Elisa (jonka osakkeet älysin myydä ajoissa), sekoilee. Kun summa oli pieni, maksoin saman laskun kahteen kertaan, kun en olisi päässyt palkoille valittamisessa.

Jumaluustieteen kuulumisia

-Mitäs minua kiroat, sanoi Saatana.
-Sipilän soteuudistuksen takia on otettava vastaan mitä työtä tahansa.

Arvatkaapa millä taulukoin funktioita vertailuja varten

Erkki Hartikainen 6.3.2018

Uudet ilmaiset matematiikkaohjelmat ovat hienoja. Ne esimerkiksi integroivat kuin tyhjää vaan. Olisipa niitä ollut 56 vuotta sitten! Opiskelin silloin matematiikkaa Helsingin Yliopistossa.

Valitettavasti hienoista matematiikkaohjelmista ei ollut mitään apua silloin, kun halusin taulukoida aivan tavallisia yhden muuttujan funktioita vertailuja varten. (Kuvaajia ohjelmat piirsivät kuin tyhjää vaan.)

Kun osaan yli kymmentä ohjelmointikieltä, tiesin, että useimmat niistä tarvitsevat melkoisesti sormityötä ennen kuin niillä voi kirjoittaa "Hei maailma!".

Tulkkaava Basic on poikkeus, mutta edes Microsoft ei ole tehnyt siitä versiota Windows 10:lle. Ubuntussa on tulkkaava Basic, mutta en saanut selville sitä, miten ihmeessä sillä voi tehdä tämän työn.

Lopulta löytyi Windows - ohjelma Just BASIC v1.01. Sillä homma onnistui.

Ehdotus elinkeinoelämälle

Erkki Hartikainen 5.3.2018

Kristilliset juhlat, ennen kaikkea pääsiäinen, vievät paljon valoisaa työaikaa.

Niinpä ehdotan, että kaikki kristilliset juhlat pidetään talvipäivänseisauspäivänä. Silloinhan on niukasti valoa työntekoon ja hyvä ilotulitussää. Martin Lutherin paheksumat lyhyet juhlamenot palautetaan. Ehdotan seuraavaa juhlan kaavaa:
 1. Siemaistaan ensimmäinen kirkkoviini (verovapaata) Jeesuksen syntymään kunniaksi.
 2. Huudetaan kolminkertainen eläköönhuuto Jeeseksen syntymän johdosta.
 3. Juodaan kolme keskikaljaa Kolmen itämaiden tietäjän kunniaksi.
 4. Siemaistaan toinen kirkkoviini sen kunniaksi, että Jeesus oppi uimaan käsipohjaa Jordan virrassa,
 5. Siemaistaan kolmas kirkkoviini sen kunniaksi, että Jeesus oppi kirjoittamaan puumerkkinsä.
 6. Kaadetaan kirkon penkit sen kunniaksi, että Jeesus ajoi rahanvaihtajat ulos temppelistä.
 7. Huudetaan eläköönhuuto sille, että rahaa saa sentään vaihtaa Helsingin rautatieasemalla.
 8. Pidetään hiljainen hetki Jeesus-vainajan kuoleman muistoksi.
 9. Huudetaan kolminkertainen eläkäänhuuto Jeesuksen ylösnousemuksin muistoksi.
 10. Juodaan loput kirkkoviinit Jeesuksen taivaaseenastumisen kunniaksi.
 11. Tullaan juovuksiin.
 12. Sikäli kuin jaksetaan siirrytään seuraamaan ilotilitusta.

Siinä oli kaksitoista hyvää pointtia (kohtaa)  Israelin kahdentoista sukukunnan kunniaksi.

Onneksi ninun ei ateistina tarvitse osallistua ehdottamiini juominkeihin.

Ovatko venäläiset suurehko joukko itäsuomalaisia?

Erkki Hartikainen 4.3.2018

Näin arveltiin Helsingin Sanomain kuukausiliitteen artikkelissa, joka löytyy myös Internetistä.

Venäläisitä en osaa sanoa mitään, mutta minä olen itäsuomalainen, sillä minulla on tyypilliset itäsuomalaisten vaivat. Kaikki tunnetuimmat sukujuureni ovat Itä-Suomesta, ja olen alkujaan pohjoissavolainen.

Mitä äly on?

Erkki Hartikainen 2.3.2018

Tekoälystä, koneälystä jne. puhuminen on turhaa siihen asti, kun on päästy edes jonkinlaiseen yksimielisyyteen siitä, mitä on äly.

Minulle vanhana miehenä tietokone on muistin jatke. Lisäksi se osaa laskea paremmin kuin minä itse (olen alkuperäiseltä koulutukseltani matemaatikko).

Arvojärjestelmien lisäämistä tietokoneohjelmiin tapahtuu koko ajan, ja valitettavasti nämä lisäykset puolustavat melkein kaikkea sitä, mitä minä vastustan.

Jos poliitikot eivät haluaisi rahaa politikoimisestaan, poliittiset puolueet voisi varsin helposti ohjelmoida tietokoneohjelmiksi. Vaikka olen 75 - vuotias lupaan tarvittaessa ohjelmoida yhden puolueen kuukaudessa. Vaikka olen ateisti, osaan ohjelmoida myös kristillisen puolueen.

Eduskunta voisi kokonaisuudessan toimia yhdessä tavallisessa pöytätietokoneessa puolueineen ja kaikkineen. Halvaksi tulisi. Tietysti koneen pitäisi olla vähintään raid-varmistettu.

Mitä tulee etiikkaan, etiikka ei ole jotain sellaista, joka sanoisi, mitä pitää tehdä. Etiikka on normijärjestelmien tutkimusta.

Windows on muuttunut entistä hirveämmäksi

Erkki Hartikainen 1.3.2018

Uusin versio Windows 10:stä on kaikkia edellisiä versioita hirveämpi.

Kesken asennuksen piti jo ryhtyä poistamaan troijalaisia (haittaohjelmia).

Haittaohjelmien suoja esti minua jopa pääkäyttäjänä asentamasta kaikkien aikojen parasta Internetissä toimivaa tiedonsiirto-ohjelmaa Filezillaa.

En ryhdy poistamaan maksullista tietoturvaohjelmaa saadakseni Filezillan asennettua enkä liioin ryhdy käyttämään Windows -käyttäjien hirveitä tiedonsiirto-ohjelmia paitsi tänään, jolloin ohjelma on yrittämässä siirtää etkirja.pp.fi:n tiedostoja Windowsiin.

Tätä lehteä teen Ubuntulla kuten tähänkin asti.

Mistä töitä erikoisluonteisille ihmisille

Erkki Hartikainen 28.2.2018

Olen ollut mukana työllistämässä erästä Asperger -ihmistä, jolla taitaa nykyäänkin olla vain satunnaisia töitä ystäviltään. Hän on hyvin pätevä, osaava ja miellyttävä ihminen, jolla on filosofian maisterin paperit pääaineena teoreettinen filosofia.

Minun tietokonettani on tänään ja eilen virittänyt 12 -vuotias, joka on jo täysin pätevä alan ammattilainen. Uskallan sanoa tämän, koska olen runsaasti tietojenkäsittelytiedettä opiskellut alan eläkeläinen.

Hänen kohdallaan on tällä hetkellä sellainen työn teon kannalta olematon ongelma että hän voi hermostuttuaan sanoa pomoa perkeleen paska juntiksi.

Silläkin alalla on työttömänä varsinaisia työnantajien perseennuolijoita (anteeksi tämä hieman kova ilmaisu), joten sikäli kuin tulevaisuus muistuttaa nykyisyyttä, näkymät ovat vähän erikoisemmille luonteille huonot.

Microsoft teetti töitä

Erkki Hartikainen 25.2.2018

ja ryöväsi rahaa.

Entiset windowsini sattuivat olemaan OEM-versioita joten niitä ei voinut siirtää uusimpaan koneeseen, jota oli uusittu niin, että tyttärenpojat voivat sillä pelata.

Valitettavasti koneeseen oli pelaamista varten asennettava uusi Windows 10, joka maksoi 140 euroa. Kiinalaisia lisenssinumeroita olisi kyllä voinut ostaa parillakympillä, mutta aidosta siirrettävästä Windowsista perittiin 140 euroa.

Valitettavasti Ubuntuun on vain noin viisisataa peliä, kun Windowsiin on noin kaksikymmentä tuhatta. Tuollaisella takaisinkytkennällä monopoli toimii. Mahtaakohan USA:ssa ja EU:ssa olla mitään monopolien vastaisia säädöksiä? Ehkä niistä piitataan yhtä vähän kuin perustuslaeista.

Akoinaan USA:ssa luettiin ihmisille otteita Yhdysvaltain perustuslaista. Heiltä kysyttiin, mistä teksti oli peräisin. Useimmat pitivät sitä kommunistisena propagandana.

Tällaisen uuden Windowsin asentaminen  uuteen tyhjään koneeseen oli kyllä täysin hirveä urakka. Urakka on vain kasvanut, kun huippuvarakkaalla Microsoftilla on ollut varaa miettiä kaikenlaisia uusia keinoja miljardien ihmisten nöyryyttämiseen.

Mahtaa Bill Gatesia naurattaa.

Vajarit ajavat Esa Ylikosken johdolla elämänkatsomustiedon tuhoamista

Erkki Hartikainen 23.2.2018

Eli sama kaiku on askelten. Luterilaiset ateistit valtasivat Vapaa-ajattelijain liiton, mutta onneksi järjestöstä on tullut näkymätön ja onneksi sen nimikään ei viittaa ateisteihin.

Propagandaa on joka paikassa

sitä soosissa on sekä saikassa

Erkki Hartikainen 22.2.2018

Suomen tikedotusvälineissä tuo propaganda on ja on ollut pitkään amerikkalaista propagandaa.

Yllättäen olen törmännyt eräiden valheiden oikaisuun englanninkielisessä Facebookissa. Ilmeisesti sitä ei ehditä sensuroimaan yhtä hyvin kuin muita tiedon lähteitä.

Olkoon esimerkkinä tapaus, josta sekä englanninkielinen että suomenkielinen Wikipedia valehtelevat rajusti.

Tämä tapaus ovat artikkelit Muammar Gaddafista.

Muammar Gaddafin väitetään mm varastaneen kaikki Libyan öljyrahat.

Kumma kyllä tämä suuri rosvo ja murhaaja pystyi järjestämään Libyaan maailman kaikkien aikojen parhaan sosiaaliturvan. Esimerkiksi työttömät saivat samaa palkkaa kuin olisivat saaneet töissä onmassa ammatissaan.

Gaddafi ja melkein koko hänen perheensä ja sukunsa murhattiin eri tahojen toimesta. Takana oli maailman suurin ja mahtavin roistovaltio Yhdysvallat.

Helmikuun mietelause

Autuaita ovat terroristit, sillä he eivät kelpaa Helvettiin.

Ympäristöasioista

Erkki Hartikainen 19.2.2019

Pörsänmäen feministeihin kuuluva vaimoni tunkeutui luvatta imuroimaan minun puoliskoani asunnostamme ja motkotti minun liioista tavaroistani.

Tyttärenpoikani on perinyt jostain muusta suvusta kuin minun suvustani omanlaisensa yhdistelmän Aspergeria ja ADHD-H:ta. Tästä syystä olen säästänyt hänen harrastusaloihinsa kuuluvaa tavaraa. Nyt 12 - vuotiaana hän on siirtynyt elektroniikasta tietotekniikkaan, joten siivottavaa riittää.

Elektroniikkaromua yritetään kerätä, koska tonnista sitä saadaan kolme ja puoli kiloa hopeaa. Tosin ensimmäinen  jalostuslaitos on vasta rakenteilla.

Pieni elektroniikkajäte sopii aivan hyvin sekajätteeseen, koska melkoinen osa siitä palaa Vantaan Energian polttolaitoksessa. En tiedä, minne palamaton jäte viedään, mutta arvaan, että johonkin  sellaiseen kaatopaikkaan, joka ei ole Vantaan ympäristöviranomaisten tiedossa. Entisenä Vantaan kaupungin keskushallinnon työntekijänä minulla on jonkilainen käsitys siitä, miten siinä kaupungissa toimitaan.

Omistan Iisalmen kaupungissa kaksi asumiskelpoista mutta tyhjillään olevaa omakotitaloa, En aikoinaan kelvannut Iisalmeen töihin, koska minua pidettiin kommunistina, vaikka olin sosialidemokraattisen puolueen jäsen. Tieto on peräisin Iisalmen kommunistivaikuttajilta.

Voisimme muuten asua kesät Iisalmessa, mutta tyttärenpoika tarvitsee apua nimenomaan kesällä, jolloin  ei ole koulua.

Tämä maa on siirtymässä koko ajan kehityksessään taaksepäin SS-hallituksen johdolla. Osaan arvioida asiaa, koska muistan kotiseudultani ajat, jolloin joillain köyhillä perheillä ei ollut muuta syötävää kuin perunoita ja suolaa.

Ateistisia tv-ohjelmia kuutosella

Erkki Hartikainen 18.2.2018

Tarkoitan tiede-ohjelmia mm. maailmankaikkeudesta ja maapallon katastrofeista. Jumalat eivät niissä luoneet yhtään mitään ja massatuhotkin johtuivat luonnonilmiöistä eivätkä paholaisista.

Nallen pankki sotkien köyhien laskujen maksun

Erkki Hartikainen 17.2.2018

Jotta osinkoja saataisiin jaettua mahdollisimman paljon, ei käytetä koko ajan toiminnassa olevaa tietokonejärjestelmää, vaan ns. huoltokatkot sotkevat tällaisen köyhän eläkeläisen maksuliikenteen.

Windows ihmiskunnan riesana

Erkki Hartikainen 16.2.2018

Tömäsin tähän riesaan yllättäen, kun tyttärenpoikani asensi sen yhteen koneeseen. Hän siirsi varsinaisen Windowsini palvelimeen (jota en mielestäni tarvitse), ja asensi entiseen Ubuntu - koneeseen Windowsin.

Tämä Windows tietysti valittaa koko ajan laillistamisestaan, ja kiintolevy meni sillä tavalla jumiin, että en saa asennettua sinne Ubuntua enkä saa edes formatoitua levyä.

Tätä kirjoitan koneella, jossa on pelkkä Ubuntu 18.04. Yritän varjella tätä konetta tyttärenpojan asennuksilta.

Uskonnollisten teloitustapojen kehitys

Erkki Hartikainen 10.2.2018

Juutalaiset käyttivät vielä pari tuhatta vuotta sitten alun perin esi-isiemme apinain kehittämää kivittämistä.

Kun kristityt halusivat maailman suurimmaksi uskonnoksi, he keksivät käyttää hakkkuujätettä ihmisten polttamiseen roviolla.

Muslimeilla oli käytettävissä vain vähän puuta, joten he ryhtyivät käyttämään hyvin kestävää hirsipuuta.

Vaikeus löytää suoraan ajettavia ohjelmia

Erkki hartikainen 9.2.2018

Olen tänään löytänyt suoraan toimivan voronoi - kaavion ohjelman mutta en delaynay - ohjelmaa. Kumma juttu.

Elinkeinoelämä kannattaa orjuuden palauttamista

Erkki Hartikainen 9.2.2018

Ainakin elinkeinoelämän lyhyt ja soperteleva "asiantuntija" kannattaa sitä.

Soperteleva mies ei taida tietää sitä, että orjia on kohdeltava paremmin kuin työttömiä.

Uskontojen pääsanomat

 1. Kristinuskon pääsanoma on, että köyhiä pitää kyykyttää
 2. Islamin pääsanoma on, että rikkaat saavat tehdä mitä haluavat.
 3. Buddhalaisuuden pääsanoma on, että köyhien pitää tyytyä vähään.

Insinöörit eivät edes tiedä mistä kysyä neuvoa

eettisissä kysymyksissä. Olen edelleen Tekniikan akateemisten seniorijäsen, koska kaksi pääainettani olivat matematiikka ja tietotekniikka.

Kolmas pääaineeni olikin filosofia, josta TEK ei ole kuullut uudessa numerossaan. Mitään ei älytty kysyä filosofeilta, vaikka eräs filosofi on jopa kirjoittanut tekniikan etiikasta kirjan.

Puutteen he voivat korjata tutustumalla näiden sivujen sisältöön. Sieltä löytyy useita laajoja filosofian kursseja.

Erkki Hartikainen

Maahanmuuttajat eivät tunne ihmisoikeuksia

Erkki Hartikainen 6.2.2018


Olen tässä lehdessä esittänyt, että maahanmuuttajat pitäisi tutustuttaa ihmisoikeuksiin. Kuten alta näkyy, edes Suomen viranomaiset eivät tunne niitä.Eräänä päivänä nainen asioi Kristiinankaupungin Lapväärtissä sijaitsevassa liikkeessä, jossa myytiin käytettyjä vaatteita. Nainen vaihtoi vauvalle vaippaa kaupassa olevalla hoitopöydällä, kun häntä lähestyi englantia puhunut, valkoihoinen mies.

– Mies tuli sanomaan, että eikö afrikkalaisia poikalapsia normaalisti ympärileikata.

– Kerroin hänelle, mitä neuvolassa oli kerrottu, ja siihen hän totesi, että voi auttaa minua. Hän kertoi, että hän tietää paikan Vaasassa, missä tämä voidaan tehdä.

– Luulin, että hän tarkoitti, että toimenpide suoritettaisiin Vaasan sairaalassa, nainen väitti poliisikuulusteluissa.

Nainen antoi miehelle puhelinnumeronsa, ja tämä soitti naiselle viikkoa myöhemmin tuntemattomasta numerosta. He sopivat tapaamisen ruokakaupan eteen Lapväärtissä 1. elokuuta 2015.

Mies ajoi Vaasaan, missä he saapuivat yksityiseen omakotitaloon, eivät sairaalaan.

– Mies tuli meidän kanssa sisälle ja siellä odotti yksi noin 45–50-vuotias mies. Hän puki lääkärin vaatteet päälle ja selitti, että hän on tehnyt näitä toimenpiteitä monta kertaa ja ettei minun tarvitsisi olla huolissani. Hän sanoi, etten ollut ensimmäinen asiakas, nainen sanoi poliisille.

– Hän käytti kyllä jotain puudutusainetta. Se annettiin injektiona. Hän selitti, että lapsi ei tunne mitään kipua ja silloin myös pysyy paremmin paikoillaan. Hän käytti itsestään sulavia ompeleita, nainen sanoi.

Leikkaus tehtiin ilmeisesti talon olohuoneen pöydällä. Nainen antoi ”lääkärille” noin 220 euroa. Leikkauksen tehneen miehen henkilöllisyys jäi poliisitutkinnassa epäselväksi.

Pieleen meni

Nainen sai leikkauksen tehneeltä mieheltä voidetta, mitä pitäisi käyttää vaipanvaihdon yhteydessä.

Ympärileikkaus meni kuitenkin pahasti pieleen. Yli pari viikkoa myöhemmin haava tulehtui, ja Helsingissä ollut nainen vei pojan sairaalaan, jossa hän sai suonensisäistä antibioottihoitoa.

– Komplikaatio on ollut vakava. (Pojalle) saattaa aiheutua virtsaamisongelmia ja hänet joudutaan mahdollisesti leikkaamaan uudelleen, syyttäjän haastehakemuksessa lukee.

Sairaalassa ollut lääkäri ilmoitti asiasta poliisille, ja tapauksesta alkoi rikostutkinta.

Syyttäjän mukaan teko täyttää pahoinpitelyn tunnusmerkistön, koska leikkaukselle ei ollut lääketieteellistä perustetta. Syyttäjän mukaan syytteen puolesta puhuvat lapsen vammat. Syyttäjä vaatii 30-vuotiaalle äidille pahoinpitelystä ehdollista vankeutta tai tuntuvaa sakkoa. Lapsen etuuksia oikeudessa puolustanut asianajaja vaatii äidille pahoinpitelyn lisäksi rangaistusta vammantuottamuksesta. Hänen mukaansa ympärileikkaukselle ei ollut kulttuurillisia, uskonnollisia eikä lääketieteellisiä perusteita.

– Ympärileikkaus vaikuttaa haitallisesti muun muassa seksuaaliseen itsemääräämisoikeuteen. Ja siitä on muutakin terveydellistä haittaa, asianajaja sanoo IS:lle.

IS ei tavoittanut syyttäjää kommentoimaan asiaa torstaina eikä perjantaina.

Pohjanmaan käräjäoikeus antaa asiassa tuomion 15. helmikuuta.

Uskonnollisia kansanlauluja, jotka voidaan tanssia tangona

on ilmestynyt tämän lehden music - osastoon. Kyllä Saksa on merkillinen maa!

Mikä on halpa käsidesi

Erkki Hartikainen 5.1.2018

Kun olen suomalainen, käytän kallista käsidesiä käsiin ja halpaa käsihuudetta likaisten pintojen puhdistamiseen.

Halpa käsihuuhde sisältää lähinnä isopropanolia, ja ainakin sitä myydään melko halvalla. Ebolaa hoitavien sairaaloiden tuskin kannattaa ryhtyä keittämään pontikkaa, sillä jotain teollisuusalkoholia voidaan viedä Afrikkaan vaikka tankkilaivalla

Jo nuoruudessani havaitsin, että Suomen satamissa oli sellaista alkoholin kuljetusta.

Kampradin kuolinilmoitus


Kamprad


Tulipalo

Erään pikkupojan kotona

- Oletko jo pessyt hampaasi?
- Ei ole vielä pakotettu.

Lumesta on tullut lähinnä kustannus

Erkki Hartikainen 1.2.2018

Kun olin pikkupoika korpiseudulla, lumi oli elämälle välttämätöntä. Lumessa voitiin hoitaa suuri määrä hevoskuljetuksia, ja järvien jäät toivat oikoteitä.

Traktorit ovat korvanneet hevoset sekä maanviljelys- että metsätöissä. Lumesta on tullut haitta, joka lähinnä lisää kustannuksia.

Tietokoneen tuottama lisälämpö on tarpeen kerrostalossa

Kuten tunnettua, kerrostaloissa yritetään säästää lämmityskustannuksissa.

Uusin terveydenhoito-opas


Vuoden 1918 kansanmurha

Erkki Hartikainen 28.1.2018

En muuten kirjoittelisi tästä asiasta, mutta muualla maailmassa vuoden 1918 tapahtumien kaltaisia kutsutaan kansanmurhiksi.

Väinö Tannerin muistemien mukaan silloin tapettiin punavankeja noin 50 000. Jos verrataan jopa nälkään ja huonoon kohteluun kuolleiden ja teloitettujen määrää Suomen asukaslukuun, kansanmurha on maailman suurimpiin kuuluva.

Presidentinvaaleissa voi äänestää Niinistöä vastaan, mutta ketä voi enää äänestää eduskuntavaaleissa, kun Suomen vasemmistokin vakuuttaa yhteisymmärrystä silloin valtansa tappamalla varmistaneen oikeiston kanssa.

Politiikan perusolemus on vallan hankkiminen ja sen säilyttäminen valehtelemalla.

Vuoden 1918 Iisalmessa oikeisto ammuskeli vielä sodan jälkeen taloa, jossa oli vankileireiltä palanneita yöpymässä väliaikaisesti. Onneksi joku asiasta tietävä kehotti rakennuksessa olijoita olemaan yöllä lattialla, ja niin lisäuhreja ei enää silloin tullut.

Köyhien tappaminen ei tehnyt Suomesta rikasta, vaan vasta kommunismin pelko toisen maailmansodan jälkeen pakotti porvarit vähittäiseen siirtymiseen hyvinvointivaltiota kohti.

En muista yhtään hyvinvointivaltion piirrettä, jota Suomen porvarit eivät olisi vastustaneet.

Uskon vakaasti, että työttömien ja köyhien kyykyttäminen lisääntyvät lähivuosikymmeninä.

Kun edesmennyt isäni oli sodan jälkeen pitkään sosiaalilautakunnan paikallisena jäsenenä ja periaatteessa hoiti ilmaiseksi nykyisten viranomaisten tehtäviä, isännät aina yrittivät jarruttaa jopa ravinnon antamista köyhimille. Muistan isän aina sanoneen kylän "valvojille", ettei Suomessa saa ketään tappaa nälkään. Purnaus oli aina siltä kertaa ohi.

1918

Erkki Hartikainen 27.1.2018

Vastaan kysymykseen vuodesta 1918. Äidin isää oltiin viemässä ammuttavaksi, koska hän kuului ammattiyhsistykseen, mutta naapuri esti viennin (kylän paras kirvesmies).

Isän isä oli liian vanha sotaan, mutta hän pelasti yhden naapurin neuvomalla teloittajat väärään suuntaan.

Tämä alkaa jo olla pelottavaa fasismin nousua!

Nyt ollaan jo pitkällä menossa poliisivaltion suuntaan. Tuossa lakiesityksessä lukee mm. näin:
    
"Tiedonhankinnan kohteena oleva toiminta ei välttämättä olisi rangaistavaksi säädettyä tai edennyt niin pitkälle, että siihen voitaisiin kohdistaa konkreettinen ja yksilöity rikosepäily."
    
Tuo mahdollistaa "väärää" mieltä olevien tarkkailun, mikä on tietysti koko jutun tarkoitus.
   
Puhuminen kansallisesta turvallisuudesta on hämäystä, jolla laittomuuksien laillistamista perustellaan.

Nykyisen perustuslain mukaan kirjeen, puhelun ja muun luottamuksellisen viestin salaisuus on loukkaamaton. Muutoksella halutaan tuo periaate mitätöidä.

PEP

Uskonnot ovat uhkapelin kieroutunein muoto

Kun lotossa on sentään pienen pieni mahdollisuus saada iso voitto, kaikki uskontoihin sijoitettu raha on menetettyä.

Intel on joutunut lisäämään yhdinten määrää tehosuorittimissa

kun AMD: Ryzen -suorittimet ajoivat Intelin suoritinten ohi.

Nyt Intelilla on huippusuorittimia, mutta niiden hinnat ovat hyvin korkeita.

Teemunpalatsi odottaa Ullanlinnassa

kriminaalipsykologivaimoa ja 3 lasta. Mahtuu pari aupairiakin

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005535098.html

Seurakunta remontoi Teemu Laajasalon tulevaa virka-asuntoa 100 000 eurolla – uusi parketti, kodinkoneita, seinät, sauna...

Helsingin piispa Teemu Laajasalo muuttaa perheineen Helsingin Ullanlinnassa sijaitsevaan arvokiinteistöön. Noin 100000 euron remontin maksaa Helsingin seurakuntayhtymä.

PIISPAN ASUNTO

Törsäyksestä syytetty Teemu Laajasalo muuttaa perheineen Helsingin Ullanlinnan arvokiinteistössä sijaitsevaan asuntoon maaliskuussa.

Helsingin piispa Teemu Laajasalo muuttaa maaliskuun alussa piispan edustusasuntoon Helsingin Ullanlinnaan. 230 neliön kuusihuoneiseen asuntoon tehdään parhaillaan isoa remonttia. Remontista kertoi ensimmäisenä Kirkko ja Kaupunki.

Helsingin seurakuntayhtymän kiinteistöjohtaja Kai Heinonen sanoo, että joulukuussa aloitettu remontti valmistunee helmikuun loppuun mennessä. Noin 100 000 euron remontin maksaa Helsingin seurakuntayhtymä.

– Kaikki pinnat laitetaan uusiksi. Parketti oli jo niin ohutta, että korkokengät menivät läpi. Lattiassa oli jo reikiä, Heinonen kuvailee.

Kiinteistöjohtajan arvion mukaan remontti oli tarpeen, sillä huoneistoa ei ole hänen mukaansa remontoitu noin 20 vuoteen. Heinonen sanoo, että asunto oli edellisen piispan Irja Askolan jälkeen siistissä kunnossa, mutta ratkaisuiltaan vanhanaikainen ja iän myötä kulunut.

”Kyse ei mistään pröystäilystä”

Parketin lisäksi kaikki pinnat maalataan ja kylpyhuone sekä saunatilat laitetaan Heinosen mukaan uusiksi. Myös kodinkoneita ja kaapistoja uusitaan. Remontissa on hänen mukaansa huomioitu se, että huoneistoon muuttaa perhe.

Kylpyhuoneeseen tulee toinen suihku ja muun muassa saunan lauteet vaihdetaan uusiin.

Helsingin Piispa Teemu Laajasalo muuttaa täysin remontoituun 230 neliön asuntoon Helsingin Ullanlinnaan maaliskuun alussa.
Heinonen painottaa, ettei Laajasalo ole vaikuttanut mihinkään kohteen kunnostukseen liittyvään asiaan.

– Minä olen esittänyt ja seurakuntayhtymän yhteinen kirkkoneuvosto on hyväksynyt toimet, joita kohteeseen tehdään.

Mistään pröystäilystä remontissa ei kiinteistöjohtajan mukaan ole kyse. Hänen mukaansa suurin yksittäinen kuluerä on parketin uusiminen isolle pinta-alalle. Hän kuvailee kunnostustyötä normaaliksi huoneistoremontiksi isossa kohteessa.

– Ajattelin, että nyt on kohtuullinen aika remontoida kohde, kun ajatellaan, että Laajasalo tulee asumaan siinä reilut parikymmentä vuotta, jos hän jatkaa eläkkeelle siinä virassa.

Askola maksoi vuokraa 1 147,86 euroa

Piispan edustusasunnon omistaa Helsingin seurakuntayhtymä. Se vuokraa asunnon Kirkkohallitukselle, joka luovuttaa asunnon piispan käyttöön. Laajasalo maksaa asunnosta vuokraa niistä neliöistä, jotka hän ottaa asuinkäyttöönsä, sanoo kiinteistösijoituspäällikkö Minna Jokinen kirkon keskushallinnosta.

Vuokra määräytyy Jokisen mukaan verotusarvon ja henkilökohtaisessa käytössä olevien neliöiden mukaan. Edellisen vuokralaisen, Helsingin emerituspiispa Irja Askolan henkilökohtaisiksi asuinneliöiksi laskettiin Jokisen mukaan 67 neliöltä.

– Niistä hän maksoi vuokraa 1 147,86 euroa kuukaudessa.

Jokinen ei halunnut ottaa kantaa siihen, kuinka suureksi Laajasalon vuokra nousee.

Vuokrasumma riippuu hänen mukaansa siitä, kuinka paljon asuinneliöitä uudelle piispalle lasketaan. Kirkkohallituksen kiinteistöpäällikön Juha Kääriäisen mukaan Laajasalolta on kysytty tietoa siitä, paljonko asuinneliöitä hän viisihenkiselle perheelleen haluaa.

– Emme ole saaneet vielä vastausta.

Laajasalo ilmoitti sihteerinsä välityksellä IS:lle, ettei hän kommentoi asiaa. Kääriäinen sanoo, että laskutusperiaate on sama kuin Askolan tapauksessa: jos Laajasalo ottaa käyttöönsä viisihenkiselle perheelleen esimerkiksi 134 neliötä 230 neliön asunnosta, hänen pitäisi maksaa periaatteessa kaksinkertainen määrä vuokraa Askolaan nähden, eli 2 295,72 euroa kuukaudessa.

– Varmasti samoja neliöhintataulukoita noudatetaan. Mutta kun tilanne on kesken ja vuokrasopimusta ei ole tehty, en osaa sanoa tämän enempää. Vain Laajasalo osaa tässä vaiheessa sanoa, mitkä tilat hän ottaa käyttöönsä.

Edustusasunnossa on ennen Askolaa asunut Helsingin emerituspiispa Eero Huovinen.

Laajasalon rahankäyttö on puhuttanut viime aikoina. Hän maksatti seurakuntalaisilla muun muassa kalliin hotelliyöpymisen ja vaihtoi edullisesta laivahytistä parvekkeelliseen luksushyttiin. Lisäksi piispan luottokorttimenoissa on lukumäärällisesti runsaasti ravintola- ja taksikuluja.

Mukana on myös Flow-festivaalin lippuja, kukkaostoksia, Coca-Colaa ja samppanjaa Alkosta.

Miehet eivät ole enää puuta vaan sahajauhoa

Erkki Hartikainen 24.1.2018

Olen toipunut sen verran, että olen villapaidassa nukutun yön jälkeen hionnut.

Etsin pitempivartisia villasukkia sahajauhosta tehdystä kaapistosta, ja tietysti vetolaatikko hajosi, ties kuinka monennen kerran. Kaapistossa olivat puuta ainoastaan puutapit, mutta kuten tunnettua, puutappien liimaukset eivät pidä ja lisäksi laitettu vaatimaton metallikiinnike hajoaa.

Suutuin sen verran, että terveydentilasta välittämättä korjasin laatikon. Järeillä ruuveilla siitä tuli mielestäni hyvin kestävä. Ruuvien kannat jätin avoimesti näkyviin.

Rälläkkä on maalla, joten pitää ostaa yksi kulmahiomakone lisää, jotta saan ruuvien piikit pois.

Keitä puuttuu presidentinvaaliehdokkaista?

Erkki Hartikainen 23.1.2018

Ne, jotka ovat realisoimassa palkkioitaan köyhien kurittamisesta (kuten Esko Aho).

Suomen ylitiukka lääkevalvonta pettää käsikauppatuotteiden kohdalla

Erkki Hartikainen 23.1.2018

En muuten tietäisi asiasta mitään, mutta minulle onnistuttiin myymään valmistetta, jota ei pitäisi myydä kenellekään.

Kyseessä on kotimaisen Orionin valmistama ylivahva Fidus -niminen maitohappovalmiste.

Tuotteessa on kymmenkertainen määrä bakteereita, mutta niitä on vain yhtä lajia.

Virhe on siinä, että niitä on vain yhtä lajia. Kun se laji pääsee tappamaan muut, seurauksena ovat (minulla aikajärjestyksessä):
 1. Ilmavaivat ja tiheä ulostaminen.
 2. Pahoja lihaskipuja (eivät siis hermokipuja).
 3. Ruumiinlämpötilan lasku alle 35 asteen.
 4. Kylmä ja väsynyt olo.
 5. Heräily yöllä.

Vasta ruumiinlämmön aleneminen liikaa sai minut tutkimaan sitä, mistä on kysymys.

Kun suolistossa ei ole vähintään kolmea tärkeää erilaista maitohappobakteeria, tapahtuu immuunijärjestelmän romahtaminen. Se johtaa yllä mainittuihin seurauksiin.

Tänään ostin Italiassa valmistettuja maitohappotabletteja nimeltä Maitohappobakteeri + BCD.

Ne kolme tarpeellista bakteeria ovat:

 1. Lactobasillus bulgaricus
 2. Lactobacillus acidofidus
 3. Bifidobakterium (kahta lajia).

Tuotteessa on vähintään puolitoista miljardia elävää bakteeria.

Olen nauttinut vasta ensimmäisen kapselin, mutta olo on paranemaan päin.

Vajarien touhuista

https://www.hs.fi/mielipide/art-2000005532699.html

Radikaaliopas, vajareille opittavaa

Jos äänestämisellä tosiaan voitaisiin vaikuttaa asioihin, niin se kiellettäisiin heti!

Ei ihminen närkästy siihen, että häntä petetään, vaan sille, joka sen hänelle kertoo.

- tarkoittaako Niemelää?

Anter Yaşa on pettynyt paikassa

Suomen johtavana islamin kritiikkona olen päättänyt erota Helsingin seudun vapaa-ajattelijat ry:stä.

Liiton entinen puheenjohtaja erosi samasta syystä. Hänet leimattiin islamin kritiikistä. Liitto sotii maailman liberaaleinta ev. lut kirkkoa vastaan taukoamatta, mutta hiljentää islamin kriitikot, eikä näytä edustavan kaltaisiani Lähi-Idän ateisteja ja liberaaleja.

Liiton jäsenet syyttävät islamin kritiikistä rasistiksi, äärioikeistolaiseksi ja jopa uskovaiseksi kristilliseksi. Minä? Uskovainen kristitty? Hyvä vitsi.

Olin aktiivinen liitossa Petri Karisman ollessa puheenjohtajana ja koin vihdoinkin löytäneeni järjestön, mikä tukisi aktivismiani ihmisoikeuksien puolesta ilman muslimivihaa ja rasismia. Olin hyvin väärässä.

Tarkoitukseni ei ole antaa ammuksia kristityille, vaan kertoa faktoja. Liiton nykyisen hallinnon pitää muuttua dramaattisesti, ennen kun haen uusiksi jäsenyyttä.

Liitto ei tukenut, kun olin jihadistien vainoama (ja olen vieläkin), liitto ei tukenut, kun ehkäisin 500,000 euroa al-Qaedalta, liitto ei tukenut aktivismia Suurmoskeijaa vastaan ja liiton jäsenet vain syyllisti gay-muhammed kyltistä viime pride kulkueessa.

Liiton jäsenistö jopa ylistää islamia ja romantisoi Koraania liiton Facebook-ryhmissä.

Liittoa ei kiinnosta Suomen suurin maahanmuuttaja ateistien ja sekulaarien ryhmittymä Suomen Sekulaarit Maahanmuuttajat. Liitto silti esittää puhuvansa puolestamme.

Liiton nykyistä puheenjohtajaa ei kiinnosta huoleni ja kritiikkini liiton toimia kohtaan. Puheenjohtaja on päättänyt että hän on täysin oikeassa kaikessa.

"Uskonnottomien etu-, oikeusturva- ja kulttuurijärjestö" - Niinpä niin. Missä minun etu-, ja oikeusturva oli, kun islamistit leimasivat natsiksi tuhansien edessä ja jouduin piilottamaan kotiosoitteeni jihadistien uhan takia?

Vapaa-ajattelijain liitto on vain länsimaalaisille kristinuskon kritisoijille. Islamin kritiikille ei ole sijaa samalla tavalla. Ei edes Lähi-idästä kotoisin oleville ateisteille. Eihän haluta olla rasisteja, eihän? Islamhan on tunnetusti etninen ryhmä, eikö vain?

Pelkurit. Korjatkaa liittonne. Puolustakaa vainottuja, ei vainoajia. Ei mikään ihme että liitossa on jäsenkato ja yhä useampi eroaa.

---------------------------------------

Oot tänään huijannut Esa ihan tarpeeksi. Islamin mielistelijä esittämässä vapaa-ajattelijaa. Huijasit Petrin kokemuksista, huijasit edustavasi sekulaareja maahanmuuttajia ja huijasit kirjoituksieni ehkäisyn lehdessä. Säälittävää touhua.

---------------------------------------

Esa Ylikoski Lisäksi voi mainita, että Antar ei ole minkään Vapaa-ajattelijain jäsenyhdistyksen henkilöjäsen, joten sikäli hän ei voi erota.

--------------------------------------


Anter Yasa Ehei Esa, älä tajua kritiikkiä ja itse maahanmuuttaja ateistien huolia. Ei missään nimessä. Näe kaikki hyökkäyksenä ja syyllistä Lähi-Idän ateistit. Esa tietää kaiken. Oot jo kolmesta eri jutusta jäännyt tänään valehtelusta kiinni. Toivottavasti älykkäämmät näkevät.

Vanhus,

haittaako Sipilän hallitus elämääsi?

Mitä jos äänestäisit jo presidentin vaaleissa jotain muuta kuin Niinistöä?

Minä olen 75,5 vuotta vanha, ja minulta on hoidettu pois koko joukko huomattavan kalliita tauteja. Kalleimmat niistä olivat iso selkäleikkaus ja muovilinssit silmiin.

Tämä kyllä tapahtui edellisten hallitusten aikana.

Tietotekniikkosaamiseni on kuitenkin nyt auttanut minua tunnistamaan itsessäni harvinaisen sairauden, jota tutkiviä lääkäreitä ei ole tässä maassa ollenkaan.

Jostainhan säästetään, ja myös lääkärikoulutuksessa säästetään.

Kun muovilinsseilläni näkee ajaa autoa, mutta ei lukea pientä tekstiä, minun oli hankittava silmälasit.

Huomautin silmälääkärille siitä, että vasen silmäni näkee tarkasti, mutta se näkee kaikki pystyviivat kahtena. Lääkäri rauhoitteli minua väittäen, että asia paranee laseilla. Ei parane.

Tänä aamuna näen myös vasemmalla silmälläni kohtuullisesti, mutta se kuuluu taudin kuvaan.

Valitettavasti minulla on nyt ollut myös muita taudin oireita. Sormia oli herättyä vaikea saada toimimaan. Eilen ja toissapäivänä oli pahaa lihassärkyä. Se ei ollut hermosärkyä, jota neurologit hoitavat, vaan sellaista särkyä, johon auttoi ihille levitetty Voltaren Forte. Pahaan hermosärkyyn auttavat vain opiaatit.

Kahtena näkemiseen sormien toimintaan vaikuttaa molempiin harvinainen lihassairaus. Toivottavasti se ei pahene, jotta elän siihen asti, kun kuolen.

Onneksi minulla on muita sairauksia (esimerkiksi psoriasis), joiden lääkkeet tehoavat tähän uuteen tautiin.

Erkki Hartikainen 21.1.2017

Myös Suomessa suojellaan hyväksikäyttöön syyllistyneitä pappeja

https://kaisadinmaa.wordpress.com/2017/11/28/avoin-kirje-piispa-luomalle/

Sain yhteydenoton teologian opiskelijalta, naiselta, joka oli kokenut tulleensa seksuaalisesti hyväksikäytetyksi Espoon hiippakuntaan kuuluvan papin toimesta. Nainen oli kertonut asiasta Espoon piispa Tapio Luomalle. Julkistan alla hänen avoimen kirjeensä Luomalle.

Olen kuullut äänitteen naisen ja Luoman välisestä puhelinkeskustelusta. Luoman suhtautuminen naiseen oli kylmäävää. Hän oli keskustellut asiasta po. papin kanssa. Luoma totesi äänitteellä, että jos ihminen kertoo hänelle jotain, niin hän uskoo, että se mitä hän kertoo on totta. Tällä piispa ei siis viitannut naiseen ja naisen kertomukseen.

Naisen kertomukseen Luoma ei uskonut, vaan pappiin joka kiisti kaiken ja syytti naista viettely-yrityksestä. Vaikka Luoma totesi, ”ettei hänen tartte vielä tässä vaiheessa ottaa kantaa puoleen eikä toiseen”, hän oli selkeästi valinnut puolensa.

Hän totesi naiselle kylmästi, ettei voi mitenkään auttaa asiassa. Siis piispa, jonka johtaman hiippakunnan papistoon po. pappi kuului, ei kokenut tarpeelliseksi pyrkiä selvittämään asiaa.

Naiselle, joka oli kertonut tulleensa hyväksikäytetyksi, piispa ei tarjonnut mitään tietä eteenpäin.

Kirkon virkaan valmistuvalle naiselle kirkon johtavan auktoriteetin suhtautuminen oli täystyrmäys. Puhelu oli järkyttävää kuultavaa. Luomalla ei ollut mitään empatiaa naista kohtaan.

Tästä osoituksena irvokas yksityiskohta: puhelun lopussa Luoma vaihtoi yhtäkkiä puheenaihetta ja alkoi rennosti kysellä naisen teologian opinnoista vaikka nainen oli jo ilmiselvässä sokissa.

Kaiken kruunasi Luoman siunauksen toivotukset ja kevyt lausahdus: ”Kyllä nämä tästä selviää. Voimia ja jaksamista sinulle.”

Sadinmaan julkistettua ylläolevan piispa on käskenyt asessorin panna Sadinmaa syytteeseen toisella tekosyyllä:

https://kaisadinmaa.wordpress.com/2017/12/28/vastaukseni-tuomiokapitulin-syytokseen/

Kirkollisveroasia

Hiippakuntadekaani Kai Peltonen Espoon tuomiokapitulista sanoi, että hänen mielestään kirkon pitäisi olla aloitteellinen kirkollisverosta luopumisessa eikä odottaa sitä, että päätös tulee muualta. Peltonen muistutti, että valtaosa maailman kirkoista elää kirkollisverottomassa todellisuudessa.

Miltä Helsingin seurakuntien rahakirstuissa näyttää?

Presidenttiehdokkaista Huhtasaari, Kyllönen ja Torvalds eivät kuulu kirkkoon

Erkki Hartikainen 19.1.2017
Kuvahaun tulos haulle kypäräpappi

Ilmeisesti kypäräpappi Niinistön valintaa tasavallan presidentiksi ei voi estää millään

Tämä on surullista, sillä vain noin 71 % suomalaisista kuuluu enää kirkkoon.

Presidentti on Suomessa olevinaan arvojohtaja, ja jos osakin hänen arvoistaan perustuu muinaisiin satuihin, tilanne on huono.

Oikeastaan ainoa ehdokas, jota oikea ateisti voi äänestää on Merja Kyllönen. Hän ei esimerkiksi kannata Ruotsin mallin mukaista kaikille pakollista uskonnon opetusta.

Kun tuleva presidentti ei kunnioita YK:n Kansalais- ja poliittisia opikeuksia koskevaa yleissopimusta, joka sitoo Suomea, asiat ovat todella huonosti.

Ongelmia Ubuntun kanssa

Erkki Hartikainen 18.1.2017

Osa alempana kirjoitetusta ei ilmeisesti pidä paikkaansa. Vika taitaa olla Ubuntu 18.04:ssä. Kun koneen käynnistää uudelleen, ohjelmat alkavatkin toimia.

Tietotekniikkamonopolit ihmiskunnan riesana

Erkki Hartikainen 18.1.2018

Tarkasti ottaen riesat ovat suurus- ja haitallisuusjärjestyksessä
 1. IBM (ison mittakaavan tietotekniikka)
 2. Microsoft (pienen mittakaavan tietotekniikka ja
 3. Intel (suorittimet).

Ainoastaas Intelillä on merkittävä kilpailija AMD, joka valmistaa Inteliä halvemmalla kaikkia tavallisen kuluttajan tarvitsemia suorittimia.

Minulla on tällä hetkellä kotona kolme toimivaa tietokonetta, joissa on kaikissa käyttöjärjestelmänä Ubuntu 18.04. Ainoan siirrettävän Windowsin lisenssin siirsin tyttären perheen pelitietokoneelle. Sekin onnistui vain laittamalla Microsoftin edustajan puhelimessa luettelemia lukuja tietokoneeseen (olen valitettavasti joutunut käyttämään tätä puhelinpalvelua aikaisemminkin).

Ison mittakaavan tietotekniikkaan on ilmestymässä jonkin verran järkeä. Kaikki 500 maailman tehokkainta tietokonetta käyttävät Linuxia.

Maailman tehokkain tietokone on Kiinassa, ja siinä on jopa kiinalaisten itsensä suunnittelemat ja tekemät suorittimet. Kiinalaiset ovat näköjään murtamassa eräitä kapitalismin hankalimmista monopoleista.

Tähän listaan on lisättävä vielä, että valitettavasti myös AMD on amerikkalainen yhtiö.

Pedon luku 666

Erkki Hartikainen 17.1.2018

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/3/33/N%C3%BAmeros_triangulares.png/250px-N%C3%BAmeros_triangulares.png
Yllä on esitetty ns. kolmiolukujen laskentamenetelmä. Kolmioluku on luonnollista lukua oleva määrä pisteitä, jotka pinnalle tasavälein aseteltuna muodostavat tasasivuisen kolmion. Kymmenen ensimmäistä kolmiolukua ovat 1, 3, 6, 10, 15, 21, 28, 36, 45 ja 55.

Kolmioluvut lasketaan laskemalla yhteen lukuja ykkösestä alkaen.

666 = 1 + 2 + 3 + ...+36.

Keksin tämän aikoinaan itse, kun eräät helluntailaiset kehuivat, että Pedon luku on binomikerroin. Siitä sain itse asiassa selville, että Pedon luku on kolmioluku.

Laskentakaava toki tunnetaan yleisesti, poikkeuksena taitaa olla Yleisradion uutistoimitus.

Heprean kielessä luvut ilmaistaan aakkosilla. Heillä oli tapana laskea ihmisille lukuja laskemalla yhteen nimen kirjaimet. Tällöin myös joistain kuuluisista ihmisistä tuli sopivalla laskentatavalla Johanneksen Ilmestyskirjan Petoja.

Ote  Johanneksen ilmestyksen kolmannestatoista luvusta (Ilm. 13:16–18) on seuraavanlainen:

    »16. Se pakottaa kaikki, pienet ja suuret, rikkaat ja köyhät, vapaat ja orjat, ottamaan oikeaan käteensä tai otsaansa merkin.

    17. Kenenkään ei ole lupa ostaa eikä myydä mitään, ellei hänellä ole tätä merkkiä, joka on pedon nimi tai sen nimen luku.

    18. Tässä vaaditaan viisautta. Se, jolla on ymmärrystä, laskekoon pedon nimen lukuarvon: se on erään ihmisen luku, ja se luku on kuusisataakuusikymmentäkuusi.»

Vantaan koululaitos rötösten teillä

Erkki Hartikainen 17.1.2018

Vantaan kaupungin koululaitoksen ja keskushallinnon pitkäaikaisena työntekijänä minun on vaikea keksiä yhtään asiaa, missä Vantaan kaupunki ei olisi rötöstellyt. Rötöstely erityisesti Suomen kunnallishallinnossa on kyllä muutenkin varsin yleistä.

Koululaitoksen velvollisuus on antaa koulua käyville oppilaille opetusta. Nyt useille oppilaille on annettu opetusta vain yksi tunti päivässä. Erityisopetukseen ei ole annettu määrärahoja, sehän on kallista (ryhmät ovat pieniä).

Muutoin en jaksaisi enää kertailla näitä rötöksiä, mutta kun ne ovat kohdistuneet älykkääseen ja hyvämuistiseen tyttärenpoikaani en enää voi vaieta.

Sen verran tilannetta on parannettu, että nyt tyttärenpoikani saa joinakin päivinä viikossa peräti kaksi tuntia opetusta.

Tilanne on edelleen lainvastainen. Opetuksen antovelvollisuutta ei voida kiertää antamalla opetusta vain aivan vähän.

Onneksi tyttärenpoikani on älykkäämpi kuin kukaan Vantaan kaupungin johdossa. Hän oppii itse kaikki tarvitsemansa asiat, ja koulussa oleminen on pelkkää lapsen säilyttämistä, jotta vanhemmat voisivat käydä töissä. Halvaksi säilyttämispaikaksi koulua kutsui jo kymmeniä vuosia sitten eräs silloisen kouluhallituksen ylijohtaja (sosialidemokraattisen puolueen tilaisuudessa Lohjalla). Tosin tyttäreni tekee tilanteen takia vain kuusituntista työpäivää.

Matematiikan kirjojen läpi laskemisessa poika lienee edelleen noin puoli vuotta edellä normaalioppilaisiin nähden. Erityisen hyvin hän hallitsee tietotekniikan ja elektroniikan. Hän esimerkiksi kasaa pelitietokoneen nopeammin kuin minä. Ehkäpä niillä aloilla löytyy osaavalle töitä tulevaisuudessakin.

En muuten uskaltaisi esittää yllä olevaa arviota, mutta olen opettanut huomattavan osan työurastani matematiikkaa ja tietotekniikkaa. Osaan vieläkin toistakymmentä ohjelmointikieltä. Jos elän vanhaksi, voin opettaa tyttärenpojalleni myös ohjelmointia tavanomaislla ohjelmointikielillä, jotka eivät ole muuttuneet töissäoloajoistani ollenkaan.

Internetin uutisia yritetään pakolla muuttaa maksullisiksi

Erkki Hartikainen 16.1.2018

Olen tottunut lukemaan uutisotsikot Internetistä sekä YLE:n että Helsingin Sanomain kautta.

Helsingin Sanomat, huono lehti, meille tulee kotiin, mutta sen ilmaiset Internet- uutiset olivat vielä joku aika sitten oikein toimitettuja. Nyt ne on kokonaan pilattu.

Mistähän Sanoman suurin omistaja Antti Herlin lukee uutisensa vai lukeeko hän uutisia ollenkaan? Isona maanviljelijänä hän varmaan lukee Maaseudun Tulevaisuutta.

Maksullisia uutisia en ryhdy Internetistä hakemaan.

Nyt jäljellä ovat lähinnä YLEN verkkouutiset. Niitäkin on sotkettu kuvilla, mutta onneksi kuvat saa pois päältä.

Maailman uutiset voi tietysti lukea vaikka The Guardianista.

Onko Taivaassa onkilieroja

Erkki Hartikainen 15.1.2018

Tietysti on. Onhan siellä maailman kuuluisin kalastaja Pyhä Pietari.

Taistelua tietokoneen johtojen kanssa

Erkki Hartikainen 12.1.2018

Tyttärenpoika haluaa purkaa ja tutkia kaikkia elektronisia laitteita, joihin tietokonekin kuuluu.

Hän onnistui vääntämään jollain esineellä vahingossa suorittimen kannan piikkejä, jotka ovat emolevyssä.

Emolevyn valmistaja kehui emolevyään kaikkia kolhaisuja kestävänä. Piikkien osalta tämä ei pidä paikkaansa, ja syy ei ole emolevyjen valmistajan vaan suoritinten valmistajan. Molemmat suorittimien valmistajat (Intel ja AMD) käyttävät piikkejä. Piikeistä ei siis päästä eroon.

Onneksi tietokoneisiin on saatavana ssd- kiintolevyjä, jotka kestävät kolhaisuja, varsinkin jos ostaa niitä koteloituina, mikä hieman hidastaa niiden toimintaa.

Tyttäreni korvasi emolevyn hinnan, mutta asennustyö jäi minulle. Tyttärenpoika (n. 12 v) on kuulemma kyllästynut tietokoneiden kasaamiseen. Sehän on helppoa rutiinihommaa, mutta tällaisen vanhan miehen kädet jo vapisevat. Onneksi minulla on magneettinen taltta, jolla saan ruuvit jotenkin kiinni.

Uusissa emolevyissä ei ole enää ollenkaan VGA - liitäntää. Vanhat sovittimetkaan eivät käy uuteen liitäntään. Kirjoitan tätä käyttäen oikukasta vanhaa näytönohjainkorttia.  Kaupassa käydessäni ostan taas johtoja, myös verkkojohtoja, joista yksi teki lakon. Valitettavasti kaikkia johtoja ei myydä tavarataloissa. Onneksi asun lähellä Bilteemaa, joka myy myös tarvitsemiani johtoja.

Tällä päydällä on kolme tietokonetta, koska minulla on kaksi tyttärenpoikaa. Kahden koneista on oltava myös nopeita, itse tulen väliaikaisesti toimeen myös hitaalla.

Pöydän takaosa on täynnä johtoja, ja johdot menevät aina sekaisin. Kauko-ohjattavat hiiret ja näppäimistöt syövät paristoja, joten en ole siirtynyt niihin.

Eli kuten sananlasku sanoo, suo siellä, vetelä täällä.

Tasa-arvoinen korttipeli

Erkki Hartikainen 11.1.2018

Tavallinen korttipeli eli neljän kuninkaan kirja voidaan helposti tasa-arvoistaa seuraavilla toimenpiteillä.

 1. Poistetaan korteista ihmisten kuvat. Jokerit olkoot puhtaan valkoisia kortteja.
 2. Uskonnollinen risti muutetaan rastiksi. Rastin symboli voisi olla vaikka neliapila.
 3. Vanha pappivitsi muutetaan seuraavaan muotoon: Pappi pudottaa saarnastuolissa vahingossa hihastaan sinne piilottamansa pataässän. Hän jatkaa: Pata on valttia, mutta ristin ne pakanan perkeleet veivät korttipakastakin.

Musta Pekka peliä voidan pelata tavallisella korttipakalla, jossa on vain yksi jokeri. Jokeri on Musta Pekka.

Tällainen Musta Pekka -peli on suomalaisille tarpeellinen, koska Musta Pekka -pelin suomalainen valmistaja on muuttanut pelin nimen Pekka -peliksi. Tämä on törkeää Pekkojen syrjimistä.

Musta Pekka -pelin säännöt ovat suunnilleen seuraavat,

Alussa kortit jaetaan tasan pelajien kesken. Sitten kortteja voidaan nostaa muilta pelaajilla joko matematiikan tai sille vastakkaisella kiertojärjestyksellä. Se joka saa eniten neljän saman numeron korttijoukkoa voittaa ja se, jolle jää Musta Pekka häviää.

Mustan Pekan voi tehdä korttipelipakkaan liimaamalla Mustan Pekan kuvan johonkin jokeriin. Laidoilla olevia tekstejä ei tarvita, koska kortti muuttuu liian erilaiseksi käsitellä jaossa, ja koska kuvasta näkee suoraan, että kyseessä on Musta Pekka.

Musta
     Pekka

Mustan Pekan kuvan saa helposti tulostamalla tämän sivun ja leikkaamalla Mustan Pekan siitä irti. Kannattaa käyttää ohuinta paperia, mitä tulostin sietää ja ohutta liimaa. Kuvan kokoa voi säätää, ohjeet löytää Internetistä.

Musta Pekka voidaan tasa-arvoistaa seuraavalla muunnoksella:

Korttipakasta poistetaan kuvakortit lukuun ottamatta yhtä kuningatarta. Sitä kutsutaan nimellä vanhapiika. Se, jolle jää vanhapiika, on hävinnyt pelin. Tämä peli on itse asiassa Mustan Pekan esikuva (Old Maid).

Miten lauha talvi hyödyttää Sipilän hallitusta?

Erkki Hartikainen 10.1.2017

Köyhien voi antaa asua siltojen alla.

Ymmärrys hoi, äly älä jätä!

Erkki Hartikainen 9.1.2018

Otsikkolauseessa on kaksi käsitettä, joiden merkityksestä ei ole mitään yksimielisyyttä: ymmärrys ja äly. Muinainen tietokonemonopoli oli selventänyt lausetta laittamalla toimistojensa seinille kehotteen "think" eli "ajattele".

Huijausta harrastavia yhtiöitä ei pidä päästää konkurssiin

Erkki Hartikainen 6.1.2018

Jos näin annetaan tapahtua, yrittäjät joutuvat herkästi syyllistymään laittomaan huijaukseen.

Helsingin kaupunki kaatoi minut

Erkki Hartikainen 4.1.2018

Kaaduin pahasti ensimmäistä kertaa eläessani Puistolassa. Olen 75 -vuotias ja erittäin hyväkuntoinen.

Minulla oli jalassani elämäni ensimmäiset nastakengät, ja käytin niitä ensimmäistä kertaa.

Muutkin olivat kaatuneet samassa paikassa. Autojen jalakäytäville ajoa varten Helsingin kaupunki oli asentanut ajotielle päin kaltevat halvat betonista tehdyt reunakivet.

Ministerien uskonnollinen vala on säilytettävä, jotta typerykset paljastuvat

Evankelis-luterilaisesta kirkosta eroaminen jatkuu

Evlut kirkosta eroaminen 2017, tilastoja

Eroakirkosta.fi-palvelussa raakaluku, josta on poistettu ortodoksit, vuodelta 2017 oli 49814. Tämän ja kirkon julkaiseman luvun perusteella arvioin, että viime vuonna evlut kirkosta erosi 51750..52000 jäsentä.

Määrä olisi kaikkien aikojen 5. suurin, mutta voi olla myös 4. suurin jos arvioni on karvan alakantissa.

Eroajien mediaani-ikä oli 33,2 vuotta, puoli vuotta vähemmän kuin vuonna 2016.

Naisia eroajista oli 46,1 % eli heidän osuutensa kasvoi noin prosenttiyksikön.

Uutinen

Eroajista 18-vuotiaita oli 5,7 %, ja toisaalta 19,9 % oli jo täyttänyt 50 vuotta. Sattumalta osuudet olivat aivan samat myös vuonna 2016.

Edes eläkeläisten osuus ei ole enää vallan mitätön, vaan 4,3 % oli täyttänyt jo 65 vuotta.

Paikkakunnista tietysti suurimmat olivat isoja kaupunkeja, esim. Helsinki 12,2 %, Turku 5,1 %, Tampere 4,6 % jne. Tässä olisi analyysin paikka jollekulle: millä tavoin eroliike etenee aaltona isoista kaupungeista maaseudulle. Kirkko tiedotti taas totuutta varsin joustavasti käyttäen:


Lukujen perusteella tammi-marraskuussa eroakirkosta.fi-palvelun osuus on ollut karvan vajaa 95 %. Sen mukaan laskien jo nyt olisi 48500 eroa ylitetty kokonaiseroluvuissa, olettaen että sama 95 % pätee joulukuussakin.

Eronneiden määrä tulee kasvamaan viime vuodesta. Vuoden lopussa on monen vuoden ajan ollut selkeä eropiikki, niin on nytkin, ja kirkko tietää sen kyllä.

Jos tiedotteessa kerrotun kirkkoon liittyneiden määrän kertoo mekaanisesti luvulla 12 ja jakaa luvulla 11, saa tulokseksi 16909. Liittyneiden määrä siis näinkin arvioiden laskisi.

Todellisuudessa liittymisiä on vähän enemmän kesällä, joten oikeasti liittyneiden määrä laskee enemmän. Toisaalta totta lienee, että eroaminen kasvaa aika vähän, ja liittyminen vähenee maltillisesti.

Kastettujen määräksi kerrotaan 31000. Vuonna 2016 koko vuoden luku oli 36586. Jälleen 12/11 -kertoimella arvioiden saan 33818. Vähentymää olisi 7,6 prosenttia.

Syntyvyys on laskenut arviolta 5,6 % eli vähennys kastettujen osuudessa olisi pari %-yksikköä. Tämä arvio on epävarma.

Evoluutiotiede hävitti Euroopasta paholaisen mutta ei uskonnollista huijausta

Erkki Hartikainen 1.1.2018

Valitettavasti maailmassa on jäljellä islam, jonka oikea nimi olisi paholainen.

Mistä löytyy hitler, joka sulkee Välimeren ja Bosporin salmen?

Miksi Sipilän hallituksen ihmisoikeusrötökset eivät vaikuta hallituspuolueiden kannatukseen?

Erkki Hartikainen 30.12.2017

Edustuksellinen "demokratiahan" tarkoitaa sitä, että edustajat syövät ja juovatkin meidän puolestamme.

Olen edustuksellisen järjestelmän kehnoudesta samaa mieltä Sampo -kirjan kirjoittajan kanssa.

Olen kuitenkin eri mieltä siitä, voidaanko ihmiskunnan perusrakenteita muuttaa.

Koko ihmiskunnan tunnetun historian ajan ihmisiä on sekä aivopesty että huijattu. Tähän ei ole ketään persoonallista syypäätä, sillä evoluutio tekee sellaisia olentoja, joiden elämä ja kilpailukyky ovat tällä planeetalla mahdollisia.

Monet evoluution ratkaisevat vaiheet ovat riippuneet melko satunnaisista luonnonolosuhteista.

Sattumia ei ole

Minulle tuli nimettömän kirjoittajan kirja Sampo. Se on ajatuskokoelma.

Internetissä väitetään, että kirja on lähetetty tuhannelle satunnaisesti valitulle ihmiselle. Se ei pidä paikkaansa. Suomen Ateistiyhdistys ei ole satunnaisesti valittu henkilö, vaikka Erkki Hartikainen osuu joskus satunnaisotokseen.

Ensin muistin huhun, jonka mukaan hyvä ystäväni olisi kirjoittanut omalla kustannuksellaan uuden kirjan. Sitten löysin Internetistä ihmisen, joka kertoo sivullaan, että juuri sellainen kirja pitäisi kirjoittaa. Arvaukseni kallistuu jälkimmäisen henkilön suuntaan.

Kirjoittajan ajatus on ollut, että ajatusten esittäminen nimettömänä vaikuttaa enemmän kuin niiden esittäminen lainauksina tai omissa nimissään.

Kirjasta kerrotaan, että se aiotaan julkaista englanniksi. Kirjoittaja on siis englannin kielen taitoinen. Ainakin jälkimmäinen arvaus on täydellisen englannin kielen taitaja.

Se, ettei hän vielä ole julkaissut kirjaansa englanniksi, kertoo sen, ettei kirjoittaja ole eläkeläinen. Tämäkin puhuu jälkimmäisen arvauksen puolesta.

Yllä oleva jossittelu on tietysti täysin turhaa. Jossittelemalla ei synny ajatuksia. Parhaiten ajatuksia syntyy Tempur - sängyssä oikealla kyljellä maaten. Kenellä tahansa ei ole varaa tällaiseen sänkyyn. Ajatuksia voi toki keksiä muulloinkin, esimerkiksi suihkussa.

Olen vaihtanut New habaneran

Tästä ei kannattaisi tehdä muuten uutista, mutta laulussa on kahden osan siteenä pätkä veäläistä kansanlaulua.

Kansanlaulujen käyttäminen sävelmien osina ei ole mitenkään harvinaista. Kaikki kuuluisimmat säveltäjät ovat tehneet niin.

Erityisesti kannattaa mainita G. H. Matos Rodriguez, La Cumparsitan säveltäjä. Hän oli nuori musiikin opiskelija Montevideossa. Hän sai harjoitustyökseen tehdä tangon karnevaalimarssi La Cumparsitasta ja kahdesta tangon pätkästä, jotka hän sai lahjaksi vanhemmilta säveltäjiltä

Hän hieman oikaisi ja kirjoitti kolme valmista sävelmää peräkkäin. Siinä on siis maailman kuuluisin tango.

Tapaninpäivän iltana televisiossa oli suuri yllätys: Hyvä musiikkiohjelma

Erkki Hartikainen 27.12.2019

Ohjelman suorittajina olivat pääasiassa venäläiset taiteilijat, ja musiikki oli pääasiassa venäläistä. Huonoin esiintyjä oli Suomen Jari Sillanpää, ja tästä voi jo päätellä esiintyjien laadun.

Olen tänään tehnyt yhden uuden sävellyksen, joka löytyy tämän lehden music - osastosta. Ernesto Nazarethin (Brasilian kansallissäveltäjä) muistoksi annoin sävellykselleni nimen Tango-habanera.

Jälkeen päin kuuntelin Ernesto Nazarethin soittamana hänen Tango-habaneransa. Vähän hävetti oma sävellykseni, kun se oli hyvin paljon huonompi kuin Nazarethin esitys omasta tangostaan.

MIDI - tiedostona Nazarethin tango ei kuulostanut kovin loistavalta, mutta aivan eri asia oli kuulla se edesmenneen säveltäjän soittamana. Se kuuluu ehdottomasti kaikkien aikojen parhaimpiin sävellyksiin.

Olen kuitenkin sen verran laiska, että en viitsi vaihtaa oman tangoni nimeä.

Kuten tämän lehden lukijat ovat ehkä huomanneet, kansanlaulukokoelmani alkaa näkyä myös internetissä. Vähän hävettää sekin, että olen laittanut niiden sekaan myös omia sävellyksiäni

Jos eläinohjelmien tekijät tekisivät rikoselokuvia

niissä olisi ḱaikissa ihmissyöntiä.

Tein joululaulun Siggelle

Erkki Hartikainen 25.12.2012

Hän on eräs niistä harvoista elossa olevista ihmisistä, joita jäin syvästi kaipaamaan.

Laulu on julkaistu midi - muodossa tämän lehden osastossa Music. Se näkyy ylhäällä otsikon alla oikeanpuoleisessa palstassa.

Midi - muotoisia lauluja voi kuunnella, jos on asentanut tietokoneeseensa Muse Score 2.1 ilmaisohjelman.

Kulman kolmiajako harpilla ja viivaimella on osoitettu mahdolliseksi

Erkki Hartikainen 24.12.2017

Löydät sen osoitteesta

http://www.wseas.us/e-library/conferences/2012/CambridgeUSA/MATHCC/MATHCC-44.pdf

Windows - tietokoneeseeni tuli jouluvirus

Erkki Hartikainen 23.12.2017
Tästä syystä kirjoitan tätä Ubuntu -koneella.

Käyttöjärjestelmien ongelmia

Erkki Hartikainen 21.12.2017

Käytän mieluiten Ubuntua, koska se on aito Unix käyttöjärjestelmä eikä sellaista sotkua kuin Windows.

Valitettavasti Ubuntullakin on ongelmia. Erityisen herkästi se kaatuu MuseScore 2.1 musiikinteko-ohjelman kanssa.

Windows ei kaadu yhtä herkästi, mutta siinä on täysin järjetön valmiiksi tehty tiedostojärjestelmä. Tallennan tiedoston, mutta en löydäkään sitä mistään. Windowseja ja niiden päivityksiä on suurena sekasotkuna ja tiedostot tallentuvat näköjään mihin sattuvat.

Tätä kirjoitan Ubuntulla, mutta teen sitä suoraan lähdekoodi-ikkunassa. Onneksi osaan HTML-kielen niiltä ajoilta, jolloin olin tietotekniikan opettaja.

Jotain voi tehdä WYSIWYG- muodossa Bluegriffonilla, mutta jostain syystä tämä ohjelma on muuttunut hankalaksi käyttää. Hätätilassa käytän Bluefish- ohjelmaa, joka osaa värittää lähdekielisen koodin.

Miksi Suomessa ei joulukuussa myydä edes kengänpohjien nastoja

nastakengistä puhumattakaan?

Tekoälystä puhuminen on huuhaata

niin kauan kuin ei ole mitään yksimielisyyttä siitä, mitä äly on.

Mikä ero in byrokraatilla ja idiootilla

Erkki Hartikainen 17.12.2017

Idiootti on muulle yhteiskunnalle vaarattomampi kuin byrokraatti.

Muse Score 2,1 kaatuu sekä Windowsissa että Ubuntussa

Erkki Hartikainen 16.12.2017

Windowsissa se kaatuu niin nerokkaasti, ettei Windows saa lähetettyä viestiä Microsoftille.

Muse Score on ainoa ilmainen ohjelma, jolla voi säveltää. Sillä voi myös soittaa sävelmiä siten, että nuotit näkyvät koko ajan näytössä ja kohdistin seuraa sävelmän kulkua.

Miten sain tulostettua KELAn lomakkeen SV 178

Erkki Hartikainen 15.12.2017

On aika lähettää syyskuun alun lääkekuitit KELA:an. Olen kuitenkin kadottanut lomakkeet, joita on peräti neljä sivua. Onneksi en ole kadottanut kuitteja.

KELA:n sivuilta löytyy kyllä aivan suoralla haulla kyseinen lomake SV 178.

Valitettavasti sitä ei voinut tulostaa minun huipputason laitteistollani. Tuli sotkua pystytulostukseen, ja vaakatulostuskaan ei näyttänyt hyvältä.

Luin sivut yksi kerrallaan kuvankäsittelyohjelma Gimp:iin ja tallensin ne sieltä yksi sivu kerrallaan pdf:nä.

Nyt tulostuivat, tosin hieman harmaina mutta käyttökelpoisina.

Tutkimattomat ovat suomalaisen byrokratian tiet.

Toinen kone piti laittaa kokonaan Windows 10:lle

Erkki Hartikainen 13.12.2017

Tämän koneen Ubuntun grub- tiedosto tuhoutui eikä sitä saatu korjattua. Tavallisesta Internetistä löytyy korjausmenetelmä, mutta nyt mikään ohje ei tehonnut. Mainittakoon, että kaikissa koneissani on ssd-kiintolevyt, joissa ei ole mitään liikkuvia osia.

Toinen kone jää pelkästään Ubuntulle. Jos Ubuntu 18.04 lakkaa siellä toimimasta, asennan sinne jonkin vanhemman version.

Nopein koneeni on nyt kokonaan Windows 10:n hallussa. En yritä asentaa tähän koneeseen Ubuntua ainakaan ennen kuin lopullinen versio Ubuntu 18.04:stä julkaistaan.

Ubuntu 18.04:ssä on monia sellaisia piirteitä, jotka Ubuntussa olisi pitänyt olla jo kauan sitten.

Ohjelmien asennus on nyt tasan yhtä helppoa kuin Windowsissa.

Siirryin kokonaan Ubuntu 18.04:ään

Erkki Hartikainen 11.12.2017

Monien ubuntujen kanssa alkoi tulla vaikeuksia, kun minulla on vain 256 gigan ssd-levyt.

Tähän koneeseen jätin vain Ubuntu 18.04:n ja Windows 10:n. Toisessa koneessa ja kolmannessa koneessa on vain Ubuntu 18.04.

Kun se ilmestyy vasta ensi vuonna, ainakin päivitysten luulisi toimivan.

Jos komento

sudo apt-get update

ei suostu toimimaan kunnolla, järjestelmässä on jotain vikaa.

Ubuntu on tullut hyvin tarkaksi vikaa aiheuttavien ohjelmien suhteen. Pasrasta on käyttää vain niitä ohjelmia, jotka tämä "majava" asentaa itse.

Minulla tuli vaikeuksia etenkin MuseScoren kanssa. Nyt aion käyttää sitä vain tämän koneen Windowsista, joka sietää kyseistä ohjelmaa Ubuntua paremmin (ts ei kaadu tai lakkaa tekemästä päivityksiä).

Kun olen 75 vuotta ihmetellyt

sitä, miksi tiedeihmiset sotkevat puheeseensa vieraiden kielten sanoja, olen päätynyt seuraavaan johtopäätökseen. Heillä on puutteellinen suomen kielen taito.

Ubuntu 18.04 toimii

Ostin kolmesta koneesta vanhimpaan ssd -kiintolevyn. Ubuntu 17.10 asennus sujui hyvin nopeasti, mutta valitettavasti se toimi huonosti. Päivitykset lakkasivat heti toimimasta ilmaisohjelmista johtuen.

Nyt asensin koneeseen Ubuntu 18.10. Sen päivitykset toimivat ainakin nyt.

Kun jumalat ovat enimmäkseen miehiä,

he voivat kansansaduissa saada lapsia naisten kanssa. Suomessa tätä satua juhlitaan talvipäivän seisauksen aikaan, mutta kun uskovaisten kalenteri on jäänyt ajastaan jälkeen, sitä juhlitaan muutamia päiviä talvipäivän seisauksen jälkeen.

Varsinkin profeetat ovat syntyneet neitseellisesti, vaikka tämä ei ole miehille mahdollista.

Milloin Suomen lippua ja vaakunaa vaihdetaan?

Erkki Hartikainen 3.12.2017

Risti poistetaan lipusta nsitten, kun eduskunnassa on vankka ateistienemmistö. Kannatan Donnerin tricoloria.

Vaakunaksi voitaisiin heti vaihtaa  Karhu -oluen karhu. Siinä olisi venäläisillä ihmettelemistä.

Helsingin Sanomat jatkaa kipulääkityksen vastaista kampanjaansa

Erkki Hartikainen 2.12.2017

Nyt asialla on viikkoliite 12/2017. Huhaatoimittaja on saanut sinne pitkän jutun ja paljon rahaa.

Yksi hyvä asia jutusta ilmenee. Suomessa huumeiksi katsotuista lääkeaineista ylivoimaisesti eniten jaetaan kodeiinia. Jos minulta olisi kysytty asiaa ennen tilaston näkemistä, olisin arvannut oikein.

Kodeiini on kipupotilaille plasebokääke. Ainetta myydään mimellä Panacod yms., ja kipua lievittävä aine on parasetamoli eikä kodeiini.

Pahin Helsingin Sanomain huuhaatoimittajan virhe oli se, ettei hänellä ollut mitään tilastoa siitä, kuinka paljon ihmisiä parasetamoli ja ibuprofeiini tappavat. Lääketehtaat voivat koko ajan suuresti mainostaa näitä ilman reseptejä myytäviä kipulääkkeitä siksi, että lääkkeiden yliannostukseen ei kuole ihmisiä, mutta sivuvaikutuksiin kuolee. Etenkin ibuprofeiini haittaa pitkään käytettynä vakavasti vatsan toimintaa.

Kodeiinia eli panacodia myydään paljon, koska lääkärien on Suomessa vältettävä kaikkien opioidien, myös tramadolin, myyntiä.

Toimittaja ei liioin puhunut mitään siitä, kuinka paljon ihmisiä tupakka tappaa. Keuhkosyöpätilastoistahan asia  selviäisi nopeasti.  Tupakka vaatii kallita keuhkoleikkauksia ja tappaa niistä huolimatta. Miksi tupakkaa ei ole kielletty lailla?

Tupakkaa voidaan viljellä myös Suomessa, Toisen maailmansodan jälkeen tupakoijilla oli maaseudulla tupakkaviljelmiä. Nyt kaikki ostavat tupakkansa ruokatavarakaupoista, mikä on tuotteen vaarallisuuteen verrattuna omituista.

Minä en tupakoi enkä ole koskaan ollut tupakoija. Tiedän kuitenkin sen, kuinka nopeasti tupakka koukuttaa ihmisen. Opioidit eivät tässä pärjää tupakalle.

Myös alkoholi tappaa maailmassa paljon ihmisiä, enemmän kuin kaikki huumeet yhteensä. Miksi ei saada aikaan maailmanlaajuista kieltolakia? Nyt olisi sen aika, kun pontikan keittäjiä asuu metsissämme hyvin vähän. Siellä asuu paljon emnemmän karhuja kuin pontikan keittäjiä. Myös alkoholin salakuljetuksen valvominen on paljon helpompaa kuin entisinä aikoina.

Ihmisen hyvinvointi on hyvin moniulotteinen. Lääkärit kyllä tietävät, että kivun lievitykseen voidaan määrätä myös masennuslääke amitriptyliiniä, mutta sitä määrätään kivun lievitykseen  niin pieniä annoksia, ettei aine vahingossakaan kohota potilaan mielialaa. Kyse on puhtaasta plasebolääkitykse stä.  Jos lääke ei kohota mielialaa, se ei torju kipuakaan.

Mielialalääkitystä tukee nukahtamislääkitys. Tsopiklonia lääkärit sentään uskaltavat määrätä.

Lihasjännitys on merkittävä kipujen aiheuttaja. Siihen auttaa varsin pieni annos diapamia. Väitetään, että Elvis Presley olisi kuollut tähän aineeseen (kauppanimellä Valium), mutta tiettävästi hän kuoli niihin kymmeniin muihin aineisiin, joita hänen verestään löytyi.

Minulla oli kerran niin paha selän jännitystila, etten päässyt sängystä mihinkään enkä edes saanut housuja jalkaan. Minut kannettiin selkä suorana yläkerrasta ambulanssiin, ja sillä minut vietiin parin kilometrin päässä olevaan aluesairaalaan. Pieni annos diapamia poisti selän lihasjännityksen.

Minusta on omituista, että tällaista väsyttävää ainetta popsitaan muka huumeena. Eikö olisi viisaampaa nauttia jotain piristettä? Kahvikin tehoaa ja on viimein todettu terveelliseksi.

Lihasjännitys selässä johtaa selkäkipuihin, vaikka ne voitaisiin tässä tapauksessa estää mitättömällä määrällä diapamia.

Huuhaatoimittajat ihmettelevät sitä, että (halpojen) mielialalääkkeiden lääkekorvaukset ovat kasvaneet Suomessa merkittävästi. Olisiko parempi, että juoppous ja huumeiden käyttö olisivat lisääntyneet?

Koska tähän maahan saadaan laki, jolla Helsingin Sanimien huuhaajutut kielletään? Kyllä ihmisiä tappavat jutut voidaan kieltää.

Mitä tehdä huuhaalääketiedetoimittajille?

Erkki Hartikainen 30.11.2017

Suomessa lääkärin määräämiä lääkkeitä saa mainostaa vain lääkäreille. Osittain tästä johtuu siitä, että Helsingin Sanomain ja Yleisradion toimittajat eivät tiedä lääkkeistä juuri mitään.

Toimittajakoulutus opetttaa toimittajat välttämään tiedon hakua esimerkiksi englannin kielisestä Internetistä. Toimittajien pitää haastatella tavallisia ihmisiä, joilla ei edes tarvitse olla kyseistä sairautta.

Jos lääkäreiltä kysytään jotain, löytyy aina huuhaalääkäri, jolta saa muutaman toimittajan mielipiteen mukaisen lauseen.

Uusin ja häpeällisin juttu on tämän päivän Helsingin Sanomissa. Toimittaja on oitis löytänyt kipulääkitystä vastustavan lääkärin, Itse asiassa tavallisten lääkärien enemmistö on Suomessa kipulääkityksen vastustajia.

Apteekeista ilman reseptiä myytävät kipulääkkeet ibuprofeeni ja parasetamoli tappavat pitkään käytettyinä enemmän ihmisiä kuin monet sairaudet.

Olisi syytä säätää laki, jonka mukaan lääketieteeliset jutut olisi annettava kyseisen lääketieteen alan professorin tarkastettaviksi. Tämä maksaisi, mutta jutut eivät enää tappaisi yhtä paljon ihmisiä kuin nykyään.

Mitä tulee kipulääkkeisiin, esimerkiksi tramadoli on heikko opiaatti, joka ei aiheuta riippuvuutta. Minä ja veljeni söimme sitä ennen selkäleikkausta ja sen jälkeen emme ole sitä tarvinneet.

Maailmanennätys tehtiin eilisessä Yleisradion Akuutti- ohjelmassa. Siinä masennusta käsiteltäessä mainittiin lääkkeet vain muutamassa sivulauseessa, ja niissäkin väitettiin, ettei masennuslääkkeitä ole apua.

Satun itse sairastamaan masennusta ja tunnen hyvin masennuslääkkeitä tutkivan Helsingin yliopiston dosentin. Hän olisi voinut kertoaa erilaisten masennuslääkkeiden tehon prosentin kymmenesosan tarkkuudella.

Muistutan toimittajia prosenttilaskusta, koska olen eläkkeellä oleva matemaatikko ja tilastotieteilijä.

Masennusta on monta tyyppiä. Olosuhteiden aiheuttamaan masennukseen auttaa parhaiten olosuhteiden parantaminen mikä on kiinni säästeliäistä sosiaaliviranomaisista. Kyllä lääkkeetkin auttavat olosuhteiden aiheuttamaan masennukseen, mutta elleivät olosuhteet muutu, lääkkeitä on syötävä koko ajan ja riittävinä määrinä.

Niistä masennuslääkkeistä, joita ei luokitella huumeiksi Suomessa tehokkain on amitriptyliini. Sen haittavaikutuksia liioitellaan. Pieninä määrinä sillä ei ole haittavaikutuksia ja se lieventää myös kipuja vaikka ei ole opioidi.

Tavallisesti määrätään uudempaa sitalopraamia, jonka teho on kyseenalainen. Jos sinulle on määrätty sitä, pureskele ja laita se kielen alle. Sieltä sen pitäisi imeytyä verenkiertoon. Jos et näin tehtynä tunne mitään, pyydä lääkäriltä amitriptyliiniä.

Jo amitriptyliini ei auta, mene lääeaineiden dosentin puheille, hän uskaltaa määrätä jotain vielä tehokkaampaa. Suomessa kyseiset aineet luokitellaan huumeiksi.

Löysin Internetistä masennuslääkkeiden käyttökokemustutkimuksen. Tramadoli oli saanut arvosanan 9, mikä oli minulla tiedossa niiltä ajoin, jolloin odotin selkäleikkausta. Tramadolin arvioineita oli paljon joten tuloksella on merkitystä.

Laukaassa kasvatussihteeri saa palkkaa sekä seurakunnalta että kunnalta

https://www.seurakuntalainen.fi/uutiset/laukaassa-kasvatussihteeri-saa-palkkaa-seka-seurakunnalta-etta-kunnalta/

Miksi en pelaa tietokoneilla?

Erkki Hartikainen 27.11.2017

Alkuperäinen syy oli se, että silloin olisin poissa muusta pahanteosta.

Kun varsinaisen elämäntyöni eli ateismin edistäminen jäi varsin tuloksettomaksi, olen nykyään ollut poissa pahanteosta harrastamalla musiikkia Muse Score 2.1 tietokoneohjelmalla.

Yleensä vaimo nalkuttaa siitä kerran päivässä, koska hän luulee, että pidän siitä, mutta ainakin saan aikani jotenkin kulumaan kun minusta ei ole poistumaan tästä maailmasta omatoimisesti.

Miksi Joulupukki on lihava?

Coca Cola
     Joulupukki
Se johtuu siitä, että Joulupukki tekee töitä vain yhtenä päivänä vuodessa.

Kummat ovat parempia, ei mitään tietävät vai kaikkitietävät?

Jos kyse on ihmisiä avustavista virkahenkilöistä, ei mitään tietävät ovat parempia siinä tapauksessa, että he ymmärtävät toimittaa asiakkaan oikeasti tietävien luo.

Satavuotisjuttu

Kun isänmaalliset lukijat odottavat satavuotisjuttua, se tulee tässä.

Kun Juhani oli liian itsepäinen ja Aapo liian varovainen, tehtävä annettiin Toukolan pojille.

Muunnos amerikkalaisille

Kun Roopesetä oli liian saita ja Aku liian köyhä, tehtävä annettiin Karhukoplalle.

Jäi itse kiinni

Kuukauden mietelause

Olen taipuvainen ajattelemaan.

Tietokoneiden kanssa on aina ongelmia

Ensimmäinen näkemäni tietokone oli Helsingin Yliopiston ensimmäinen tietokone.  Sitä piti hallussaan yliopiston matematiikan laitos, ja koska satuin opiskelemaan kyseisessä laitoksessa, pääsin myös tutustumaan siihen.
Mitään alkeellisia ohjelmointikieliä en jaksanut opiskella, mutta Fortrania ryhdyin käyttämään ollessani vakuutusmatemaatikkona.

Ennen eläkkeelle jäämistäni opetin yli kymmentä ohjelmointikieltä, joiden mieliin palauttaminen olisi koettelemus
jota en juuri nyt halua.

Koska istun Ubuntu 17.10 käyttähjärjestelmää käyttävän nelisuorittimisen ja ssd-muistisen tietokoneen ääressä, vaikeuksia aiheuttaa vain uusi mekaanisen näppäimistön opettelu.  Markkinoille väärin perustein tungetut kalvonäppäimistöt alkoivat olla liikaa 75-vuotiaan sormille.

Ongelmat ohjelmistojen kanssa valitettavasti jatkuvat, Jopa Bluegriffonin Ubuntu-versioon tuli viruksia, mikä lienee toistaiseksi maailmanennätys.

Tänään selaimet alkoivat sekoilla. Luultavasti tämä johtui siitä, että kehittämistä on kehitetty liikaa.

Ubuntukin on viime vuosina alkanut kaatuilla (jopa tehokoneiden kanssa), mutta onneksi se on harvinaista. Muutamia hyvin tarpellisia ilmaisohjelmia (kuten Muse Scrore 2.1) kehittämässä on vain muutamia ihmisiä, joten jopa välitallennuksista joutuu huolehtimaan.

Tietokoneiden ongelmat eivät lopu minun eläessäni, mutta huomattavan pitkälle on päästy niistä ajoista, jolloin näin ensimmäisen kerran tietokoneen.

Miten poistan Bluegriffonin Ubuntusta

Komennolla
sudo apt-get remove bluegriffon

Helsingin Sanomilla on raskas vastuu

niistä ihmisistä, jotka lukevat lehteä.

Vielä raskaampi vastuu lehdellä on niistä ihmisistä, jotka uskovat sen juttuja. Jotkut terveysjutut saattavat pahimmillaan tappaa ihmisiä.

Perheessäni vaimo valmistaa ruuat siitä syystä, että hän on entiseltä ammatiltaan kokki. Valitettavasti hän yrittää syöttää minulle liikaa ruokaa, koska hän on Helsingin Sanomista lukenut, että lievä ylipaino voi olla vanhuksille terveellistä.

Valitettavasti lehden neuvo pätee vain terveisiin vanhuksiin, Minulla on iso joukko sairauksia ja toinen joukko perinnöllisiä riskejä, jotka vaativat painon pitämistä keskitasolla.

Islam ja orjuus:

CNN: Libyassa myydään Eurooppaan pyrkiviä afrikkalaissiirtolaisia orjiksi huutokaupalla – ”Kuka tarvitsee vahvaa kaivajaa?”

Satu hyvän ja pahan tiedon puusta

Erkki Hartikainen 10.11.2017

Useimmille suomalaisille on kouluissa opetettu Raamatun satu hyvän ja pahan tiedon puusta.

Jo sadun nimi on virheellinen. David Hume ( 1711 -1776) osoitti, ettei tosiasioista voida johtaa (loogisessa mielessä) arvoja. Erityisesti tässä asiassa sekoilevat poliitikot.

Siis tieto ei ole hyvää eikä pahaa. Riippumatta siitä, mitä hyvällä tai pahalla tarkoitetaan, kyseessä on mielipideasia. Tietysti tietoa voidaan käyttää hyväksi sellaisten tekojen tekemisessä, joita jotkut pitävät hyvinä tai jotkut pitävät pahoina.

Sävellajeista

Erkki Hartikainen 8.11017

Ihmisillä on monenlaisia musiikkimakuja. Tämä pätee myös sävellajeihin. Minä pidän korotusmerkeillä varustetuista sävellajeista.

Jotkin sävelet näyttävät tuottavan midien kirjoittajille vaikeuksia. Useimmiten ne on helppo korjata vaihtamalla sävellajia.

Kaksi säveltä on muodostanut minulle pitkään ongelman. Tänään sain erään sävelmän kuntoon pelkästään valitsemalla viisi korotusmerkkiä. Tähän asti ongelmalliset g ja a lakkasivat olemasta ongelmallisia.

Sävellyksiä, jotka tuntuvat surumielisilltä, kutsutaan mollisävelmiksi. On kuitenkin erityisen vaikeaa löytää tunnettuja sävelmiä, jotka eivät ole surumielisiä. Jopa Finlandia on surumielinen. Olen yrittänyt korjata Finlandiaa pirteäksi, mutta en ole onnistunut.

Korotusmerkit ja sopivasti valittu ääniala saattavat kuitenkin tehdä sävelmästä minun mielestäni neutraalin. Kuten täällä julkaisemiani sävelmiä tarkastelevat ovat ehkä huomanneet, pidän suurta osaa sävelmistäni neutraaleina.

Erityisesti pidän sellaisista soittimista, jotka saavat sävelmät kuulostamaan neutraaleilta. Ehkä selkein neutralisoija on sähkökitara, joka riittävän ylhäältä soitettuna saa kenet tahansa hereille. Sähköisillä soittimilla varustetyt yhtyeet olisivat muuten hyvä asia, mutta musiikin ei tarvitsisi olla hirveää pauketta, hyppimistä ja hoilaamista.

En pidä tekopirteydestä.

Vanhanakin oppii

Erkki Hartikainen 8.11.2017

Säveltäjä Toivo Kärjestä (3.12 1915 30.4 1992) kerrottiin, että hän oli niin tarkka, että yksi ylimääräinen bassoääni piti poistaa levylle menevästä äänestä, jos se oli Kärjen mukaan liikaa.

Nuorempana ajattelin, että kyseessä on liiallinen tarkkuus.

Nyt huomasin, että minun on kerta kaikkiaan poistettava yksi ylimääräinen pamaus Internetiin laittamastani sävellyksestäni. Poistin sen heti asian havaittuani.  

Kuka ei tarvitse taivasten valtakunnan avaimia?

Lukkoseppä.

Luther vipua käyttäen voi todistaa kuinka läpeensä mätä kristillinen katollinen kirkko oli.  (Ja kenties on vieläkin)

Aihetta käsitellään tällaisessa englannin kielisessä kirjassa joka kertoo pankkiirista:

The Richest Man Who Ever Lived: The Life and Times of Jacob Fugger.   by Greg Steinmetz.

Jacob Fugger eli 1459.. 1525 Augsburissa ja oli kirjan mukaan varakkaampi kuin Rockefeller, jos omaisuus suhteutetaan aikansa talouden kokoon.

Kirjassa selitetään miten tekstiilikaupasta Jacob laajensi toimiaan pankkiiriksi ja nimenomaan hallitsijoiden ja paavin pankkiiriksi.   Hänen avullaan hallitsijat saivat maksettua palkkasotureille ja naimakauppojen kulut ja Habsburgien valtakausi sai alun.  Lainojen vastineeksi Jacob sai Euroopan suurimman hopeakaivoksen liisattua. Jakob myös ymmärsi monopolihinnoittelun, kun möi Unkarin kuparikaivosten tuotteet.  Liiketoimet ulottuivat myös Portugalin kautta maustekauppaan jne.  Hän otti vastaan suuria talletuksia ja maksoi niille 5% koron, ja kaikki tämä aikana, jolloin koron ottaminen oli aluksi syntiä ja varma tie kadotukseen ja kiirastuleen.  Hän lahjoi paavin ja monet muut.  Hänellä oli konttoriverkosto, jossa rahaa saattoi lähettää 3% korvausta vastaan maasta toiseen.

Erään juonittelun päätteeksi keksittiin myydä aneita, ja varat jaettiin puoliksi pankkiirin ja paavin kesken, ja keräyskohteena Vatikaanin Pyhän Pietarin Basilica.  Martti Luther hermostui anekaupasta.  Ulrich von Hutten innostui myös ja kohta talonpojat olivat kapinassa, jonka hävisivät mm. sen takia, että pankkiiri Jacob Fugger pani rahansa toiselle puolelle.   Engels mainitaan tällä kohdin myös.

Kirja kertoo yhden ihmisen tarinan kautta miten feodalismista siirryttiin kapitalismiin ja miten rahattomat hallitsijat halusivat sotia toisiaan vastaan.  Edelleen miten ritariarmeijat korvautuivat kanuunoilla varustetuilla palkka-armeijoilla ja miten Hansa liitto toimi.  Ja miten aateliston ulkopuolelta Jacob nousi keisarin kumppaniksi.  Miten pankkiirit pyörittivät rahapajoja ja muotoilivat politiikkaa.  Tuohon aikaan raha oli vielä metallirahaa. Ja tosiaan kirjapainokeksinnön ansiosta saatettiin painaa pieniä vihkosia ja levittää niitä vaikka talonpoikien keskuuteen.

Oikea uskonpuhdistus

Erkki Hartikainen

Oikea uskonpuhistus olisi ihmisten puhdistaminen uskonnoista.

Nyt jopa uutisissa puhutaan uskonpuhdistuksesta Martin Lutherin fundamentalismista puhuttaessa.

Reformaation sijaan pitäisi puhua regressiosta, mikä on suomeksi taantumus.

Lutherin "uskonpuhdistus" lisäsi mm. ihmisten polttamista roviolla noituudesta syytettyinä. 

Martin Luther todella teki matkan Roomaan eikä ollenkaan käsittänyt sitä, että uskonnolla ei koko ajan ruoskittu ihmisiä.

Suomen valtio rikkoo koko ajan YK:n kansalais- ja poliittisia oikeuksia koskevaa yleissopimusta siitä huolimatta, että sopimus on jopa perustuslakia sitovampi.

KATOLINEN KIRKKO SUOMESSA SAI TYÖSUOJELUA KOSKEVAN KEHOTUKSEN JA TOIMINTAOHJEITA (27.10.2017)

Tyhmyyskoulutusta saa Suomessakin

Erkki Hartikainen 2.11.2017

Spede haikaili aikoinaan sitä, ettei ole olemassa tyhmyyskoulutusta.

Mies kohelsi niin, ettei hän ehtinyt lukea Helsingin Sanomia.

Tämä  tuli mieleen, kun luin Helsingin Sanomain sunnuntailiitettä. Vieläköhän se toimittajakoulu on olemassa?

Tietääkseni ainakin Tampereen yliopisto (lieneekö oikea nimi) on antanut pitkään informaatikkokoulutusta. Lisäksi monet ovat hankkineet tyhmyyskoulutusta Lontoosta.

Akateeminen tyhmyyskoulutus ei tuota riittävän tyhmiä, ja siitä syystä yliopistossa koulutetut tyhmät kelpaavat lähinnä kirjastonhoitajiksi.

Entisenä liikkeenjohdon konsultointia harjoittaneen yrityksen työntekijänä pidän kuitenkin aiheellisena huomauttaa, että tyhmyyskoulutus olisi osakkeenomistajien (Antti Herlin mukaan lukien) edun vastaista.

Tyhmyyskoulutuksen välttämättömyys on se kapitalismin rautainen laki, joka jäi Karl Marx -paralta kokonaan huomaamatta.

Jotta marxilaiset lukijat ymmärtäisivät, todettakoon vielä, että kulloisenkin yläluokan (olkoon se aatelisto, porvaristi tai kommunistinen puolue) sisällä on aina tymyyskoulutettu osa, joka tosiasiassa määrää siitä, mitä järjestelmässä tehdään

Ohjeita aloittelevalle säveltäjälle

Erkki Hartikainen 29.10.2017

Aloittelevan säveltäjän ei kannata kuunnella kokeneiden säveltäjien ohjeita. He sanovat, mitä sylki suuhun tuo. Säveltäjiä on maailma niin pullollaan, että entiset säveltäjät eivät halua uusia.

Tällaisen aloittelevan säveltäjän (kuten minä) ohjeita sen sijaan kannattaa kuunnella:

 1. Sävelmiin ei pidä kirjoittaa taukoja. Kyllä muusikoiden on tehtävä työtä palkkansa edestä.
 2. Pitkiä nuotteja ei pidä käyttää, sillä muusikoiden on turha antaa laiskotella.
 3. Bassonuottien tekeminen on parasta aloittaa kirjoittamalla bassonuottien viivastolle kopio diskanttinuoteista.
 4. Saatua kopiota pudotetaan sellainen määrä oktaaveja, että nuotit mahtuvat viivastolle ja soittimet pystyvät soittamaan ne.
 5. Muutetaan kaikki bassonuotit musescorella saman pituisiksi.
 6. Jos kyseessä ei ole suomalainen tango, bassonuotit muutetaan sävelmän perusrytmin mukaisiksi.
 7. Lopuksi tarkistetaan, että diskanttinuotit ja saadut bassonuotit eivät ole liikaa riitasointuisia.

MuseScore auttaa sinua noudattamaan näitä sääntöjä. Se merkitsee sellaiset nuotit, joita ei voi soittaa kyseisellä soittimella, punaisella.

On mahdollista, että jollain toisella soittimella ne voi soittaa. Tässä suhteessa piano on ylivoimainen soitin. Siinä on riittävästi näppäimiä kuulon alarajalta kuulon ylärajalle.

Mitä ovat elämän valttikortit

Erkki Hartikainen 28.10.2017

Joku hoilasi radiossa (kuului television kautta) elämän valttikortteja.

Eräs edesmennyt varakas mies on sanonut, että vahinko ei ole vahinko, jos sen voi korvata rahalla.

Hyvin sanottu. Elämän valttikortit ovat suuria seteleitä, joita ei pidä antaa muiden tallennella.

Tämä varakas mies lähti tästä maailmasta hyvin komeasti. Koska olen kertonut sen aikaisemmin tässä lehdessä, en toista sitä. Toistan vain sen, että minulla on paikalla olleen todistus asiasta.

Säveltämisen lopetan, koska vaimo kielsi sen, vaikka teen sitä kuulokkeet korvilla. Hän kielsi sen ilkeyttään.

Säveltäminen on minulle vaikeaa

Erkki Hartikainen 27.10.2017

Voidaan tietysti kysyä sitä, että miksi sitä teen.

Tämä on vanhan miehen tapa pystyä istumaan tietokoneen ääressä, kun toinen vaihtoehto olisi sängyssä lojuminen.

Kun vasemman jalan nimettömässä varpaassa oleva irronneen känsän jättämä kolo on saatu parannetuksi, alan tietysti ulkoilla ja käydä kuntosalilla.

Säveltämään ei pidä ryhtyä ihmisen, jolla on

Tämä omituinen väite on peräisin omasta kokemuksestani. Loppujen lopuksi aloittamastani sävellyksestä tulee yhdentekeviä juoksutuksia ylös ja alas, ja on syytä aloittaa kokonaan uuden sävellyksen tekeminen ja sekin vasta seuraavana päivänä.

Onnistuin sittenkin asentamaan LibreOfficen Ubuntu 17.10:een

Erkki Hartikainen 26.10.2017

Ubuntun väki on auttavaista. Löysin komentotulkin komennon, joka asentaa LibreOfficen Open Officesta välittämättä. Se komento on:

sudo snap install libreoffice

Nyt en tarvitse käyttää kahta tietokonetta vaan voin tehdä pdf - tiedostot tämän koneen LibreOfficella.

Ubuntu 17.10 kanssa tuli vaikeuksia

Erkki Hartikainen 25.10.2017

Toimisto-ohjelmaksi asentui lähes suoraan valikosta Open Office.

Valitettavasti ohjelma ei minun koneessani tee kunnollisia pdf - tiedostoja.

Minulla on toisessa koneessa Ubuntu 16.04, jonka Libre Offife tekee niitä.

Valitettavasti joudun samaa työtä tehdessä käyttämään kahta konetta.

Open officea en saa poistetuksi millään, ja koska sillä on yhteisiä osia Libre Officen kanssa en saa asennettua Libre Officea rinnalle.

Yksinkertaisimmat Ubuntun tekstinkäsittelyohjelmat eivät tee pdf - tiedostoja.

Firefoxilla noudetut  pdf- tiedostot kyllä aukevat mainiosti ja myös niiden linkit aukeavat hyvin.

Miten voit testata MuseScore -taitosi

Erkki Hartikainen 23.10.2017

Katso kellosta, kuinka nopeasti voit muuttaa humppavalssin tangoksi.

Sen sijaan Säkkijärven polkan muutin tangoksi kirjoittamalla basson uudelleen ja hidastamalla tahtia.

Tarpeeton psykoterapia ja tarpeellinen tulehdusten hoito

Erkki Hartikainen 22.10.2017

Helsingin Sanomat julkaisee taas huuhaatutkimusten tuloksia masennuksen muka kymmenistä lajeista.

Pitkäaikaisena masennuspotilaana voin vakuuttaa, että jos kyse on masennuksesta, ikivanha amitriptyliini auttaa aina.

Nuorempana en piitannut muiden ihmisten keljuilusta, mutta nyt olen alkanut masentua vaimoni keljuilusta, jota on komea lajia:

Ennen en välittänyt keljuilusta, mutta nykyään en pysty olemaan välittämättä.

Lieviä tulehduksia minulla on aina, mutta kun antibioottihoito tulehduksiin kiellettiin, ne eivät parane edes välillä.

Väitetään myös, että refluksitaudin lääkkeet altistavat maksatulehduksille. Toistaiseksi olen selvinnyt ilman maksatulehduksia, eikä minulla ole varaa mahalaukun portin leikkaukseen, joten joskus se maksatulehduskin tulee. Kyllähän SS-hallitus tällaisen 75 -vuotiaan kuolemaa jo odottaakin.

Ubuntu 17.10 toimii tässä koneessa

Erkki Hartikainen 21.10.2017

Ubuntu 17.04:n kanssa minulla oli jatkuvia ongelmia siitä syystä, että en saanut asennettua siihen kaikkia tarvitsemiani ohjelmia.

Ubuntu 17.10:ssä en saanut Libre Officea toimimaan, mutta onneksi Open Office toimii tässä koneessa hienosti.

Tämä on toiseksi nopein koneeni. Suorittimia on toki neljä, mutta niiden nopeudessa olisi párantamisen varaa.

Nopeammassa koneessa en ole saanut kaikkia Ubuntun tarpeellisia ohjelmia asennettua, mutta käytän sitä silloin, kun jostain syystä tarvitsen Wondows 10:tä. Onneksi niitä tapauksia tulee hyvin harvoin.

Koodaajistako muka pula

Erkki Hartikainen  21.10.2017

Television valehtelu on tällä kertaa saavuttanut uuden maailmanennätyksen. Ensimmäinen valhe on puhe "koodaajista". Sellaista ammattikuntaa ei ole ollut olemassakaan toisen maailmasodan jälkeen. Siihen aikaan koodaajat olivat salakirjoituskoneen käyttäjiä.

Televisiossa ei puhuta tietokoneohjelmoijista, joita on työttöminä vaikka kuinka paljon.

Koska olen vuosikymmeniä opettanut ohjelmointia 11-111 -vuotiaille ja osaan toistakymmentä ohjelmointikieltä sekä tilasto-ohjelmointijärjestelmä SAS:in, voin sanoa, että yksittäisen ohjelmointikielen oppii iltakursseilla vuodessa eikä seitsemässä, kuten televisio väitää.

Kuten tunnettua seitsemän on valehtelijan luku.

Se, että ohjelmointiyritysten johtajat, jotka eivät osaa ohjelmoida itse riviäkään, saadaan mukaan television valehtelukampanjaan, johtuu siitä, että ohjelmointiyritykset haluavat alentaa ohjelmoijien palkkoja siten, että koulutetaan heitä vielä lisää.

Sikäli kuin he tarvitsevat todella halpaa työvoimaa, he teettävät ohjelmat Intiassa, jossa niitä tehdään käytännöllisesti katsoen ilmaiseksi. Koska intialaiset ohjelmoijat osaavat vain englantia, Suomessa käytettävien ohjelmien näytössä olevat tekstit pitää suomentaa, ja se on se, joka maksaa. Muutenhan ohjelmistoyritykset eivät huhuilisi halpaa kotimaista työvoimaa.

Itse suoritin tietojenkäsittelytieteen opinnot kokopäivätyön ohella kolmessa vuodessa, joten se seitsemästä vuodesta.

Leipätyökseni opetin aikuisille ohjelmointia, ja se oli siihen aikaan paskahommaa, kun oppimateriaalit piti kirjoittaa itse. Tästä syystä jäin eläkkeelle 63- vuotiaana eikä minua ole kukaan kaivannut. Olen Suomessa epähenkilö siitä syystä, että teen koko ajan Evankelis-luterilaisen kirkon vastustamia ilmaisia oppikirjoja.

Matematiikkaan tein jopa opetteluohjelmiston, mutta ei sekään ole kelvannut nihinkään, kun minä olen epähenkikilö. Koulujen digiloikka tarkoittaa sitä, että liiduista on siirrytty tussikyniin.

Enää en tee mitään, mitä joku työnantaja saattaisi pyytää, vaikka vaimoni ilkeyttään moittii minua liiallisesta rahan käytöstä vähintään kerran viikossa.

Nälkämaa löytyy sivustustani

Sieltä löytyy myös paljon muuta äskettäin lisättyä musiikkia.

Erkki Hartikainen

Nälkämaa maksaa paljon

Erkki Hartikainen 17.10.2017

Yritin löytää Oskar Merikannon Nälkämaan laulun midinä tai edes nuotteina. Mistään ei löydy midiä. Nuotit maksavat tai ne on noudettava kirjastosta.

Suomalaisen musiikin rappiotilaa kuvannee parhaiten tämä tosiasia. Kun musiikkia annetaan vain isosta rahasta, sitä ei maailmalla tunneta.

Löytyisikö tästä maasta joku urhoollinen nuori, joka laittaisi midin jollekin sellaiselle ulkomaiselle palvelimelle, jolle Suomen valtion tsaarinvenäläläisen byrokratian koura ei ulotu?

PS

Tilasin kirjan, joka sisätää laulun nuotit. Se maksoi postikuluineen 30 euroa.

Bill Gates oli vähällä tuhota tämän päivän työni

Erkki Hartikainen 16.10.2017

Tarkasti otaen sen yritti tuhota Microsoftin Windows 10.

Tyttärenpojat olivat nopeilla koneillani ja minä vanhalla tietokoneella makuuhuoneessani. Ilmeisesti vahingossa olin käynnistänyt koneessa olevan Windows 10 käyttöjärjestelmän. Tein sävellyksen ohjelmalla Muse Score 2.

Sitten Windows teki lakon. Se ilmoitti, että se on aktivoitava. Ryhdyin etsimään Windows 10:tä, mihin minulla on toista sataa euroa maksanut lisenssi. Tyttärenpoika, joka pyysi lainaksi Ubuntua, oli lainannut myös Windowsin.

Onneksi sain tiedoston pelastettua, kun Windows toimi vielä hetken päivityksen jälkeen. Siirsin tiedoston Internetissä olevaan levytilaani ja sieltä tähän koneeseen, jossa käytän taatusti pelkkää Ubuntua. Huomenna jatkan sävellyksen viimeistelyä Ubuntulla. Mitään kovin kehnoa sävellystä en ilkeä laittaa sivustooni.

40+ -seuraa on huijausta

Erkki Hartikainen 18.10.2017

Esitellyt ihmiset ovat kaikki tekaistuja.

Sensuurin välttämiseksi olen lähettänyt 10 tarjolla olleelle viestin, jossa on ollut automaattisensuurilta piilotettu suora sähköpostini. Ei siis ät merkkiä tai muuta viittausta sähköpostiin.

Vastauksia tuli, mutta ne olivat palstanpitäjän vastauksia, joita ei voinut edes lukea ilman lisärahaa.

Älä maksa huijareille!

Sihteeriopistosta saa nuorta naista satasella ja vanhempia jopa halvemmallakin. Kirjoita vain nhakukoneeseen sana "sihteeriopisto".

Jos olisi olemassa

kaikkiviisas, kaikkitietävä ja kaikkivaltias jumala, hän

 1. ei olisi siirtänyt juutalaisia pappeja Babyloniaan, missä he sepittivät Mooseksen kirjat
 2. hän olisi pitänyt Neitsyt Marian hedelmättömänä, jolloin meillä ei olisi kristinuskoa ja
 3. Muhammed ei olisi mistään voinut oppia juutalaisten ja kristinuskon oppeja ja meillä ei olisi islamia.

Meillä olisi kokonaan toisenlainen maailma, jota hallitsisivat sivistyneet ihmiset roomalaisen oikeuskäsityksen hengessä.

Miksi partavettä on vaikea ostaa

Erkki Hartikainen 17.10.2017

Jos partavesi olisi naisille tarkoitettu tuote, sitä olisivat kemikaaliosastojen hyllyt pullollaan. Sähköparranajokoneella parran voi toki ajaa saamatta näkyviä haavoja, mutta vasta partavesi paljastaa sen, onko tullut pieniä haavoja.

Minulla on tyhjiä kolinapulloja (Eau de Cologne, kölninvesi), ja olen joutunut laittamaan apteekeissa myytävää käsienpesuun tarkoitettua isopropanolia kolinapulloihin, koska aitoa kölninvettä saa kaupoista vain satunnaisesti.

Minua nimittäin vaivaavat korkeasta iästä huolimatta finnit, ja puhdistan ihon huokoset kaksi kertaa päivässä kolinapulloissa olevalla isopropanolilla.

Isopropanoli on juotuna tappavaa, ja siksi sitä uskalletaan myydä eri tarkoituksiin.

Puliukot eivät juoneet edes aitoa kolinaa, vaan yrittivät erottaa alkoholin kiillotusaineesta (pulituurista). Kun olin kesämyyjänä Helsinginkadun Renlundissa, pulituuria ei mielellään saanut myydä ollenkaan.

Sitä kyllä oli takahuoneessa, jos joku päältäpäin hienolta vaikuttava rouva tarvitsi sitä oikeasti huonekalujen kiilloittamiseen.

MIGRI palauttaa ateisteja hirtettäviksi arabimaihin

Erkki Hartikainen 16.10.2017

Islamistimaat teloittavat ateistit hirttämällä. Tämä säädös perustuu Koraaniin. Minulle on tullut viime aikoina useita tiedusteluja siitä, voiko Suomen Ateistiyhdistys auttaa näitä ihmisiä. Tavallisesti paluulento on ollut jo tiedossa. Toivottavasti ehdimme pelastaa uusimman tapauksen.

MIGRIN edustaja esiintyy usein televisiossa, ja hän on jo ulkonäöltään nainen, johon en koskisi sormellanikaan. 

Tätä en yhtään ihmettele, onhan meillä ulkoministerinäkin mies, joka kannattaa jopa naisten lähettämistä hirtetäviksi arabimaihin.

Mistä johtuu se, että Suomessa jonkin virallisen tahon pitää todistaa, että jollain henkilöllä on jokin vakaumus? Itse olin aikoinaan kuultavana lautakunnassa,joka pohti sitä, onko minulla riittävästi vakaumusta, jotta pääsisin siviilipalvelukseen.

Onneksi olin jo siihen aikaan tunnettu mielipidevaikuttaja, ja pääsin siviilipalvelukseen. Sittemin tällainen kuulustelu lopetettiin.

Myös MIGRIN toiminta on Suomen ratifioimien kansainvälisten sopimusten vastaista. Suomessa tällaista naista ei eroteta, vaan ennustaan, että hän saa Sauli Niinistöltä korkean kunniamerkin jonain itsenäisyyspäivänä.

Toisin kuin suomalaisten enemmistö en voi kuvitella äänestäväni Niinistöä seuraavissa presidentinvaaleissa. 

Valitusten tekeminen ihmisoikeustuomioistuimiin ei auta, jos valittaja on jo tiistaina hirtetty.

Emme elä totuudenjälkeisessä yhteiskunnassa

vaan tuhansia vuosia vanhassa totuudenvastaisessa yhteiskunnassa

Erkki Hartikainen 15.10.2017

Suomessa totuudenvastaista yhteiskuntaa pitää yllä yhden käden sormilla laskettava määrä kokoomuslaisia. He päättävät siitä, mitä koulumme opettavat.

Totuuden vastainen yhteiskunta on tämän lisäksi vahvistettu Suomen perustuslaissa ja Suomen ratifioimissa kansainvälisissä sopimuksissa.

Miten juotin kaksi verkkokaapelin päätä yhteen

Erkki Hartikainen 13.10.2017

En suosittele hommaa heikkohermoisille.

Minulta juotos onnistui vasta toisella yrityksellä.

Johtojen kuoriminen ei onnistu normaaleilla kuorintapihdeillä.

Kuorinta onnistuu sellaisella hedelmäveitsellä, joka ei ole liian terävä eikä liian tylsä.

Varo käyttämästä kalliita suojattuja verkkokaapeleita, sillä ne on tehty liian kovasta ja sitkeästä muovista.

Kuori riittävän pitkä matka ja kierrä johdonpäitä pitkältä matkalta yhteen.

Käytä hyvin ohutta tinauslankaa ja kierrä se kolmanneksi johtoparin kanssa yhteen.

Huolehdi siitä, että itse johto kuumenee niin, että tina tarttuu kiinni.

Jos sinulla on juotostahnaa, käytä sitä. Minä jouduin ostamaan kolvin kaupasta, jossa ei ollut juotostahnaa. Kolvin jouduin ostamaan siitä syystä, että elektroniikkaa harrastavalla 11 vuotiaalla tyttärenpojallani on tapana pölliä minun kolvini.

Kierrä juotetut langat yhteen ja kokeile, toimiiko Internet. Laita johdot koteloon vasta sitten, kun uusi johto varmasti toimii.

Huolehdi uuden johtokotelon vedonpoistosta, jotta et joudu kohta uudestaan juottamaan johtoja. Koteloksi sopii parhaiten muovinen tyhjä tablettipurkki, siinähän on kierrekorkki, joten et tarvitse ollenkaan ruuvineisseliä.

Parasta ostaa pitkiä verkkokaapeleita, koska niitä voi useammin korjata.

Älä ryhdy puuhaan ollenkaan jos et ole tällainen pienituloinen eläkeläinen.

Mitä Raamattu opettaa?

Erkki Hartikainen 9.10.2017

Sen, että jo muinaiset juutalaiset osasivat tehdä ihmisoikeusrikoksia.

Mihin vallakumouslaulut ovat kadonneet?

Erkki Hartikainen 8.10.2017

En löytänyt Internetistä kunnon MIDIä laululle Varšavjanka. Internetistä kyllä löytyy koko joukko Puna-armeijan kuoron esityksiä laulusta. Joitakin hyvin sekavia midejä löytyy.

Niinpä päätin tehdä lopulta jotain hyödyllistä ja tein itse laulusta midin. Se löytyy tämän lehden musiikkiosastosta.

En löytänyt Internetistä edes laulun nuotteja. Onneksi minulla sattui olemaan vanha Kansan laulukirja, josta löytyi nuotti, jolla laulua voi laulaa. Tein nuotista itse midin.

Kun sentään suomenkieliset sanat löytyivät, julkaisen ne tässä:

Varšavjanka

Riistäjät ruoskaansa selkäämme soittaa,
vastassa valkoinen armeija on.
Pakko on taistella, kuolla tai voittaa,
ratkaisu eessä on tuntematon.
Mutta me nostamme salkoon purppuravaatteen,
taistoon mi työläiset kutsua voi.
Rohkeina puolesta veljeysaatteen käymme
ja laulumme kaikille soi.

Aatteemme ainoan, kalliin ja oikean,
puolesta raatajat eespäin mars,
Aatteemme ainoan, kalliin ja oikean,
puolesta raatajat eespäin mars.

Vankilat veljemme tyrmiinsä sulkee,
kostaja kultaakin kalliimman vei.
Roistot ja ryövärit ilkkuen kulkee
sellaista kauemmin sallita ei
Vääryyttä vastaan nyt taistelon tiellä
käymme ja kaikille laulumme soi
yksilöt vaikka jos sortuisi siellä
muistonsa koskaan kuolla ei voi.

Aatteemme ainoan...

Kruunut ja valtikat pirstoiksi lyömme,
orjuuden kahlehet katkomme me.
Kauhea joskin on puhdistustyömme,
ihmisten onnen on ehtona se.
Siksipä säälittä nyt taistelon tielle,
voitto on työväen, tiedämme me.
Porvarit, keisarit, helvetti heille
olkoon nyt töistänsä armollinen!

Aatteemme ainoan...

Tejuijänoikeudet voivat olla vielä jossain voimassa, mutta en usko, että tekijänoikeuksien haltija ilkeää ryhtyä käräjöimään.   

Mikä on musiikkia?

Erkki Hartikainen 7.10.2017

Tästä asiasta on hyvin erilaisia mielipiteitä.

Ihmisen synnyinseuduilla Afrikassa meteli on musiikkia. Meteliä saadaan aikaan rummuilla ja tanssi on hyppimistä.

Minun mielestäni meteli ei ole musiikkia.

En ole koskaan pitänyt Rock -musiikista, vaikka se tuli Suomeen silloin, kun olin koulupoika.

En ole koskaan pitänyt nuotin vierestä laulamisesta. En liioin pidä laulajan vääntelehtimisestä. Jos ääntä ei tahdo muuten tulla, laulunopettajat suosittelevat mieluummin pientä hypähtelyä.

Ainoa soitin, jota osaan soittaa kunnolla on Muse Score 2 syntetisaattoriohjelma. Eläkkeellä olevana tietotekniikan ammattilaisena osaan editoida sillä musiikkia ennätysvauhtia.

Minulla on kyllä täällä kotona kasa soittimia, joista enemmistö on akustisia kitaroita. Sen jälkeen, kun Muse Score tuli markkinoille olen tyytynyt lähinnä virittämään kitaroita, koska olisihan se häpeällistä, jos kotonani olisi virittämättömiä kitaroita.

Kun melkein mitä tahansa musiikkia on saatavana MIDI - muodossa, en viitsi tietokoneella kuunnella tai sovittaa muuta musiikkia kuin MIDI - tiedostoina annettuja.

Sovituksissa voi laittaa sopivia soittimia sopiviin kohtiin.

Muse Scorella ei voi toistaiseksi laittaa kitarasointuja sointumerkein siten, että ne soisivat. Onnettomuudeksi MIDIen tekijät laittavat niitä nuotteina. Kun mukana on lisäksi rummut, pauke on usein täysin hirvittävä, ja melodiasta saa selvää vasta sitten, kun on poistanut nuoteista pahimmin metelöivät soittimet.

Olen aina ollut latinalaisamerikkalaisen musiikin ystävä. Löysin äskettäin hienon sivuston, jolla on mideinä suuri määrä tangoja. Valitettavasti  MIDIen tekijät olivat käsittäneet tangon hirveäksi nelitahtipaukkeeksi, jota ei voi kuunnella poistamatta pauketta.

Kun tango on nykyään vähintään yhtä hienoa kuin pasodoble ennen, jopa bandoneonin soittajat lurittelevat sivusta omiaan niin, ettei melodiasta tahdo saata selvää. Ehkä myös piano pitäisi jättää pois, sillä pianolla saa aikaan hirveitä riitasointuja ja paljon meteliä.

Toista se oli ennen vanhaan, kun Tauno Kattainen soitti yksin tavallisella harmonikalla iltamissa Länsi-Iisalmen nuorisoreuran talolla. Myös kuuluisammalla eli Pörsänmäen seurojen talolla soitettiin varsin kohtuullisesti. Vaikka suatolle oel pitkä matka, mukaan tuppautui myös nykyinen vaimoni.

Miksi lukion oppikirjat maksavat?

Erkki Hartikainen 6.10.2017

Ne maksavat siksi, että Suomen kouluissa pitää valehdella koululaisille. Suuret kustantajat osaavat valehdella opetushallituksen hyväksymällä tavalla (oppikirjasensuuria ei kuitenkaan enää ole).

Osittain ne maksavat myös siksi, etteivät edes ilmaiset täysin samanlaiset kuin markkinoilla olevat kirjat kelpaa kunnille.

Näiltä sivuilta löytyvät täysin ilmaiset lukion filosofian oppikirjat. Oppikirjat eivät juuri ollenkaan eroa suurten kustantamojen myymistä kirjoista. Syynä siihen, ettei niitä käytetä, on, että niiden kirjoittaja, minä, Erkki Hartikainen olen tässä maassa epähenkilö.

Huolimatta siitä, etteivät kirjani kelpaa, jouduin elättämään itseni vuosikymmeniä opettajana. Olisivat edes siirtäneet minut lakkautuspalkalle (minulla oli entisenä valtion virkamiehenä siihen oikeus), niin olisin ollut tyytyväinen.

Ainoat opetussuunnitelmaa vastaavat peruskoulun ja lukion elämänkatsomustiedon oppikirjat löytyvät näiltä sivustoilta. Niitä ei ole saatu käyttöön ensiksi siksi, että ylitarkastaja Pekka Elo ei ollut ateisti (minulla on Pekan allekirjoittama paperi asiasta, Pekan toinen vaimo ei usko, että minulla on sellainen paperi).

Pekan toinen vaimo (nykyinen ylitarkastaja) on kyllä ateisti, mutta minun kirjani eivät kelpaa tälle ylitarkastajalle siksi, että hän on konservatiivi (hän on ollut kokoomuksen ehdokkaana valtuustoon, mutta ei ole juurikaan saanut ääniä).

Sivustoillani on myös laaja aineisto matematiikan opetukseen, mutta sekään ei kelpaa, vaikka olen ollut vuosikymmeniä myös matematiikan opettajana. Paskatyön tekeminen kelpaa muttei ilmainen hyvien tuotteiden tekeminen.

Voiko tutkimuksia totella?

Erkki Hartikainen 2.10.2015

Ei voi. David Humen mukaan tosiasioista ei voida johtaa arvoja. Miksi Helsingin Sanomat ei opeta tätä toimitussihteereilleen, jotka tekevät otsikoita?

Jälleen kerran, herästys, Kaius Niemi. Humen giljotiini toimittajien valintahaastatteluun.

KANTELU AIKUISTEN PERUSOPETUKSESTA SIIRRETTIIN MINISTERIÖLLE (29.9.2017)

Kulttuuri-ihmisten järjenjuoksusta

Erkki Hartikainen 24.9.2017

Kulttuuri on niin epämääräinen käsite, että Eino Leino pilkkasi sitä sanomalla sitä kyldyyriksi.

Kyldyyrin avulla hoidetaan herraskaista versiota toimeentulotuesta.

Kyldyyri-ihmisille on tyypillistä se, että he eivät ole koskaan kuulleet Humen giljotiinista.

Eräs kyldyyri-ihminen sanoi itsellään olevan vääriä tunteita. Taustalla saattoi olla joko verbaalinen kyvyttömyys tai omaksuttu kyldyyrifraasi.

Tunteet eivät ole oikeita tai vääriä vaan

 1. Hyödyllisiä,
 2. Tarpeettomia
 3. Haitallisia tai
 4. Hölmöjä.

Ihmisille ja ihmiskunnalle on viisainta pyrkiä suosimaan ensimmäisen ryhmän tunteita (itsekuria tunteiden suhteen voi todistettavasti oppia).

Muslimityttöjen silpominen

Selvitys: Suomalaistyttöjä viedään ulkomaille silvottaviksi – "Olen kuullut, että silpomista tehtäisiin Suomessakin"

Sukupuolielinten silpominen on laitonta Suomessa, mutta perinne elää joissakin maahanmuuttajayhteisöissä.

Koska omistan kasan akustisia kitaroita (20.9.2017)

päätin säveltää jotain plektralla soitettavalle akustiselle kitaralle. Tämäkin tehtävä osoittautui vaikeaksi. Lopputulokseen en ole ollenkaan tyytyväinen.

Sitä voi kuunnella midi- muodossa tämän lehden  musiikkiosastosta tai linkistä etkirja.pp.fi/Guitar.mid

PASTORI KAI SADINMAAN TAPAUS KIIHDYTTI KIRKOSTA EROAMISTA (16.9.2017)

Kun Muse Score 2.1:n syntetisaattorista loppuivat äänet

Erkki Hartikainen 19.9.2017

Päätin säveltää espanjalaistyylisen sävellyksen, kun entiset sävellykseni kuulostavat lällärimusiikilta.

Tehtävä osoittautui oletettua vaikeammaksi. Säestys pitää säveltää niin, että se kuuluu.

Käytin tietysti pianosyntetisaattoria, ja onnistuin lopulta saamaan sävellyksen valmiiksi. Siihen meni monta päivää, kun lällärimusiikkia tekee ainakin yhden sävelmän päivässä.

Seuraavaksi piti muuntaa se espanjalaisille kitaroille. Ei onnistunut kunnolla. Yritin vaihtaa diskanttisoitinta, mutta ukulelestä loppuivat kielet. Banjo soi, mutta sävelmä ei kuulostanut banjolla soitettuna ollenkaan espanjalaiselta.

Myös viulu kuulosti lällärisoittimelta ja peitti kitaran.

Täytyi palata pianoon. Siitä eivät kielet lopu eikä se kuulosta lällärisoittimelta.

Uusi sävelmä The New Song löytyy tämän lehden musiikkisosastolta midinä ja myös edellisellä rivillä olevasta linkistä. Hanki Muse Score 2.1 jos haluat nuotit ulos.

Puhemies Maon

sanotaan olleen oikeassa 70 %:ssa asioita. Tämä on kiinalainen tapa sanoa, että Puhemies Mao oli tavallinen ihminen.

Ruokarukous vaihtui loruun tänä syksynä – päiväkodeista katosi uskontokasvatus

Opetushallituksen uusi ohje vaatii, ettei varhaiskasvatuksessa enää harjoiteta uskontoja. Sen sijaan lapset tutustuvat kaikenlaisiin katsomuksiin, myös uskonnottomuuteen.

Todettakoon, että entinen meno on ollut koko ajan laitonta. On toki hyvä, että opetushallituksessakin on tämä laiton tila huomattu.

Kuka enkeleistä raiskasi Neitsyt Marian

Gabriel.

KSML: Ehtoollisviinien verokohtelu muuttuu – EU-laki ei jousta

Nykyinen verottomuus ei ole mukana hallituksen esityksessä uudeksi alkoholilaiksi.

Windowsin monopoli ja Ubuntun vastaisku

Erkki Hartikainen 14.9.2016

Olen opiskellut paljon tietojenkäsittelytiedettä ja hallinnut mikrotietokoneet siitä asti, kun ensimmäiset niistä tulivat Suomeen.

Valitettavasti mikrotietokoneiden käyttöjärjestelmät ovat edelleen surkeita.

Tässä koneessa on onneksi Ubuntu 16.04, joka toimii kohtuullisen hyvin: kaatuu harvoin ja ilmoittelee ongelmistaan vain noin kerran päivässä. Tässä koneessa on rinnalla myös Ubuntu 17.04, mutta sitä en ole millään keinolla saanut toimimaan kunnolla (deb -paketit eivät toimi kunnolla, apua on luvattu versioon Ubuntu 18.04).

Toisen koneen päätin eilen muuttaa pelkäksi Windows koneeksi, koska minulla on laillinen Windosin lisenssi (hinta 135 euroa). Kaikki meni pieleen.

Maailman mikrotietokoneet käyttävät enimmäkseen Windowsia siitä syytä, että se tulee valmiiksi asennettuna koneen mukana. Jos Windows 10:tä ryhtyy asentelemaan, kaikki menee pieleen.

Ensimmäisenä törmäsi Ubuntun vastaiskuun: grub - käynnistysohjelmaa ei voi poistaa koneesta muuten kuin poistamalla kaikki Linuxin hallitsemat kiintolevyjen osiot. Tämän opin vasta eilen. Joskus aikaisemmin olen pystynyt toimimaan toisin.

Jos tietokonetta käyttää oikeasti eikä vain arkipäiväisiä ohjelmia, Windowsin kanssa ei tahdo tulla mitään. Microsoft tutki aikoinaan sitä, voitaisiinko Windows muuttaa Unix - pohjaiseksi, mutta tehtävä osoittautui mahdottomaksi. Windows on surkeasti ohjelmoitu käyttöjärjestelmä, jossa kaikki on tårta på tårta.

Tämän lisäksi Windows on epäjohdonmukainen ja sen hakemistorakenteet ovat sekavia. Jopa kunnollinen varmuuskopiointi on hankalaa. Huomautan tässä, että olen aikoinaan vuosikausia opettanut ihmisille Windowsia.

Loppujen lopuksi sain kaiken Linuxin poistettuani Windowsin yhteen osioon, jossa sattui olemaan entisiä Windowseja. Valitettavasti onnistuin myös saamaan osion melkein täyteen, joten Windowsin käyttämisessä tulee ongelmia (vanhoja Windowseja en voi poistaa, koska niissä saattaa ollla tarpeellisia tiedostoja).

Yritin muuttaa osiointia, mutta Windows ei suostu suurentamaan C: - osion kokoa.

Internetistä löytyi ilmaisia osion suurennusohjelmia, mutta en saanut niitä toimimaan.

Jos käyttäisin asiaan toisen päivän, saisin Windowsin kuntoon, mutta kun päiviä on jäljellä niukasti (olen 75 -vuotias), kirjoitin mieluummin tällaisen jutun.

Helsingin Sanomat taas ateisteja vastaan

Erkki Hartikainen 13.9.2017

Helsingin Samomain mielipappi on taas sivun kokoisella jutulla kannattamassa ateistien ihmisoikeuksien vähentämistä eli poistamassa elämänkatsomustiedon opetusta.

Ihmisoikeuksia vastustavat lehdet kuten Helsingin Sanomat pitäisi lakkauttaa. Minun mielestäni Suomen kansainvälisiä sopimuksia pitäisi ryhtyä noudattamaan myös lehdistön suhteen.

Helsingin Sanomain uutisointi on yllytystä kansanryhmää vastaan. Kaius Niemi vankilaan ha heti!

Pikkukaupungista on vaikeaa löytää tavaroita

Erkki Hartikainen 10.8.2017

On sadepäivä (sunnuntai).